POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Vreme je za salcice

1 kg namensko brasno Tip 400 meko-
250 ml voda
250 ml mleko
30 gr svez kvasac
4 kom zumanaca
2 sup.kasike secera
1/2 kaf.kasike soli
1 kesica Vanilin šećera
1 kaf.kasicica strugane kore od limuna
100 ml ulja
Za premazivanje
500 gr samleveno salo
1 tegla Džema po ukusu

Od navedenih sastojaka uzeti oko 100 gr mleka , jednu kafenu kasicicu secera, kasiku brasna, kvasac pa izmesajte i ostavite na toplom mestu da kvasac nadodje. Testo zamesite od kvasca i ostalih sastojaka tako da bude dosta meko ali da se ne lepi za podlogu. Ostavite ga da kisne dok se ne udupla. Za to vreme vi pripremite salo. Salo sa jedne strane ima jaku providnu opnu koju morate obavezno skinuti i tek onda samo jedanput samleti salo. Testo prebacite na radnu povrsinu Testo se premazuje i preklapa 3 puta uvek na isti nacin. Svaki put ga ostavite da odmori 15-20 minuta i naraste a zatim ga ponovo razvaljajte i premazite mlevenim salom. Cetvrti put ga razvaljajte i secite na trake i komade zeljene velicine i filujte sa dzemom po vasem ukusu.Napunjene salcice redjati na pleh sa pek papirom, sa razmakom od 2 cm jer ce salcici prilikom pecenja jos narasti. Peci ih u predhodno zagrejanoj rerni na 200 c otprilike 15-20 minuta, ili dok ne porumeneSluziti ih tople posute secerom u prahu.a ja sve koji se ne pojedu odmah zaledim i po potrebi vadim iz zamrzivaca i pravo u rernu da ih odledim i ugrejem, budu kao da su tek peceni. Mogu se zalediti i nepeceni ali se onda peku kao i gotovo lisnato testo...Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept