POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Trik za princes krofne-ne otvarati rernu

Da bi testo uspelo nikako ali nikako ne otvarati rernu dok se krofne peku ja to nisam znala pa sam cesto provirivala i krofne bi se izduvale i pale.
za tijesto
2,5 dl vode
125 g margarina
150 g brašna
1 kašika šećera
mrvica soli
4 kom jaja
za kremu
1/2 l mlijeka
250 g šećera
2 kom žumanca
4 kašike uvrh pune gustina
2 kom vanil šećera
125 g margarina
i još
3 dl slatke pavlake

U posudu sipati vodu, margarin, šećer i so pa staviti da se kuva.Kad provri sipati brašno i miješati da se dobije jednolična masa.Ostaviti da se ohladi. Jaja umutiti pa sipati postepeno u prohlađenu smjesu od brašna i neprekidno mutiti mikserom.Kad se masa ujednači pomoću šprica stavljati krofne na podmazan pleh ili obložen papirom za pečenje. Ne smiju biti preblizu jer će narasti.Rernu zagrijati na 200 stepeni pa kad se krofne stave smanjiti na 180. Peći da porumene oko 40 minuta.Za vrijeme pečenja rerna se ne smije otvarati. Za kremu u malo hladnog mlijeka razmutiti žumanca i gustin, a ostalo mlijeko šećer i vanil šećer staviti da se kuva, kad prokuva sipati razmućenu smjesu sa gustinom i miješati da se zgusne. U ohlađenu kremu umiješati razmućeni margarin i sve dobro umutiti. Ohlađene krofne rasjeći na pola stavljati kremu pa slatku pavlaku umućenu u šlag i poklopiti gornjim dijelom krofne.Posuti šećerom u prahu.

Paprika punjena kupusom-za zimnicu


VIDEO RECEPT IMATE OVDE

 JOS VIDEO RECEPATA IMATE OVDE 






.


Domaci sok od jabuke i sargarepe

oko 5 kg očišćenih oguljenih jabuka (ili voća kojeg želite ili kombinirano)
0,5-1 kg sargarepe
1,5 kg šećera
limunova kiselina
voda



Voće očistiti usitniti i staviti kuvati. Vode staviti toliko da prekrije voće. Prohlađeno miksati u blenderu,moze i u sokovniku ako nemate blender.Izmjerite koliko ste dobili te tekućine (naravno voće i voda u kojoj se kuvalo) te dodajte vode da imate približno cca 19-20 litara soka. Dodati 1,5 kg šećera i oko 8 dkg limunove kiseline. Miješajte i probajte kako vam odgovara jer nije svako voće jednako slatko tj. kiselo.Staviti da prokuha, tj. da baci ključ. Pjenu nemorate skidati. U međuvremenu oprati boce, sterilizirati ih u vrućoj rerni, pripremiti čepove. Vruć sok sipati u vruće boce, zatvoriti ih i ostaviti utopljene dok se ne ohlade.Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE

Recept za domace spagete- i za spagete sa umakom od dzigerice


DOMACE SPAGETE: Zamesiti testo od 2-3 jajeta,soli i brasna kao i za supu sto tvrdje,rastanjiti dobro i seci nozem sto tanje (jos bolje ko ima masinicu za supu)ja nemam pa radim rucno
Dobro ostaviti sto duze da se susi ali nije neophodno. DOMACE SPAGETE SA SOSOM OD CRNE DZIGERICE:
Staviti vodu sa malo ulja i soli da provri staviti spagete i kuvati 10ak minuta.SOS:Useckati 3-4 glavice luka,3-4 sargarepe da se dinstaju dodati zaledjenu crnu dzigericu isecenu na tanke listice i dinstati dodati alevu papriku i ostale zacine po zelji. Na gotovo jelo po zelji moze kisela pavlaka.Recept nam je posala Branka Jankovic.

Recept za Dzem od sipka bez konzervansa

Sastojci
4 kg. sipka
7 kg. secera
po potrebi vode 



Ocistiti vrhove sipka.
Ostaviti dva do tri dana da odstoji da bi malo omeksao.
Naliti sipak vodom da se kuva, kada je dovoljno mek procediti ga.
Uzimati po malo i sipati u presu i pasirati ga.

Stalno po malo dolivati vode da bi lakse prolazila tecnost od sipka
.Kada se ispasira sav sipak ponovo ga procediti ili na cediljku ili kroz sterilnu gazu, posto od sipka ostaju one bodljice.Meriti tecnost koja se dobije, ja merim u lonce od 1 litre.Sipati tecnost u serpu da se kuva i dodati secer.
Mesati da se secer otopi.Kada pocne da vri, uzeti malo i sipati u jedan tanjir.
Tako raditi par puta dok ne dobijete zeljenu gustinu.

Vruce sipati u tegle, i zatvoriti ih .Ovo je pre bila obavezna zimnica u spaijuzu nasih baka,sad je retkost,Podelite recept na fb u secanje na stara neka dobra vremena.Recept za zimnicu na hladno imate  OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE-Recept za dzem od smokvi po starinski bez hemije imate OVDE-recept za cuvarkucu i med za miome ,ciste i stitnu zlezdu imate OVDE 






Marmelada od musmula

2 kg mušmula
1 kg šećera
10 kapi esencije vanilije ili ruma
3 dl vode

Mušmule ogulite i stavite ih u lonac, sa šećerom i vodom ih prokuhajte. Kad su kuvane, dodajte im vaniliju ili rum. Propasirajte ih kroz cedaljku ili kako je vama lakse, ide polako, ali se isplati. Vruć pekmez stavite u vruće sterilizirane tegle i dobro ih zatvorite. Ostavite da se ohlade polako.Drzite u spajizu.

Posne coko kocke


3 šolje Glatkog brašna (šolja od 2dcl) 2 šolje sojinog mleka 2 šolje šećera 3 kašike kakaa u prahu 1 Prašak za pecivo 1 kašikica sode bikarbone Sirup 18 kašika sojinog mleka 10 kašika šećera 200g čokolade za kuvanje posne 200g margarina za kolace
Ugrejati rernu na dvesto stepeni. U dublju tepsiju staviti papir za pečenje. Za biskvit pomešati sve suve sastojke pa dodati mleko koje nije potrebno predhodno zagrejati. Sve dobro sjediniti kašikom, izliti u tepsiju, poravnati i peći 30 minuta. Pečeni biskvit izvaditi iz rerne, ohladiti. Ohladjen biskvit odvojiti od pek papira pa biskvit vratiti u tepsiju i iseći na kocke. Pripremiti sirup tako sto se svi sastojci stave u šerpu i na srednjoj vatri zagreva, dok se sve ne otopi. Ohladjen i isečen biskvit preliti vrućim sirupom. Kolač ostaviti da se ohladi, najbolje u frizideru.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta mozda nekom zatreba.

Knedle bez krompira-Griz knedle-lepse nego sa krompirom

2 case vode (casa 2 dcl)
1 dcl ulja
prstohvat soli
1 casa brasna
1 casa griza
1 casa prezli
1 casa secera
cimet
2 jaja
sljive ili neko drugo voce po zelji

Prokuhati 2 case vode i 1 dcl ulja sa malo soli. U prokuhano dodati 1 casu brasna i 1 casu griza. Smjesu dobro sastaviti(ja koristim mikser -spiralni nastavak za tijesto). Smjesu ohladiti. U ohladjenu smjesu dodati 2 umucenih jaja(lagano ih ulupati viljuskom). Opet sve sastaviti sa mikserom. Rukama odkidati komade smjese ,na dlanu razvaljati rukom i u sredinu staviti sljivu (cijelu ili pola, kako volite, ako zelite manje knedle stavite pola sljive,za velike ide cijela sljiva),zatim dlanovim oblikovati knedle. Knedle staviti u kljucalu vodu i kuhati dok se se ne podignu na vrh, tad su kuhane. Dok se knedle kuhaju pripremite prezle tako sto cete ih kratko proprziti na ulju i dodati secer,na kraju cimet-1 vrecicu. Sve dobro izmijesati. Kuhane knedle odmah po vadjenu iz vode brljati u prezle i secer. Od ove smjese dobicete 8 velikih / 16 manjih knedli.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Okrepljujuca paradajz salata sa pavlakom

  • 150 g paradajza
  • 1 glavica crnog luka
  • 50 ml pavlake
  • 50 ml jogurta

Paradajz i luk isjeći na sitno i staviti u zdjelu. Dodati pavlaku i jogurt i dobro sjediniti. Dekorisati sa vlašcem ili po zelji.

Dzem od sljiva pecen u rerni bez secera

količina po želji šljiva

Operite zrele šljive, izvadite im koštice i poređajte zavisno od količine šljiva u odgovarajući sud (tersiju, pleh, šerpu...) koja može stati u vašu rernu.Uključite rernu na 250 stepeni i pecite oko 20 min.
a zatim smanjite na 150 stepeni. Malo odškrinite rernu (pomoću varjače ili sl.) kako bi izlazila para.

Nastavite da pečete dok ne počne da se zgušnjava, ali nemojte predugo jer će se džem prilikom hlađenja dodatno zgusnuti.
Vruć džem sipajte u dobro oprane i u rerni zagrejane tegle, zatvorite ih original poklopcem i uvijte u ćebe da se postepeno hlade
.Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE



Najsocnija baklava sa jogurtom i jajima

1/2 kg tankih kora ili debelih
350 grama mlevenih oraha
1 (casa) jogurt
1 solja od bele kafe secera
1 solja od bele kafe ulja
3 jajeta
1 l vode
1/2 kg secera

Mikserom umutiti zumanca i secer dodati jogurt i ulje dodati mlevene orase umutiti belanca i dodati polako masi sloziti u pleh 2 kore pa namazati masom i sve tako dok ima kora iseci na rombove peci na 200 stepeni dok lepo porumeni staviti da se kuva sirup:litru vode i pola kilograma secera kad provre ostaviti na sporetu da se ne hladi dok baklava ne bude gotova preliti poklopiti tacnom i ostaviti tako dok se ne ohladi.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Posna salata i video za najlepse posne salate za slave



3 srednja krompira
1 veći struk praziluka
200 g posnog majoneza
malo bibera i soli



Krompir skuvajte sa ljuskom, ohladite pa oljuštite i iseckajte na sitnije kockice. 
Praziluk takodje isecite na sitno, posolite i izgnječite malo rukama da se opusti.
 Pomešajte krompir i praziluk sa majonezom, pobiberite po ukusu i to je to
.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta mozda nekom zatreba..U ovom clanku imate i neke video posne recepte 


Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE
Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.

Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE



Pogaca od testa za kiflice

Testo moze ko kako ima recept za kifle
,ja pravim sa 1 kg brasna,250 ml mleko,250 ml jogurt,1 kvasac,1 s kasika soli 3 supene kasike secera , 1 margarin ,1 jaje za premazivanje

Pravi se kora od testa maze margarinom savija se u rolat ,i pravi se krug, i sece nozem na jednakve delove i onda svaki deo prepolovi sa varjacom tako dolazi do izrazaja unutrasnji deo.U sredinu se stavljaju ruze od testa ili pustite masti na volju.Pece se u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.Recept nam je poslala Svetlana Stojanovska iz Skoplja,ako i vi zelite da podelite sa nama svoj recept i ako ste umetnik za pogace slobodno pisite na nasu stranicu na fb.

Coko moko torta video recept

video recept se nalazi ovde


a

Jabukovaca -ne mesi se

3 jajeta
1 casa od 2dl jogurta
1 casa od 2dl ulja
1 casa od 2dl secera
2 case od 2dl brasna
1 kesica praska za pecivo
Fil:
1 kg narendanih jabuka
2 kasike ulja
1 kesica burbon vanilin secera
1/2 kesice cimeta
po zelji secera/ako su jabuke kisele/
po potrebi 2-3 kasike griza
prah secer

U sud za mucenje staviti jaja i secer i mutiti dok se ne dobije lepa penasta smesa. Dodati ulje, jogurt i jos malo umutiti da se sve sjedini. Dodati brasno sa praskom za pecivo i lagano sjediniti sve sastojke u mekano testo. U serpi na ulju izdinstati narendane jabuke, ovo uraditi pre mucenja testa, dodati secera po zelji, vanilin secer i cimet. Ukoliko je ova smesa retka dodati 2-3 kasike griza da bi dobili gustinu fila. Rernu zagrejati na 200 stepeni. U podmazan i brasnom posut pleh staviti polovinu testa i peci ga 10 minuta da se malo uhvati korica. Izvaditi pleh, rasporediti fil i prekriti drugom polovinom testa. Vratiti pleh u toplu rernu i peci oko 40 minuta. Probati cackalicom po sredini kolaca da li je dobro pecen. Cackalica mora biti suva. Ohladiti kolac, iseci po zelji i posuti prah secerom po zelji. Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ovaj jednostavan recept.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept