POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Oblatne sa keksom i pekmezom

Potrebno je : 2 lista oblatne, 500 gr petit keksa, 300 gr marmelade od kajsije, 250gr secera,250 gr margarina,2 kasike kakaa,150gr mlevenih oraha i 150 gr mlevenog keksa


Uspinovati secer sa 2 dl vode,dodati kakao i margarin,mesati dok se sastojci ne rastope. Skinuti posudu sa sporeta ,dodati orahe i keks,sve sjedinjiti i ostaviti da se prohladi. Uzeti dva lista oblatne,premazati marmeladom sa reljefaste strane. Preko marmelade poredjati keks,premazati filom,pa opet red keksa i preklopiti ga drugim listom oblatne. Strana namazana marmeladom naleze na keks. Ostaviti da se ohladi.Podelite na svoj fb mozda zatreba nekom prijatelju.

Petitko-ne pece se gotov za desetak minuta


500 gr keksa petita
3 solje skuvane jake crne kafe
1/2 l mleka
4 supene kasike brasna
2 kesice vanilin secera
4 zumanaca
250 gr prah secera
250 gr (margarina)
150 gr cokolade za kuvanje


Cetiri zumanca pomesati sa sa dve kesice vanilin secera i cetiri s.kasike brasna sa malo hladnog mleka (od 1/2 l).Ostatak mleka staviti na tihu vatru da provri pa sjediniti sa prethodnom smesom.Mesati dok se fil ne zgusne i na kraju dodati cokoladu da se rastopi.
Posebno penasto umutiti puter sa secerom u prahu i sjediniti sa prethodno ohladjenim filom.Keks umakati u skuvanu kafu slagati na tacnu i filovati.



Posne krofne -recept


250 ml mlake vode
40 gr svežeg kvasca
500 gr brašna
50 gr biljne masti ili margarina
2 kašike šećera
šećer u prahu
2 vanil šećera u prahu

U mlaku vodu staviti kašičicu šećera, izmrvljen kvasac i kašičicu brašna. 
Ostaviti da kvasac nadođe. Sjediniti mast i šećer, zatim dodati vodu sa nadošlim kvascem i brašnom zamesiti testo.Zamesiti testo, da bude mekše ali da se ne lepi za prste.
Ostaviti da odstoji 30 minuta i onda krofne vaditi modlicom ili čašom sa oštrom ivicom.Testo rastanjiti na 6-7 mm i ostaviti desetak minuta da nadođu.

 Kada su nadošle svaku krofnu još malo sa oklagijom razvući ali ne pritiskati puno testo, već nežno raditi :) Ostaviti još 1-2 minuta a onda ih pržiti.
Pržiti u zagrejanom ulju.Podelite recept na svom fb vreme je posta mozda zatreba nekom.Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDEReecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE-

Nikad ne bi rekli po ukusu da je POSNA strudla



Za testo: 600 g brašna 20 g kvasca 300 ml vode
150 g šećera 1 prstohvat soli 70 ml ulja
 Za fil: 4 kutije (200 g) mlevenog maka 6 kašika šećera po potrebi vrele vode 2 kašike margarina za mazanje (posnog)


Priprema 1 U činiju sipati vodu, dodati kvasac, šećer, so, ulje i uz postepeno dodavanje brašna umesiti testo. Podeliti na 4 dela i ostaviti ih na toplom mestu da porastu(30 minuta).
 2 U činiju sipati mak, dodati šećer i izmešati. 
Dodavati postepeno vrelu vodu da se šećer otopi, ali paziti da ne bude retko.
 Treba da bude fino mazivo. Dodati margarin i dobro izmešati.
 3 Svaki deo testa razvući u pravougaonik i premazati filom.
Uviti štrudle i poređati na pleh za pečenje na papir i ostaviti da porastu. Premazati uljem u peći na 200C.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta.Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDEReecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE

Dvobojna strudla-savrsena za sve prilike-recept i potupak


Sastojci : kockica kvasca, 310 gr brasna ,100ml mleka,1 kasikica secera, 50gr secera u prahu, 60ml slatke pavlake, prstohvat soli, 50gr margarina, 2 zumanceta,vanil secer, rendana kora od pola limuna i jedno jaje za premazivanje testa.
U dublju posudu sjedinjiti mlako mleko s izmrvljenim kvascom, kasikicom secera i brasna ,dobro izmesati i ostaviti da nadodje. Posebno na tihoj vatri rastopiti slatku pavlaku, margarin i prstohvat soli. U vanglicu sipati polovinu brasna, dodati rastopljeni margarin,zumanca,nadosao kvasca,secer u prahu,vanil secer i rendanu koru limuna. Umesiti glatko testo , prekriti ga kuhinskom krpom i ostaviti da nadodje.
Za fil od oraha potrebno je 150 gr mlevenih oraha,50 gr secera,kasikica cimeta i 60 ml slatke pavlake.
U ciniji sjedinjiti mlevene orahe,secer,cimet i preliti toplom slatkom pavlakom, promesati.
Za fil od maka potrebno je 100 gr mlevenog maka, 25 gr secera i 60 gr slatke pavlake.
Slatku pavlaku ugrejati do tacke kljucanja pa preliti preko mesavine maka i secera, promesati.

Nadoslo testo istanjiti oklagijom . Polovinu testa premazati filom od maka,a drugu polovinu filom od oraha. Paralelne stranice urolati prema sredini kako bi se spojile. Pleh obloziti sa papirom i postaviti u njega oblikovanu strudlu sa zavrsecima okrenutim nadole. Strudlu premazati umucenim jajetom i peci u rerni.Podeliute recept na svoj fb mozda nekom zatreba.Recept za strudlu sa korama za pitu na brzaka koja ce vas oduseviti imate OVDE

Torta od 3 sastojka

konzerva ananasa
piskote velike-duple
slatka pavlaka
PRIPREMA
Umutiti slatku pavlaku,piskote umakati u sok od ananasa iz konezrve,

poslagati piskote,slatku pavlaku i ananas. Slagati dok ima materijala,sluziti posle hladjenja. Torta je brza i gotova za tili cas.Ne ide dodatni secer pa je dobra za one sto ne vole bas slatko. Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.

Milka torta

Za kore:
21 bjelanjaka
450 g šećera
300 g lješnjaka
3 kasike oštrog brašna 
Za kremu:
21 žumanjak
3 Pudinga vanilin
6 kasika oštrog brašna 
1l mlijeka
100 g šećera
250 g maslaca
2 Šlag pjene 
100 ml mlijeka
300 g Milka čokolade s lješnjacima
300 g Milka bele čokolade

Odvojite 7 bjelanjaka i istucite ih u čvrsti snijeg, a zatim umiješajte postepeno 150 g šećera.Sameljite 100 g lješnjaka, dodajte 1 kasiku brašna i lagano umiješajte u pripremljeni snijeg.Smjesu izlijte u kalup za torte čije ste dno prekrili papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta. Na isti način s preostalim bjelanjcima, šećerom, lješnjacima i brašnom ponovite isti postupak još dva puta tako da dobijete 3 kore biskvita.Za kremu sve žumanjke, puding i brašno promiješajte. Po potrebi dodajte malo mlijeka. Preostalo mlijeko i šećer zakuhajte, odmaknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu od žumanjaka. Vratite na vatru i uz miješanje kratko prokuhajte, pazeći da ne zagori.Kremu ohladite uz povremeno miješanje, a zatim umiješajte razrađeni maslac.Slag pjenu uspite u 100 ml mlijeka i umiješajte u čvrsti šlag.Pripremljeni šlag umiješajte u kremu, a zatim je podijelite na dva dijela. U jednu polovicu umiješajte tamnu čokoladu koju ste otopili na pari, a u drugu polovicu bijelu čokoladu. Kremu dobro ohladiti pre nanošenja na biskvitnu koru.Na biskvitnu koru stavite polovicu tamne kreme, zatim položite drugu biskvitnu koru, premažite je polovicom bijele kreme, zatim stavite treću koru.I na nju ostatak tamnije kreme,ostatkom svetlije kreme ukrasite tortu.Slago moze po zelji od gore a i ne mora,mozete samo posuti lesnicima.Dekoracija po zelji.

Krofne iz rerne bez przenja

600gr namjenskog brasna za dizana tijesta
150gr secera
5 kom jaja
120ml mlijeka
150gr istopljenog maslaca
1 kocka svijezeg kvasca-25gr
1 kom limuna-izribana korica
1 kom narandze-izribana korica limun i narandza ne moraju to je po zelji
1 kom vanilin secer ili aroma vanilije
malo soli
marmelada za punjenje
secera u prahu

U toplom mlijeku izmrvite kocku kvasca i dodajte kasiku secera,ostavite sa strane da zapjeni.
Maslac istopite i malo prohladite.
U vecu zdjelu dodajte brasno,secer,vanilin secer,izribanu koricu narandze i limuna,istopljen maslac.
Mikserom sa nastavcima za tijesto,pocnite mjesiti dodavajuci jedno po jedno jaje i mlijeko.Na kraju dodajte mrvicu soli.
Ostavite tijesto da odmara na toplom i da naraste.
Zagrite rernu na 180°C.
Dva pleha od rerne oblozite pek-papirom.
Nadoslo tijesto pretresite na brasnom posutu radnu povrsinu i samo lagano rukom tijesto rasirite na 3-4 cm debljine.Kalupom ili casom kao ja vadite krofne i redajte na pleh u sredini mozete pravi rupu ali i ne morate,preostalo tijesto ponovo premjesite i ponovite postupak.
Krofne ostavite na toplom pokrivene da odmaraju,pa ih pecite 15-20 min.dok ne dobiju finu boju.
Malo ohladene krofne punite po zelji i pospite secerom u prahu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Recept za najlepsu salatu-nema ko je ne voli-savrsena za sva slavlja



2 kom Krastavac
2 kom Paradajz
1 kom luk
1 kom Ljuta papričica
80 g Meki slani sir feta ili neki drugi mekani
Suncokretovo ulje
Sol


Paradajz i krastavac isjeckajte po zelji, papriku i luk na sitno. Povrće stavite u zdjelu, pa posolite i prelijte sa malo ulja. Sve zajedno promiješajte. Preko salate sitno naribajte sir.najbolje fetu Idealna je salata za leto kao prilog.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba. RECEPT ZA NAJEPSU SALATU SA PECENIM PAPRIKAMA IMATE OVDE

Majmunski hleb-uz kafu ili caj


video je ovde


Kokos ruda

kokos krema
10 dkg mljevenog šečera
10 dkg margarina
10 dkg kokosa
oko 1 dl mlijeka
čokoladna krema
10 dkg mljevenog šečera
10 dkg margarina
5 dkg čokolade za kuhanje
10 dkg mljevenog keksa(petit)
1 jaje
još potrebno 1 list oblatne

Pjenasto umuti omekšali margarin i mljeveni šečer; kokos pofuriti sa malo mlijeka (oko 1 dl) pa ga dodati i sve dobro umuti.Pjenasto umuti omekšali margarin sa mljevenim šečerom, dodati jaje i još malo mutiti ,a zatim dodati otopljenu čokoladu i mljeveni keks ,pa sve dobro umuti.Oblatnu umotaj u vlažnu krpu ,pa kada ona malo popusti premaži ju sa čokoladnom kremom a zatim i sa kokos kremom ,pa zarolati , umotati u foliju i ostaviti u hladnjak da se ohladi i stisne.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Rol virsle

1kg. brasna
1kocka kvasca
500 ml. mleka
150 ml. ulja
3 kasicice soli
3 kasicice secera
Punjenje: 7-8 virsli
Za premazivanje 1 margarin
2 zumanca

Umesiti testo od navedenih sastojaka... Ostaviti da naraste, pa ga podeliti na 45 kuglica. Uzimati po tri kuglice i razviti ih oklagijom.Sve tri razvijene kuglice premazati sa po malo margarina i sloziti ih jednu na drugu.Na pocetku testa, staviti pola virsle,Uviti kao kifle, premazati razmucenim zumancetom i ostaviti da malo narastu u plehu. Po zelji mozete posuti kimom ili susamom. Peci na 200C oko 15 min.

Vocna torta od palacinaka

Klasično testo za desetak  palačinki-kako ih obicno pravite svako ima svoj provereni recept  fil se sprema tako sto-
2 šolje mleka
6  žumanaca
pola šolje šećera
1/3 šolje gustina
3 ½ kašike putera
ekstrat od vanile
Palačinke ispecite malo deblje nego inace nego inače, pustite ih s da se dobro ohlade, a vi   pripremite fil.

Zagrevajte mleko na šporetu samo da baci ključ, sklonite sa šporeta i umešajte vanila ekstrakt i ostavite da stoji 10 minuta. U drugoj posudi pomešajte žumanca, šećer i gustin pa polako dodavajte mleko stalno mešajući žicom za mućenje. Kad ste sve dobro izmešali vratite kremu na šporet i ostavite da provri na malo jačoj vatri, i dalje konstantno mešajući. Krema će se zgusnuti za 1-2 minute, a zatim je skinite sa vatre, odmah umešajte puter i prespite u plitku posudu da se hladi, prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u fižideru. Kad se fil ohladio pomešajte je sa umucenom sltkom pavlakom i
umutite mikserom dok ne dobijete glatku i svilenkastu kremu.Filovati na sledeci nacin palacinku staviti na veci tanjir ili pladanj zatim dobra kasika fila pa red voca opet palacinka pa fil pa red drugog voca u ovom slucaju banane i jagode   i kivi zatim palacinka pa fil pa red voca i tako dok ne utosite sav materijal,Ako ste ispekli malo tanje palacinke stavljajte po dve palacinke i voce stavljajte izmedju svake druge ili svake trece palacinke.Gore mozete ukrasiti filom ili po zelji.A mozete i filovati samo sa jednom vstom voca koju volite,Ukusno je cak i bez voca.

Stara dobra dobosica

12 žumanaca
12 kašika šećera
12 kašika brašna
sneg od 12 belanaca
fil: 8 celih jaja
240 g kristal šećera
200 g čokolade
250 g margarina, ili putera
karamel: 200 g kristal šećera
1 kašika sirćeta


Žumanca pomešati sa šećerom, dodati brašno i sneg od belanaca. Od ove mase peći 6 kora prečnika 25 cm,Peći na prevrnutom plehu Za fil kuvati jaja i šećer na pari. U vruće dodati čokoladu, a u hladno margarin ( maslac).Filovati kora fil kora fil i tako dok se sve ne utrosi zatim Za karamel istopiti u suvoj šerpici šećer. Kada postane tečno, dodati kašiku sirćeta, i još malo promešati na ringli, da sirće ispari. Jednu koru premazati karamelom, nož provlačiti kroz parče margarina, i obeležiti parčadi. kada se ohladi, tek tada koru sa karamelom staviti na tortu.Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.

Kupusarice -uzina ,vecera ili dorucak


Testo:
1 kg mekog brasna tip 400
3 dl mlakog mleka
2 dl mlake vode
2 kasicice secera
40 g svezeg kvasca
1/2 kesice praska za pecivo
2 dl ulja
1 kasika soli
200 g margarina za mazanje
3 zumanceta
1 kasika soli
po zelji:300 g Feta sira ili 200 gr rendanog trapista ili sunka, kulen i dr.
Premaz:
2 belanceta
po zelji: susam, kim

U malo toplog mleka staviti
secer i dodati kvasac.
Sacekati 10 minuta da
lepo nadodje.U posudu za mesenje dodati
brasno i sve ostale sastojke i
nadosli kvasac, te umesiti glatko testo koje se ne lepi za ruke.
Ne treba ga puno mesiti ,jer
ce biti zilavo. Prekriti ga krpom
i ostaviti 1 sat da nadodje i
udvostruci kolicinu.
Pripremiti fil: Umutiti margarin
sa zumancima i dodati so.
Sir posebno izgnjeciti, a ako
zelite mozete pripremiti i rendani
trapist sa nekim suvim specijalitetom
/ sunka, prsuta, kulen i dr/.ja sam narendala sunkaricu

Posle 30 minuta testo podeliti na 2-3 dela, u zavisnosti od toga kolike zelite da vam budu kifle. Svaki deo rastanjiti u pravougaonik debljine oko 3mm.Po celoj povrsini testa premazati polovinu margarina i posuti sirom, ili trapistom i pobacati suhomesnato.Uviti testo u rolat i seci uz pomoc tanjirica od soljica za kafu. Seku se komadi u cik-cak odozdo na gore i obrnuto. Komadi su sirine 2cm. Slagati ih na nauljeni pleh i ostaviti ih desetak minuta na toplom. To isto uraditi i sa drugom polovinom testa.Zagrejati rernu na 300 stepeni, smanjiti na 200 stepeni, premazati kifle umucenim belancima i posuti susam ili kim.Peci ih u rerni na 200 stepeni do lepe rumene boje. Moraju biti takve jer bi u suprotnom unutra ostale gnjecave i teške.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba recept.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept