POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

COKOLADNI SAN


  • kora(sastojci za jednu koru):
  • 4mg jaja
  • 100g secera
  • 1 pak. margarina
  • 100g cokolade
  • 60g mlevenog plazma keksa
  • 2 kašika brasna

  • fil I:
  • 8 jaja
  • 200g secera
  • 200g cokolade
  • 250g margarina
  • 200g nutele
  • 100g mlevenog plazma keksa
  • 100g mlevenih pecenih lesnika
  • fil II:
  • 400ml slatke pavlake
  • Prvo odvojiti zumanca i belanca.Posebno umutiti belanca.U drugoj ciniji umutiti zumanca sa secerom,margarinom i otopljenom cokoladom,pa dodati mleveni plazma keks i brasno.Na kraju dodati i umucena belanca,polako sjediniti sa kasikom,pa smesu izliti u pleh(38x26)oblozen papirom i peci koru na 180C oko 20min.Na isti nacin napraviti jos jednu koru.
    Za fil I umutiti jaja sa secerom,pa ih kuvati na pari.Pred kraj kuvanja dodati i cokoladu,pa skuvati fil.Kada se fil ohladi,sjediniti ga sa umucenim margarinom,pa dodati nutelu i mlevenu plazmu i lesnike.
    Za fil II umutiti slatku pavlaku,pa filovati tortu. Filovati:kora,fil I,fil II,kora...Zavrsiti sa slatkom pavlakom.KLIK OVDE NA RECEPT ZA BUREK IZ SOLJICE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept