150 g šećera 1 prstohvat soli 70 ml ulja
Za fil: 4 kutije (200 g) mlevenog maka 6 kašika šećera po potrebi vrele vode 2 kašike margarina za mazanje (posnog)
Priprema 1 U činiju sipati vodu, dodati kvasac, šećer, so, ulje i uz postepeno dodavanje brašna umesiti testo. Podeliti na 4 dela i ostaviti ih na toplom mestu da porastu(30 minuta).
2 U činiju sipati mak, dodati šećer i izmešati.
Dodavati postepeno vrelu vodu da se šećer otopi, ali paziti da ne bude retko.
Treba da bude fino mazivo. Dodati margarin i dobro izmešati.
3 Svaki deo testa razvući u pravougaonik i premazati filom.
Uviti štrudle i poređati na pleh za pečenje na papir i ostaviti da porastu. Premazati uljem u peći na 200C.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta.Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO imate OVDE. Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDEReecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE
3 Svaki deo testa razvući u pravougaonik i premazati filom.