POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Nesto sasvim novo-punjeni paradajz

Додајте натпис
paradajz punjen rizom

potrebno je : 6 paradajza 1 veliki crveni luk 2 čehne bijelog luka so, biber 200 gr kuvane riže 250 ml vode 200 gr paradajza iz konzerve parmezan i 6 jaja.
Sanja Brankovic

Paradajz oprati, očistiti, odrezati vrh i izdubiti sredinu i usitniti je. Sat prije kuvanja potopiti rižu. Iseckati luk i popržiti ga na tavi zajendo sa belim lukom i dinstati dok ne bude gotovo. Dodati usitnjeni paradajz i rižu i dinstati dok ne upije tekučinu. Dodati 150 gr paradajza iz konzerve i začine po želji. Paradajz puniti dinstanom rižom i preliti ostatkom paradajza. Peći 40-ak minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni. Na polovini pecenja u svaki paradajz razbiti po jaje i vrattrit u rernu da se dopece .

Bakino domace slatko od jagoda -bez hemije

video recept za slatko bez hemije imate OVDE


jos mojih video recepata imate u tekstu

video za domaci sirup imate ovde



 




Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE  
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
Tortu sa kiselom pavlakom i sladoledom iz kesice imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE
Recept za cuvarkucu protiv mioma cista i pomoc kod stitne zlezde i spas za sve zenske probleme imate OVDE



Rizoto-kao prilog mesu ili za one na dijeti

4 paprike ja sam koristila crvene
3 paradajza
1 Glavica luka
1 Mala kasika paradajz sosa
1 Mala kasikica soli
60g Rize-pirinca
100ml Vode
1 kasika ulja

Paprike i luk izrezite na male komadice.Paradajz ogulite i izrezite takodje na male komadice. Rizu operite i ostavite je sa strane. U manju serpicu stavite ulja i luk, i dinstajte dok luk ne omeksa, zatim dodajte paprike i dinstajte dok ne omeksaju. Dodajte na kraju paradajz i malo ih dinstajte. Dodajte u sve to soli, paradajz sosa i vodu i dobro sve promijesajte. Poklopite serpicu i kuvajte na srednjoj vatri jedno 25-30 minuta. Kada se skuvalo dodajte rizu i ako vam je previse gusto jos malo vode dodajte, ako volite gusto onda ostavite kako je. Neka se riza sa svime skuha i onda probajte ako vam nije dovoljno slano dodajte jos malo soliKada je gotovo i malo se ohladi sipajte ga u zdelice ili kao ja u solju i jednostavno okrenite na tanjjir da bi ostao zeljeni oblik,Inace ovo je velika kolicina ako pravite za jednu ili dve osobe slobodno prepolovite..Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Obavezno pogledajte i recept za tortu sarmu recept se nalazi OVDE,Recept za cufte u omotu imate OVDE,Recept za krompir u slanini koji ce vas oduseviti imate OVDE,Recept za cevape u krompiru imate OVDE

BRZA PITA SA JOGURTOM

gotove kore1/2 kg-
jogurt1/2 litre-
 jaja 4-
kisela voda1 dcl-
ulje1 dcl-
so1 kasikica
 Umutiti mikserom 4 cela jaja, dodati kašikicu soli, pola litre jogurta, 1 dcl ulja i 1 dcl kisele vode
 Pleh namazati uljem, stavitu dve kore a dve kore odvojiti za gore. Ostatak izmrviti i sjediniti sa prethodno dobijenom masom pa tako preliti u pleh. Dve preostale kore takođe izmrviti i rasporediti od gore preko fila. Peći 20 minuta na 200 stepeni. Služiti toplo uz jogurt. KLIK NA RECEPT ZA SLANU TORTU OD TOST HLEBA I RUSKE SALATE

Lagana pita sa sirom i kiselom vodom

GOTOVE KORE ZA PITU
500g SIRA
400g kisele pavlake
3 jaja
1dl gazirane mineralne vode
soli
ulje

Sir, pavlaku, jaja i kiselu vodu dobro promesati. tepsiju podmazati sa uljem i staviti 3 kore tako da im krajevi budu van tepsije(da bi se na kraju gibanica prekrila sa tim krajevima kora) zatim kore premazivati filom i slagati jednu na drugu,dok ne potrosite sve kore. zatim poprskati sa uljem i prekriti sa krajevima kora. peci na 200 c oko 30 min.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Vreme je za salcice

1 kg namensko brasno Tip 400 meko-
250 ml voda
250 ml mleko
30 gr svez kvasac
4 kom zumanaca
2 sup.kasike secera
1/2 kaf.kasike soli
1 kesica Vanilin šećera
1 kaf.kasicica strugane kore od limuna
100 ml ulja
Za premazivanje
500 gr samleveno salo
1 tegla Džema po ukusu

Od navedenih sastojaka uzeti oko 100 gr mleka , jednu kafenu kasicicu secera, kasiku brasna, kvasac pa izmesajte i ostavite na toplom mestu da kvasac nadodje. Testo zamesite od kvasca i ostalih sastojaka tako da bude dosta meko ali da se ne lepi za podlogu. Ostavite ga da kisne dok se ne udupla. Za to vreme vi pripremite salo. Salo sa jedne strane ima jaku providnu opnu koju morate obavezno skinuti i tek onda samo jedanput samleti salo. Testo prebacite na radnu povrsinu Testo se premazuje i preklapa 3 puta uvek na isti nacin. Svaki put ga ostavite da odmori 15-20 minuta i naraste a zatim ga ponovo razvaljajte i premazite mlevenim salom. Cetvrti put ga razvaljajte i secite na trake i komade zeljene velicine i filujte sa dzemom po vasem ukusu.Napunjene salcice redjati na pleh sa pek papirom, sa razmakom od 2 cm jer ce salcici prilikom pecenja jos narasti. Peci ih u predhodno zagrejanoj rerni na 200 c otprilike 15-20 minuta, ili dok ne porumeneSluziti ih tople posute secerom u prahu.a ja sve koji se ne pojedu odmah zaledim i po potrebi vadim iz zamrzivaca i pravo u rernu da ih odledim i ugrejem, budu kao da su tek peceni. Mogu se zalediti i nepeceni ali se onda peku kao i gotovo lisnato testo...Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

pasulj JNA sa slaninom

400 g pasulja, 1 glavica crnog luka, 200 g slanine, 1 šargarepa, , so, biber, 1 kašika mlevene crvene paprike, 1 kašika brašna
Sipajte 3-4 litra vode u lonac i stavite pasulj, pa kad prokuva vodu prospite, sipajte novu i vratite da se kuva. Iseckajte crni luk i stavite ga u pasulj. Na pola kuvanja dodajte iseckanu šargarepu i slaninu. Kuvajte još oko sat vremena na umerenoj vatri. Pred kraj začinite po ukusu, a brašno i mlevenu papriku upržite na tiganju na zagrejanom ulju i zapšku sipajte u pasulj. Kuvajte još pet minuta, pa sklonite sa vatre.klik na recept za titovu tortu

Kiflice sa pavlakom-bez cekanja-odmaraju samo dok se rerna ugreje


600g glatkog brašna, 1 prašak za pecivo
1 kasicica soli
1 dl ulja
1 kisela pavlaka
1 suvi kvasac razmućen u
2 dl toplog mleka
Zamijesite tijestood sastojaka razvaljajte krug, režite trokutiće, motajte kiflice. Dok se pećnica zagrije na 180C kiflice se “odmaraju”. Premazati jajetom i susamom po zelji peći  oko 15 minuta.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Najednostavnija pita sa kiselom vodom

GOTOVE KORE ZA PITU
500g SIRA
400g kisele pavlake
3 jaja
1dl gazirane mineralne vode
soli
ulje

Sir, pavlaku, jaja i kiselu vodu dobro promesati. tepsiju podmazati sa uljem i staviti 3 kore tako da im krajevi budu van tepsije(da bi se na kraju gibanica prekrila sa tim krajevima kora) zatim kore premazivati filom i slagati jednu na drugu,dok ne potrosite sve kore. zatim poprskati sa uljem i prekriti sa krajevima kora. peci na 200 c oko 30 min.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

COKOLADNI SAN


  • kora(sastojci za jednu koru):
  • 4mg jaja
  • 100g secera
  • 1 pak. margarina
  • 100g cokolade
  • 60g mlevenog plazma keksa
  • 2 kašika brasna

  • fil I:
  • 8 jaja
  • 200g secera
  • 200g cokolade
  • 250g margarina
  • 200g nutele
  • 100g mlevenog plazma keksa
  • 100g mlevenih pecenih lesnika
  • fil II:
  • 400ml slatke pavlake
  • Prvo odvojiti zumanca i belanca.Posebno umutiti belanca.U drugoj ciniji umutiti zumanca sa secerom,margarinom i otopljenom cokoladom,pa dodati mleveni plazma keks i brasno.Na kraju dodati i umucena belanca,polako sjediniti sa kasikom,pa smesu izliti u pleh(38x26)oblozen papirom i peci koru na 180C oko 20min.Na isti nacin napraviti jos jednu koru.
    Za fil I umutiti jaja sa secerom,pa ih kuvati na pari.Pred kraj kuvanja dodati i cokoladu,pa skuvati fil.Kada se fil ohladi,sjediniti ga sa umucenim margarinom,pa dodati nutelu i mlevenu plazmu i lesnike.
    Za fil II umutiti slatku pavlaku,pa filovati tortu. Filovati:kora,fil I,fil II,kora...Zavrsiti sa slatkom pavlakom.KLIK OVDE NA RECEPT ZA BUREK IZ SOLJICE

Domaci lek kod katarakte i za poboljsanje vida

Potrebno je 750 grama lišća aloje.
Iseckati listove te iscediti sok. Dodati 500 grama meda i 75 grama domaćeg crvenog vina. Pomešati sastojke i ostaviti da smesa stoji 10-14 dana. Uzimati tri puta dnevno po jednu kafenu kašičicu na jedan sat pre jela.
Nakon dve nedelje uzimati dnevno jednu supenu kašiku, dok se lek ne utroši.KLIK NA RECEPT ZA VENDOKSIN KAPI KAKO NAPRAVITI

Magdalena

Kore 6 jaja 5 kasika secera 3 kasike brasna 2 kasike kakao 1kasika ulja ispeci ovakve dve kore a mozete uzeti i kupovne nisu skupe
fil. 5 jaja 250 g secera u prahu 1 margarin i 250 grama cokolade plus slatka pavlaka za drugi fil.

Umutiti zumanca i 200 grama secera u prahu dodati otoplnjenu cokoladu i izmiksati zatim dodati margarin i sve uzmiksati posebno umutiti belanca i 50 grama secera u prahu i to polako dodati u cokoladni fil kasiku po kasiku posebno umutiti slatku pavlaku i redjati kora cokoladni fil slatka pavlaka gore moze glazura moze samo slag .Tortu ostaviti da odstoji da bi se stegao fil,Ukrasiti po zelji.Torta je odlicna za decije rodjendane ,podelite recept na fb mozda nekoj mami zatreba ideja.

Limoncello- domaci liker od limuna-rashladjenje za tople dane





1/2 l rakije
4 limuna
200 g secera
2 dl vode
2 burbon vanila secera

Vodu zajedno sa secerom stavite da prokuha.
Limune operite i ogulite im tanko koricu.
Stavite kore u jednu staklenku zajedno sa rakijom.
 U vodu sa secerom koja je vec kuhala neko vrijeme dodajte i vanilin secere.
 Jos kratko prokuhajte i prelijte limunovu koricu i rakiju.
Promjesajte, poklopite i ostavite da stoji 4-5 dana, svakodnevno mjesajuci
.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba
.Recept za liker od tresnje imate OVDE.Recept za liker od kore limunA imate OVDE.RECEPT ZA LIKER OD BRESKVE imate OVDE.
REcept za liker od visanja imate OVDE-Recept za domacu sokatu imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE





Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE

Najlepsa POSNA salata sa belim lukom-ukusna i zdrava


S obzirom da se u ovu salatu stavlja sveži bel luk ona je izizetno zdrava u zimskom periodu jer beli luk je odličan za borbu protiv virusa i za imunitet. Što se paprika tiče, možete koristiti bilo koje, babure, šilje, zelene, žute, crvene, ali imajte na umu da što su mesnatije to su lepše.Ja zimi koristim i pecene paprike iz zamrzivaca.
SASTOJCI : 5~7 pečenih paprika,
 so po ukusu (ja stavim 2 kašičice),
kašičica šećera, 2~3 čena belog luka,
 1oo ulja, 3~4 čepa sirćeta.
 PRIPREMA : Ako nemate pečene paprike potrebno ih je predhodno ispeći. Stavite ih u pleh i ispecite u rerni. Kada su ispečene prebacite ih u neku šerpicu sa poklopcem. Ovo će vam olakšati ljušćenje. Ohlađene paprike oljuštite i složite ih u posudu za salatu i malo ih posolite. Možete ostaviti drške ili ih skinuti. Beli luk sitno iseckajte. Prelijte paprike uljem i sirćetom i dodajte šećer i beli luk. Promešajte i ostavite da odstoji u frižideru pre služenja. Tako je lepša. Probajte malo, možda vama neće biti dovoljno sirćeta pa dodajte ako je potrebno. Možete napraviti i veću količinu ove salate jer ona može stajati u frižideru i do par dana.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je postaRecepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE-RECEPT ZA NAJEPSU SALATU SA PECENIM PAPRIKAMA IMATE OVDE




Posni jafa kolac


30 kasika brasna
20 kas secera
25 kas ulja
35 kas vode
1,1/2 prasak za pecivo
1 vanilin secer-


2 pomorandze
2 kas marmelade od kajsije
2 stangle cokolade posne
50 gr margarina
50 gr secera u prahu
100 gr cokolade posne
3 kas ulja

Izmešajte brašno i prašak za pecivo, dodati 20 kaš šećera, 25 kašika ulja i 35 kaš vode(ulje i vodu sastavite pa onda dodajte brašnu).
umutiti sa mikserom u sipati u podmazan pleh, peći na 180c 15-20 minuta.(proveriti čačkalicom kada je pečeno, kao i sve ostale biskvite),treba da blago porumeni.kada je pecen i ohladjen prepoloviti ga tako da se dobiju dve tanje korice. jednu koru izmrviti,dodati joj 2 kasike marmelade ,izrendane 2 pomorandze (predhodno zaledene),50 grama secera u prahu,2 stangle cokolade istopljene sa 50 grama margarina.

Na biskvit naneti pripremljeni fil i preko fila staviti glazuru od 100 grama posne cokolade i 3 kasike ulja.
Podelite recept sa prijateljima vreme je posta mozda nekom zatreba-ovom clanku imate jos posnih video  recepata i predjela .Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE
.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE.Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE 


Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept