POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Medena pita

Za koru:

1 jaje
30 g masti
1 kašičica sode bikarbone
2 pune kašike meda
2 kašike mleka
150 g šećera
450 g brašna
Za fil:

600 ml mleka
6 kašika šećera
3 kašike griza
3 kašike gustina
150 g margarina
2 kašike ruma
Za glazuru:

100 g čokolade
3 kašike ulja

Priprema: Staviti u jednu šerpicu jaje, šećer, mast, mleko, sodu bikarbonu i med. Sve sjediniti kašikom pa staviti na ringlu i na tihoj vatri otopiti sve vreme mešajući. Kada se sve istopilo sipati u posudu za mešenje i dodati brašno. Umesiti testo, ako je potrebno dodati još malo mleka da se umesi lepo testo. Podeliti testo na tri ili četiri dela. Ja sam ovaj put na tri dela. Uzeti tepsiju i okrenuti je naopako. Namazati je s mašću ili margarinom i posuti brašnom. Razvijenu koru pomoću oklagije prebaciti na pobrašnjenu tepsiju i staviti da se peče. Peče se vrlo kratko oko 7-8 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Ispeći tako sve kore. Fil: Staviti 500 ml mleka sa šećerom da se kuva, a u ostatak mleka izmutiti gustin i griz. Ukuvati u vrijuće mleko i ostaviti sa strane da se ohladi. Izmutiti omekšali margarin pa ga sjediniti sa ohlađenim filom. Dodati rum (može i ne mora). Nafilovati dve kore i trećom poklopiti. Na treću koru se ne stavlja fil već samo glazura od čokolade. Za glazuru istopiti čokoladu sa uljem i tako vruće preliti preko pite.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Kremasta salata od pecenih paprika i pavlake-prva se pojede na slavama


video se nalazi ovde



Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE  
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
Tortu sa kiselom pavlakom i sladoledom iz kesice imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE
Recept za cuvarkucu protiv mioma cista i pomoc kod stitne zlezde i spas za sve zenske probleme imate OVDE


Salata sa pecenim paprikama =Posno


6 mesnatih-paprika
1dl. ulja
1-2 velike kasike sirceta
2-3 cesnja bijelog luka-
zacini: sol

Oprane i posusene paprike staviti na zagrijano ulje, da se proprze.
Prziti ih ,i okretati sa svake strane dok lijepo ne porumene
 Zatim paprike oguliti. Napraviti marinadu: Od ulja gdje su se przile paprike, sirceta dodati sitno sijecen bijeli luk,i so


Paprike preliti marinadom, sat jedan prije sluzenja.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.-RECEPT ZA NAJEPSU SALATU SA PECENIM PAPRIKAMA IMATE OVDE
Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE

Idealna letnja salata-sopska salata

2 kom Krastavac
2 kom Paradajz
1 kom luk
1 kom Ljuta papričica
80 g Meki slani sir feta ili neki drugi mekani

Suncokretovo ulje
Sol

Paradajz i krastavac isjeckajte po zelji, papriku i luk na sitno. Povrće stavite u zdjelu, pa posolite i prelijte sa malo ulja. Sve zajedno promiješajte. Preko salate sitno naribajte sir.najbolje fetu ja sam ovaj put trapist ali mekanijiRECEPT ZA NAJEPSU SALATU SA PECENIM PAPRIKAMA IMATE OVDE
/OVDE  imate recept sa mekanim feta sirom narendanim.Idealna je salata za leto kao prilog.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za karaljicu medju salatama sopsku salatu imate OVDE.RECEPT ZA TORTU OD krompir salate imate OVDE.Recept za salatu od praziluka i krompira imate OVDE,Recept za salatu sa sampinjonima i makaronama imate OVDE.RECEPT ZA NAJLEPSU SUSAM SALATU IMATE OVDE

Posno predjelo sa smokijem i video za najlepse posne salate




Potrebno je:
4 kese smokija
150 g kikirikija
250 g margarina
100 g susama

Smoki izmrviti, a kikiriki samleti na mašini za orahe.
Umutiti margarin, sjediniti sa smokijem i kikirikijem i praviti kuglice te uvaljati u propržen susam..U ovom clanku imate jos posnih video  recepata i predjela .Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE





Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE-Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE-Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE


Posne projice sa belim vinom -kao predjelo za posne slave



300gr kukuruznog brašna,100gr palente,
200gr belog brašna,3dl kisele vode,
2dl belog vina,1dl ulja,
200r rendanog dimljenog biljnog kačkavalja-posnog

1prasak.za pecivo,so.

Sve sastojke umutiti i punite sa njima silikonske kalupe.
Peci dok ne porumene ili kad zabodete cackalicu i izvadite a ona suva tad su sigurno pecene.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba vreme je posta.U ovom clanku imate jos posnih video  recepata i predjela .Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE


Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE 


Cokoladne banana snite= socne i vocne

Sastojci
Biskvit
7 zumanaca
60 gr secera
vanilin secer
naribane korice limuna
7 bjelanaca
120 gr secera
130 gr brasna
20 gr kakaoa
30 gr ulja
krema
500 ml mlijeka
100 gr secera
50 gr pudinga od vanilije u prahu
2 zumanca
150 gr cokolade za kuhanje
50 gr secera
250 gr maslaca
2 kg banana
cokoladna glazura

Zumanca, secer( 60 gr ), vanilin secer i koricu limuna umutiti dobro.
2.
Bjelanca sa 120 gr secera umutiti u snijeg pa sastaviti sa smjesom od zumanaca, dodati brasno kakao i na kraju ulje. Izmjesati , izliti u pleh i peci na 200C° jedno dvadesetak min.Ohladiti prerezati i poprskati svaku koru slatkom vodom (prokuhati malo secera i vode).

3.
Za kremu: Dvije trecine mlijeka prokuhati. Ostatak mlijeka umutiti sa zumancima i pudingom pa dodati u prokuhano mlijeko ,mjesati 1-2 min da se zgusne. U medjuvremenu na pari istopiti cokoladu pa je sa secerom umjesati u jos toplu kremu. Maslac isjeci na kockice pa dodati i njega sve dobro izmiksati.
4.
Prvu koru tanko premazati kremom poklopiti drugom pa i nju tanko premazati. Banane oguliti uzduz prerezati i redati po kremi. Preko banana namazati ostatak kreme pa preko nje glazuru od cokolade.Ostaviti ga dobro da se stegne,ja sam zbog dece morala odmah da ga isecem pa je na slikama malo mekan.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Slana torta

Za koru nam je potrebno 5 jaja, prasak za pecivo,casa jogurta od 2 dcl , pola kasikice soli i 200 gr brasna.
umutiti zumanca postepeno dodavajuci pecivo,so,jogurt i brasno. Kada se masa dobro sjedinji i umuti, dodati predhodno umucena belanca. Sve sjedinjiti i sipati u podmazan pleh. Peci u rerni na 250 stepeni. Pecenu koru istresti na mokru krpu, urolati i ostaviti da se ohladi.

Za fil nam je potrebno 500 gr iseckane sunke ili sunkarice, 500 gr krem sira ,150 gr susama , 150 gr graska i 200 gr sarenih makarona.mozete i obicne spiralice ne mora u boji Sastaviti krem od sunke, krem sira i susama. Sa pola tog fila namazati rolat ,ostaviti da se ohladi i iseci na rolate. u medjuvremenu skuvati posebno grasak i makarone u slanoj vodi., ocediti i obariti. U dublju posudu pomesati makarone, grasak i ostatak fila, ako je tesko za mesanje mozete dodati i malo pavlake, kasiku, dve kako bi vam lakse islo. Iseceni rolat redjati po ivicama dublje posude, u sredinu sipati smesu od makarona , preko njih naneti rolat. Staviti u frizider. Sledeci dan sluziti tako sto rolat okrenemo na tacnu ,da ispadne iz posude,secemo na kriske.Podelite recept na fb idu praznici mozda nekom prijatelju zatreba.

Kruskovaca


Potrebno je: 150g butera 150g secera 3 jaja 1 kesica vanilin secera 170g brasna 10g kakao 1 kesica prasak za pecivo 50ml mleka 50g rendane cokolade 1 konzerva kompotota od krusaka ili sad par svezih krusaka
Posebno umutite jaja sa secerom a posebno buter sa vanil secerom(vodite racuna da buter bude penasto umucen),zatim sve sjedinite. Dodajte mleko i brasno koje ste prethodno izmesali sa kakaoom i praskom za pecivo. Na kraju ubacite rendanu cokoladu i sve lepo izmesajte.Masu izlijte u pleh(24x34) sa pek papirom. Kruske iz kompota malo ocedite,isecite na polutke i odmah redjajte preko biskvit mase. Biskvit pecite na 180°C oko 40-ak minuta. Gotov biskvit dobro ohladite.po zelji i u original receptu od gore ide slag ali ga ja trenutno nisam imala kod sebe

Brze lisnate kiflice preklapace


Za kiflice nam je potrebno pakovanje lisnatog testa , sunkarice ,narendanog sira ili pavlake , malo kima i susama za posipanje i jaje za premazivanje.
Rastanjiti lisnato testo i iseci na trake
. Redjati isecenu sunkaricu jednu preko druge,ali da bude sto tanje narezana kako bi se kifle mogle lakse uvijati. 

Posuti narendanim sirom ili pavlakom, iskoristite ono sto imate kod kuce. Uvijati testo polako ,zadnji kraj pritisnuti malojace kako se ne bi otvorilo u toku pecenja. Poslagati u pomazanu tepsiju. Umutiti jedno jaje, dodati malo soli ,time premazati kiflice,posuti kimom i susamom. Peci u rerni oko pola sata.

Kinder pingviun-torta- kolac


U principu ovo je kolac ali mozete ga seci i na vece parcice kao tortu jer je izdasan i ima ga puno.Kore: peku se dve kore po :
3 jaja
3 kašike šećera
3 kašike tople vode
3 kašike brašna
2 kašike ulja
1,5 kašika kakaa
malo praška za pecivo
Krema:
1/2 l slatke pavlake
1 dl mlijeka
1 želatin
Glazura:
200 gr čokolade
150 gr margarina
2-3 kašike mlijeka

Dobro umutiti žumanca sa šećerom, pa polako dodavati vodu, zatim dodati ulje, brašno, kakao i prašak za pecivo. Na kraju lagano umješati snjeg od bjelanjaka. Peći na umjerenoj temperaturi. Pleh u kojem ja pečem je veličine 20x37 cm. Od ostalih sastojaka na isti način ispeći još jednu koru.Umutiti slatku pavlaku. Na laganoj vatri otopiti želatin u mlijeku. Dodati mlijeko sa želatinom u umućenu slatku pavlaku.Na laganoj vatri otopiti čokoladu, margarin i mlijeko. Staviti jednu koru pa pola kreme, zatim preliti sa pola čokoladne glazure. Staviti na par minuta u frižider da se čokolada stegne, premazati sa drugim dijelom kreme, druga kora, pa preliti sa čokoladnom glazurom.

Boranija-maune iz tegle

 

3 kg Boranije (bilo koje vrste)
Preliv
2 l vode
4 kasike soli

Boraniju ocistiti, oprati i iseci po pola. Ocediti i pakovati u ciste suve staklene tegle, pomalo potiskivati da se dobro spakuje.

 Vodu staviti da provri i u kipucu dodati so. Ostaviti da se prohladi. Toplim naliti tegle do ruba i zatvoriti metalnim zavrtnjima. U siru posudu (serpu ili lonac) staviti tkaninu na dno , poredjati tegle i naliti mlakom vodom tako da poklopci budu van vode. Staviti na sporet i sacekati da provri. Od momenta vrenja meriti 25 minuta i podesiti temperaturu tako da voda sve to vreme lagano vri. Po isteku 25 min. skloniti sa sporeta i ostaviti da se sve zajedno ohladi. Ohladjene tegle izvaditi iz vode, osusiti krpom i ostaviti na mesto gde ce se cuvati.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za  najbolju zimnicu na hladno imate  OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE

Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE



Bananko -torta sa krem bananicama

Biskvit
6 bjelanjaka
6 kasika šećera
12  kasika mljevenih oraha (lješnjaka)
2 kasike brašna
2 kasike kakaoa
1 kasicica praška za pecivo
Fil
3 pudinga od vanilije
1 litra mlijeka
8 kasika šećera
3 vanilin šećera
1 margarin
i još
12 čoko bananica
slatka pavlaka ili slag za ukrasavanje

Izmiksati snijeg od bjelanjaka, uz postepeno dodavanje šećera, a onda zicom umutiti ostale sastojke – mljevene orahe, brašno, kakao i prašak za pecivo. Pećnicu zagrijati na 200°C, smjesu istresti u tepsiju na papir za pečenje i peći oko 15 minuta. Ohlađeni biskvit rezati na 3 jednaka dijela. Fil:. Od litre mlijeka odvojiti 200 ml i u to sipati puding i izmiješati da nema grudica. Ostatak mlijeka skuhati sa šećerom i vanilin šećerom. Kad provri sipati puding, skuhati, skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi. U hladno izraditi jedan margarin. Na prvi biskvit namazati kremu, poredati iseckane bananice, gore drugi biskvit i ponoviti postupak, staviti treći biskvit i sa ostatkom kreme premazati sa svih strana.Od gore umutiti slatku pavlaku ili slag .Ukrasiti po želji i staviti u frižider.Podelite recept na fb mozda zatreba
nekoj prijateljici.

Ljuti krastavci-prvi nestanu



VIDEO RECEPT IMATE OVDE

potrebno vam je:

krastavci, feferone, beli luk, i crni luk po zelji i moze i po koja sargarepa
, 1l sirćeta, 3l vode,
200g šećera i 150g soli.


Za punjenje krastavčića možete koristiti bilo koju vrstu papricice tj feferona,sto vise boja to ce biti lepse i sarenije. Paprike očistiti od semena a i ne mora. Krastavac izdubiti ,ja sam to radila sa ostracem za nozeve.i u sredinu ređati očišćenje paprike,ili sargarepu zatim iseći krastavce na prst širine i složiti u tegle.Na ovaj nacin mozete samo puniti krastavce a mozete kao i u mom slucaju ubaciti i ostalo povrce.



3 l vode, soi šećer staviti da provr ikad provri u to dodati 1 litar sirćeta i pustiti da vri još 15 minuta. Ohladiti preliv za krastavce i ohlađenim prelivom preliti krastavce i zatvoriti tegle. Zatim uzeti veću šerpu, a na dno šerpe staviti neku veću kuhinjsku krpu i poređati tegle naliti sa hladnom vodom i uključiti ringlu, pa kad provri pustiti da vri 10 minuta i pasterizovati tegle. Posle 10 minuta isključiti ringlu, a krastavce ostaviti da se ohlade u toj vodi
Podelite recept sa prijateljicama na fb sigurno ce nekom zatrebati ideja.Recept za  najbolju zimnicu na hladno imate  OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE
Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE

Recepti za sitne domace starinske kolace -11 vrsta

Danasnje domacice uglavnom narucuju i kupuju kolace za slavu Uskrs ili Bozic.Da li zbog brzog tempa zivota i malo vremena ili zbog slabe volje ne znam.Retko gde naletim na domace sveze kolace,ja ih i dalje pravim i uvek nadjem vremena da bi moji gosti jeli domace prave.Recepte cu vam razvrstani po brojevima i nazivima,pored svakog naziva kolaca kliknite na recept.jer ne interesuju vas siguno svi recepti,pa da vam ne budem opsirna,a imam ih vec sve napisane na blogu vi procitajte koji vas interesuje,
1 kosnice klik na recept ovde
2 kokos rolat klik na recept ovde
3 rafaelo kuglice klik na recept ovde
4 rolat sa krem bananicom klik na recept ovde
5 breskvice klik na recept Ovde
6 crno zute oblatne klik na recept ovde


7 medena pita klik na recept ovde
8 madjarica klik na recept ovde
9 subarice klik na recept ovde
i jos 2  recepta  a nisu stale na sliku su 
sape recept ovde
bajadera  recept ovde
Slava ne moze da prodje bez slavskog kolaca tj krsnog hleba recept ovde.
Podelite recept na svoj fb.



Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept