4 sargarepe
200gr graska
paprika jedna velika boja po zelji,paradajz sto socniji i veci,moze i jedna sargarepa sa povrcem nema greske
tikvica
1 pileca kocka za supu (bujon)
1 manja glavica crnog luka
3-4 cena belog luka
4 sake pirinca
200gr graska
paprika jedna velika boja po zelji,paradajz sto socniji i veci,moze i jedna sargarepa sa povrcem nema greske
tikvica
1 pileca kocka za supu (bujon)
1 manja glavica crnog luka
3-4 cena belog luka
4 sake pirinca
U dubljem teflonskom tiganju kratko proprziti luk i beli luk sa jednom kasikom maslinovog ulja i dodati sargarepu tikivice i povrce iseckane po zelji i grasak,mada ja nekad ga stavim nekad ne,na jednoj slici ga vidite na drugoj ne ,moze cak i narendane tikvice ako hocete da decu zavarate i naliti oko pola dcl tople vode da ne zagori.(oko 10 min).po potrebi dodati jos malo vode. Na kraju dodati pirinac i jos malo sve promesati 2-3 min dok voda ne uvre i presuti u vatrostalnu ciniju za rernu. posebno u 7dcl vrele vode dodati 1 pileci bujon(kocka za supu)povrce u vatrostalnoj ciniji preliti gotovim bujonom.prekriti alu folijom ciniju i staviti u rernu na 210C oko pola sata,tj.dok voda ne ispari,ali paziti da se ne prepece,da ostane fino socno.
Sluziti kao prilog uz meso kod mene je to bilo uz pohovanu sniclu
.Recept za najlepse pljeskavice od tikvice i jaja imate OVDE