300 g kuvanog krompira
1 zumance
malo soli
nekoliko kasika ulja
oko 100 g ostrog brasna
Prezle :
po potrebi ulje
po zelji mrvice od starog hleba
U ljusci skuvati krompir oljustiti ga i jos toplog ispasirati u pire. Dodati zumance, ulje i so i polako dodavati brasno da se umesi mekano, malo lepljivo testo. Ne treba da bude tvrdo testo jer ce knedle biti nabijene Pobrasnjenim rukama otkidati loptice testa, spljostiti u plocu, staviti pekmez po zelji na sredinu i rukama uvaljati da se dobije knedla.U serpi zagrejati vodu do kljucanja, malo je posoliti i spustati gotove knedle da se kuvaju dok ne isplivaju na povrsinu. Na ulju proprziti prezle od starog hleba, Resetkastom kasikom vaditi knedle u vatrostalnu posudu, po dnu staviti malo prezli, sloziti kuvane knedle i posipati svaku prezlama i secerom po zelji. U zagrejanu rernu na 200 stepeni staviti posudu sa knedlama i ostaviti 5 minuta da se malo peku.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.