POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Domaca bakina bundevara


POTREBNO: 500-600g brasna mekog
1 supena kasika ulja
 1 kasicica soli
mlaka voda (po potrebi)
Nadjev: bundeva i secer po zelji
100g sjeckanih oraha
secer u prahu za posipanje
 1supena kasika ulja
Za premazivanje tjesta : 100g putera 100ml ulja
Od navedenih sastojaka zamjesiti tjesto , Podjeliti tjesto na dvije lopte i ostaviti da odmara 30 min,Za to vrjeme izrezati bundevu oljustiti i na rendu narenadati ,posoliti je sa jednom malom kasicicom soli i ostaviti je da pusti vodu .nekih 10-tak minuta ,rukama procjediti tikvu i poseceriti (onoliko koliko mislite da je dovoljno ,sve zavisi ko kako voli) i dodati sjeckane orahe i kasiku ulja .Rastopiti puter zajedno sa uljem u jednoj serpici Razvijati jufke prvo oklagijom razvuci jufku zatim poprskati rastopljenim puterom i razvlaciti jufku rukama ,po krajevima stavljati spremljenu bundevu. Preklapati strane i poprskati ih rastopljenim puterom .Zatim zarolati pomocu carsava na kojim ste razvijali sa obje strane .Staviti spremnu pitu u podmazan pleh . Tako ponoviti i sa drugom jufkom . Peci je u zagrejanoj pecnici na 220°

Domaci kuvani kukuruz gotov za 15-20 minuta

Recept sam nasla na kulinarci kao i mnoge druge ne znam da objasnim tacno zasto se tako brzo skuva ali jednostavno je tako.
Opran i ociscen kukuruz staviti u lonac i naliti hladnom vodom, staviti na vatru i meriti vreme od trenutka kako je pocelo da vri tacno 10min.

Procediti ga i naliti hladnom vodom, sacekati 2-3min i kukuruz je gotov!Posoliti po zelji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom dobro dodje.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE

Moze kao kolac moze kao tortica -savrsenstvo sa kokosom




Tamno tijesto
5 bjelanjaka
150 g mljevenih oraha
150 g šećera 3 rebra čokolade
 3 žlice brašna 1/2 prašak za pecivo
 Svijetlo tijesto
5 bjelanjaka 150 g šećera
 150 g kokosa 2 žlice brašna
 1/2 prašak za pecivo limunov sok
 Krema 10 žumanjaka 150 g šećera
2 pudinga od vanilije
 6 dl mlijeka 250 g maslaca
Priprema Za tamno tijesto potrebno je umutiti čvrst snijeg od bjelanjaka, dodati šećer, mljevene orahe, otopljenu čokoladu te brašno pomiješano s praškom za pecivo.
 Istresti na pripremljen lim obložen papirom za pečenje te peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 20-ak minuta.
Za svijetlo tijesto potrebno je umutiti čvrst snijeg od bjelanjaka, dodati kokos, brašno pomiješano s praškom za pecivo te limunov sok. Istresti na lim te peći kao i prethodnu koru.
 Za kremu je potrebno staviti mlijeko sa šećerom da se zagrije, a u manju posudu u malo mlijeka sjediniti dvije vrećice pudinga od vanilije i žumanjke.
 Kad je mlijeko zakuhalo dodati smjesu od pudinga i žumanjaka. Kuhati miješajuću koji minutu te staviti na hladno. Kad se ohladilo dodati maslac te izraditi ručnim mikserom.
 Slaganje
tamni biskvit staviti na odabranu tacnu , na njega istresti i rasporediti pola kreme, svetli biskvit zatim  i njega premazati preostalom kremom. Na kraju ukrasiti kokosom ili mrvicama čokolade.po zelji moze i slagom- Rashlađenog ga poslužiti.Seci na kriske kao tortu ili kao kolac na kocke,po zelji i od volje vam.zavisi za koju ga prigodu pravite .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pica hleb

250 ml makog mleka, 
25 grama kvasca,
  1 jaje,50 gr otopljenog margarina, soli malo  i secera, 
500 gr brasna, 
Zagrejati malo mleka i staviti kvasac u to i secer i sacekati da kvasac nadodje a zatim sa tim pomesati 1 jaje i otopljeni margarin i zamesiti testo . Testo narasta 30 minuta i stavlja se na sto i razvlaci se premazuje se sa vasim redovnim prelivom za picu u ovom slucaju tu je kecap narendan sir i salama I sa tim premazati koru iseci na nekoliko duzina moze 4 oli 5 traka i stavilti jednu duzinu preko druge iseci na kocke i redjata u pleh. Kada se testo u plehu duplira peremazati zumancetom i peci na 200 stepeni dok ne porumeni 

Mesni rolat sa jajima i kobasicom


Potrebno nam je
oko 500-800 gr mlevenog mesa,snicla tezine oo 300 gr,
biber,so,vegeta,majoran,jaje,senf
,4 kobasice i 4 kuvana jajeta.
i glaviica crnog luka.


Luk iseci sto sitnije i pomesati ga sa mesom,jajetom,zacinimai senfom.

Ostaviti da odstoji u frizideru oko sat vremena. Na radnu povrsinu staviti papir za pecenje,na njega sniclu koja je predhodno dobro izlupana i zacinjena
.Rasporediti smesu od mesa na sniclu,rastanjti i uz ivicu redjati red kobasice ,pa do njih red kuvanih jaja. Sve zajedno smotajte u rolat uz pomoc papira,prebacite u posudu za pecenje i peci u rerni.

Domaci mafini sa malinama

200g malina(svežih ili zamrznutih)
120g putera
120g šećera
1 jaje
300g kisele pavlake
250g brašna
2,5 kašičice praška za pecivo
0,5 kašičice sode bikarbone
prstohvat soli
šećer u prahu za posipanje

Rernu ugrejemo na 180 stepeni. Modlu za mafine nauljimo ili stavimo papirnate korpice. Sveže maline operemo a zamrznute odmrznemo. Otopimo puter na sobnoj temperaturi i penasto ga umutimo sa šećerom. Dodamo im jaje i pavlaku. U posebnoj posudi pomešamo brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. To dodamo prethodnoj mešavini i sve lepo umešamo. Sa testom napunimo 3/4 modle za mafine. Na vrh svakog dodamo maline. Mafine pečemo oko 20-25 min da postanu zlatno rumeni. Kada ih izvadimo iz rerne malo ih pustimo u modli oko 5 min pa izvadimo i pospemo šećerom u prahu.

Domaca tursija bez konzervansa-recept

Sastojci 

1glavica karfiola
1kg šargarepe
1kg kornišona
1kg paprike 

4l vode
150gr soli
200gr šećera
1l alkoholnog sirćeta 




Vodu, šecer i so staviti da se kuvaju. Kad proključa skloniti sa vatrei ohladiti. 
Kad je hladno, dodati alkoholno sirće.

 U vece tegle slagati povrce, preliti ovim da prekrije sve povrće, malo pritisnuti plastikama i na kraju i zatvoriti tegle najbolje original poklopcem .
 Ostaviti na mračnom i hladnom mestu do upotrebe.-

 Posluživanje Mere za povrće su odokativne.
 Moćete dodati ili smanjiti neku vrstu povrća, a sve po sopstvenom ukusu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Na slici se jos nalaze i paprike punjene kupusom recept za njih imate OVDE-Recept za zimnicu na hladno imate  OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE-Recept za dzem od smokvi po starinski bez hemije imate OVDE











 Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE

Domaca sarmica po bakinom receptu -ako imate domaceg kiselog kupusa da se ne baca

700 gr. mlevenog mesa 150 gr suve slanine 300 gr suvih rebara
100 gr pirinča glavica crnog luka 
4 čena belog luka začin
tucana paprika aleva paprika
kašika masti listove lorbera listovi kiselog kupusa
Priprema

Na masti propržiti crni i beli luk dodati seckanu slaninu , zatim začin, papriku jednu i drugu, biber izmešati i dodati u mleveno meso koje ne pržimo. Sve dobro izjednačiti rukama.Vaditi kašikom i zavijati u listove kiselog kupusa sarme. Redjati u dublju šerpu a u sredinu staviti suva rebra i lorber. Naliti vodom pa šerpu uviti u aluminisku foliju, tako da se ostavi jedan kraj i ne pokriven da ima vazduha pri kuvanju. Foliju izbušiti viljuškom pa staviti u rernu da se krčka 2-2,5 sata na 180 stepeni C.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.

Domaca pica sa ludim testom

1400 gr brasna
500 ml mleka
2 case jogurta ( po 180 ml )
1 prasak za pecivo
100 ml ulja
2 jaja
40 gr svezeg kvasca
1 kasika secera
2 kasike soli ( ako pravite slano )kao ovo recimo za picu
ili 5 kasika secera ako pravite slatko


U mlako mleko dodati izmrvljen kvasac i 1 zlicu secera. Promesati i neka stoji da kvasac odradi U vecu posudu dodati 1 kg brasna, so ili secer, prasak za pecivo, izmesati, jogurt, ostatak mleka, jaja, ulje, odradjeni kvasac. Dobro izmesajte, dodati ostatak brasna ( mozda vam nece trebati svi 1400 gr , ca 1350 gr do 1400 gr) Umesite testo Testo nauljiti sa podosta ulja ( ca 2 kasike ), staviti u vecu najlonsku vrecu i zavezati. Ostaviti u frizider preko noci. Vaditi po potrebi i peci sto god vam padne napamet ili sto god pozelite da jedete od peciva.U ovom slucaju sutradan izvadite i napravite koru za picu od preostalog mozete sta god zelite jer ce ostati Na koru ja stavim prvo kecap zatim salamu zatim sir kulen kobasicu krastavice opet kecap ili sta vec imate .Pecite dok kora kad je probedete viljuskom nista ne ostane na njoj.

Brza torta sa keksom i belom cokoladom-ne pece se idelna za leto


Za ovu tortu potrebno vam je : 1l mleka,4 pudinga sa ukusom slatke pavlake,
12 kasika secera,200gr bele Milka cokolade,
200gr margarina,500gr keksa ,moze petit a moze i turski keks(ne zaboravite da ukoliko koristite turski keks ne potapati ga u mleko) i 2 slaga ya dekoraciju


Puding skuvati kao sto pise na kesici,obaveyno dodati secer.
U toplu smesu dodati cokoladu i mesati dok se ne istopi.Ostaviti da se ohladi.
Margarin izmiksirati i postepeno dodavati pripremljeni fil.Slagati tortu na sledeci nacin: keks,fil,dok se ne utrosi materijal,Staviti tortu u frizider i posle nekoliko sati ukrasiti je slagomRecept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

Starinski rolat sa novim filom-sa nutelom


6 jaja 6 ravnih kasika secera 6 ravnih kasika brasna 1 prasak za pecivo nutela ili eurokrem
Belanca odvojiti od zumanaca i umutiti penasto mikserom tih 6 belanaca sa 6 kas. secera.Kad se dobro umuti u penu dodavati polako 6 zumanaca uz stalno mucenje mikserom. Dodati 6 ravnih kas. brasna i jedan prasak za pecivo i dalje uz mucenje mikserom...Jos par minuta mutiti. Pleh podmazati i pobrasnjati i ulijti smesu u pleh.Staviti pleh u rernu zarejanu na 200 stepeniPeci do ne porumeni.Cistu krpu staviti na sto,pa rolat prevrnuti da ispadne iz pleha,krajeve rolata iseci i namazati rolat sa nutelom ja sam u debljem sloju jer volim sa vise fila i urolati.

Crno zute oblatne


pakovanje oblandi
Žuti Fil 250 gr ( ja stavim malo manje ) margarina 250 gr šećera 2 kesice vanilin šećera 6 žumanaca 

Crni Fil 6 belanaca 250 gr šećera 250 gr mlevene plazme 100 gr čokolade za kuvanje

Za žuti fil: Penasto umutiti margarin sa šećerom i vanilin šećerom pa dodati jedno po jedno žumance. Za crni fil: Umutiti šne od belanaca pa dodati jednu po jednu kašiku šećera, mlevenu plazmu i 100 gr istopljene čokolade. Filovanje: Prvu koru namazati žutim filom, preklopiti tako da odozgo bude rupičasta strana oblande pa premazati crnim filom i tako do kraja.Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba. 


Gomboce- knedle sa domacim pekmezmom u nedostatku sljiva


300 g kuvanog krompira
1 zumance
malo soli
nekoliko kasika ulja
oko 100 g ostrog brasna
Prezle :
po potrebi ulje
po zelji mrvice od starog hleba
sljive idu u originalni recept ali ja ih nisam imala ovaj put pa sam stavila pekmez,inace ih pravim i sa kajsijama i visnjama

U ljusci skuvati krompir oljustiti ga i jos toplog ispasirati u pire. Dodati zumance, ulje i so i polako dodavati brasno da se umesi mekano, malo lepljivo testo. Ne treba da bude tvrdo testo jer ce knedle biti nabijene Pobrasnjenim rukama otkidati loptice testa, spljostiti u plocu, staviti pekmez po zelji na sredinu i rukama uvaljati da se dobije knedla.U serpi zagrejati vodu do kljucanja, malo je posoliti i spustati gotove knedle da se kuvaju dok ne isplivaju na povrsinu. Na ulju proprziti prezle od starog hleba, Resetkastom kasikom vaditi knedle u vatrostalnu posudu, po dnu staviti malo prezli, sloziti kuvane knedle i posipati svaku prezlama i secerom po zelji. U zagrejanu rernu na 200 stepeni staviti posudu sa knedlama i ostaviti 5 minuta da se malo peku.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Presnac sa spanacem

3 jaja
1 solja jogurta
pola solje ulja
1 solja kukuruznoga brasna palente
1 solja obicnoga brasna
1 prasak za pecivo
150 gr sira
 obareni spanac
jedna kisela pavlaka

Obareni spanac rasuti po podmazanoj tepsiji umutiti smesu od ostalih sastojaka i preliti po njemu,Peci u predhodno zagrejanoj tepsiji ,proveriti viljuskom kad je peceno,Kad izvadite iz rerne premazati sa pavlakom.

Kremisimo torta


Za beli patišpanj:
 10 belanca 20 kašika šećera
2 kašike sirćeta 8 kašika griza
Za braon patišpanj: 8 jaja 8 kašika šećera
2 kašičice kakaoa 2 kašike brašna
 2 kašike rendane čokolade
Za fil: 100g slaga ili slatke pavlake
 10 žumanaca 10 kašika šećera 2 margarina
 400 g šećera u prahu 200 g crne čokolade
 1 čaša  kisele pavlake
Za braon koru: Umutiti 4 belanca, dodati 4 kašike šećera, zatim žumanca i brašno, kakao i rendanu čokoladu. Peći u četvrtastom plehu, obloženom pek-papirom i peći na 180 C. Ispeći 2 kore. Za belu koru: Dobro umutiti 5 belanca, zatim postepeno dodati kašiku po kašiku šećera i na kraju kašiku sirćeta i 4 kašike griza. Peći na 150 C. Ispeći dve ovakve kore.Za fil: Dobro umutiti 10 žumanca sa 10 kašika šećera na pari. Kada se ohladi dodati 2 umućena margarina. Posebno umutiti 100 g šlag kremu i dodati u fil i na kraju moja kravica kiselu pavlaku i sjediniti sve lepo kašikom i dodati cokoladu filovati braon kora fil bela kora fil i tako redom dok se sve ne utrosi.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept