Za biskvit:
• 7 bjelanjaka
• 15 dkg šećera
• 7 dkg brašna
• prašak za pecivo
• vanilin šećer
• 15 dkg kokosa
Za kremu:
• 7 žumanjaka
• 2 vrećice pudinga od vanilije
• 7dcl mlijeka
• 10-13 dkg šećera (u prahu)
• 10 dkg maslaca
• 0,5 l vrhnja za šlag
Keksi:
• oko 12 komada petit keksa
• malo mlijeka pomiješanog sa 2-3 žlice maraskina (za umakanje keksa)
• 10-15 dkg kokosa za posipanje cijele torte
Priprema:
Biskvit:
Bjelanjke lupati u snijeg i polako dodavati šećer sa vanilijom.Dalje ulupati da bude čvrst snijeg.Prašak za pecivo pomiješati sa brašnom te dodati bjelanjcima,zatim dodati kokos te kuhačom izmješati.Nek je pećnica ugrijana na 170c.
Biskvit uliti u kalup (sa pekpapirom)promjera 27cm i peći 15 min(sasvim dovoljno,nek malo površina požuti).
Izvaditi te hladiti.Na tacnu postaviti hladan biskvit,ali s tim da GORNJU PEČENU STRANU na tacnu stavite prema dolje,tako da strana koja je bila dolje na tacni bude gore.
Krema:
Žutanjke promiješati sa pudingom i 2 dcl mlijeka.
Ostalo mlijeko staviti kuhati te primješati puding i kuhati dok se ne zgusne.Ohladiti.
Maslac istući sa šećerom i dodati u hladnu kremu,sjediniti.Posebno istući vrhnje za šlag i umiješati u kremu od pudinga.
Na biskvit staviti polovicu kreme.
Zatim poslagati petit kekse predhodno umakane u tekućinu mlijeka sa maraskinom.ja sam bez maraskina pravila i nije se osetilo da fali.
Preko keksa staviti ostalu kremu(i malo premazati okolo).
Obilno posuti kokosom i okolo na fil zalepiti secene jagode,odgore napraviti koju kuglicu i staviti jos koju jagodu sto se tice ukrasavanja pustite masti na volju staviti hladiti.
Hladnu poslužiti.
klik ovde na recept za rafaelo sa pudingom