COKOLADNI SAN
- kora(sastojci za jednu koru):
- 4mg jaja
- 100g secera
- 1 pak. margarina
- 100g cokolade
- 60g mlevenog plazma keksa
- 2 kašika brasna
- fil I:
- 8 jaja
- 200g secera
- 200g cokolade
- 250g margarina
- 200g nutele
- 100g mlevenog plazma keksa
- 100g mlevenih pecenih lesnika
- fil II:
- 400ml slatke pavlake
-
Prvo odvojiti zumanca i belanca.Posebno umutiti belanca.U drugoj ciniji umutiti zumanca sa secerom,margarinom i otopljenom cokoladom,pa dodati mleveni plazma keks i brasno.Na kraju dodati i umucena belanca,polako sjediniti sa kasikom,pa smesu izliti u pleh(38x26)oblozen papirom i peci koru na 180C oko 20min.Na isti nacin napraviti jos jednu koru.
Za fil I umutiti jaja sa secerom,pa ih kuvati na pari.Pred kraj kuvanja dodati i cokoladu,pa skuvati fil.Kada se fil ohladi,sjediniti ga sa umucenim margarinom,pa dodati nutelu i mlevenu plazmu i lesnike.
Za fil II umutiti slatku pavlaku,pa filovati tortu.
Filovati:kora,fil I,fil II,kora...Zavrsiti sa slatkom pavlakom.KLIK OVDE NA RECEPT ZA BUREK IZ SOLJICE