kora:7 belanaca,7 kasika secera,7kasika plazme,7 kasika mlevenih oraha.Umutiti sastojke i ispeci 2 ovakve kore
I fil:14 zumanaca,sto su ostala od kora,200 gr secera u prahu,kuvati na pari.
II fil:u 4 dcl mleka zakuvati jedan puding od vanile,4 kasike secera,1 margarin.
Sjediniti filove i dodati 300 gr mlevene plazme,sto grama oraha,200 gr seckane ili rendane cokolade Slagati tortu po sledecem redosledu-Kora-fil-slag-kora-fil-slag,Ukrasiti po zelji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Kora: Umutite belanca u čvrst šam, dodajte šećer, te limunov sok ili sirće, pa mutite još malo. U umućen šam dodajte seckane lešnike; nežno umešajte špatulom.. Pripremljenu masu sipajte u pleh, na peki papir i sušite u rerni zagrejanoj na 150 stepeni oko 1 do 1,5 sat (u zavisnosti od jačine rerne). Još toplu koru premazite eurokremom i ostavite da se ohladi, pa je presecite na dva dela da dobijete dve kore. Fil: U litar mleka skuvajte 7 žumanaca umućenih sa šećerom i pudingom od vanile. Ohladite, pa dodajte razmekšali maslac, koji ste penasto umutili sa kesicom šlaga (prethodno umućenog po uputstvu sa kesice). Fil podelite na dva dela. U prvi deo dodajte 100 gr rastopljene čokolade, a u drugi deo 200 gr mlevenog plazma keksa. Stavite prvu koru premazanu eurokremom na tacnu, preko nje staviti fil sa plazma keksom. Preko poredjati 100 gr plazma keksa, da bude kao kora. Preko plazma keksa staviti ćokoladni fil, pa koru premazanu eurokremom (okrenuti deo sa eurokremom ka filu). Umutiti slatku pavlaku i filovati tortu.Ukrasiti po zelji,Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.
Potrebno nam je oko 500 gr mesa, svinjskog buta ili karmenadli,vrata ( zavisno od toga sta volite ) , pola kilograma kiselog kupusa , moze i ribanog,
glavica crnog luka i 100 gr pirinca.
Meso prvo pripremimo za pecenje, zacinimo ga , malo istucemo cekicem za meso. Uvaljamo ga u brasno i proprzimo na masnoci. Crni luk iseci na kockice proprziti na toj masnoci gde smo pekli meso. Kada luk postane staklast dodamo kiseli kupus, ako jevu glavici isecemo ga na kocke. Dinstamo dok ne promeni boju, dodamo zacine, biber i vegetu. U medjuvremenu skuvamo pirinac i procedimo. U posudu za pecenje stavimo kupus, pola smese, preko njega meso, pirinac i ostatak kupusa. Zalijemo bujonom , oko dve trice da bude pokriveno tecnosti. Staviti u zagrejanu rernu i peci oko pola sata. U pocetku neka posuda bude zatvorena, a kasnije otkrijte da dobije lepu boju.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Umutiti sastojke i peci u predhodno zagrejanoj rerni u podmascenoj tepsiji.Proveriti cackalicom kad je kora pecena,premazati je filom od oraha i domaceg pekmeza po zelji,koje smo predhodno umutili kasikom u manjoj cinijici.Mere za fil su odokativne sve zavisi ko vise voli orahe, a ko dzem da mu se oseti u filu. Oko pola tegle pekmeza i jedna solja oraha oko 150-200g.Kada ste koru premazali filom umotati je u rolat i po zelji posuti secerom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
300 g mlevenih oraha a moze po zelji i posne plazme malo a moze i bez nje
250 g margarina
5oo g secera i casu vode staviti da provri i odmah dodati prezle, mlevene orahe,keks i margarin.
Mesati na iskljucenoj ringli dok se margarin ne istopi.
Filovati oblandu, poklopiti nekim teskim predmetom i ostaviti nekoliko sati da se stegne, pa iseci na stanglice.Podeite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba vreme je postaRecepte za najlepsa posna jela imate OVDE.Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO imate OVDE. Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE
Piskota : 4 jaja, 3 soljice brasna, 3 soljice secera, 1 soljica ulja, 1 soljica mleka, pola praska za pecivo.
Sve umutiti i peci u dubljoj tepsiji bez papira.
Fil : 8 dl vode, 250 g secera prokuvati.
U to dodati pola kg voca ( visanja, jabuka , kajsija. ..
)U ovom slucaju visanja
. Kuvati 3 minuta i u to ukuvati 2 pudinga od vanile.
Preliti preko pecene (mlake ) piskote dok je jos vruce.
Kada se ohladi dodati slag.Nize imate jos par mojih video recepata sa visnjama liker od visnje i liker od lista visnje i dzem i kompot od visnje
Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
Za biskvit vam je potrebno:
3 jaja
So
4 šoljice brašna ( speltino)
Kašičica sode
Kašičica limuna
4 šoljice šećera (ili 3 kašike agave)
2 šoljice ulja (mast, maslinovo, koštice grožđa, kokosovo)
1 kiselo mleko
Za valjanje/posipanje vam je potrebno:
Oko 200g kokosa
Za sirup od čokolade vam je potrebno:
3 kašike rogača
3 kašike kakaa
2 kašike agava nekara
Kašiku istopljenog putera ili kokosovog ulja
Šoljicu kokosovog ili bademovog mleka
Testo:
U jednoj činiji pomešati brašno sa sodom i na vrh kašičice soli. U drugoj posudi umutiti belanca sa šećerom, zatim dodavati ostale sastojke muteći sve vreme - prvo žumanca, pa ulje, limun, pa polovinu brašna, pa kiselo mleko i na kraju ostatak brašna. Prilikom dodavanja brašna isključite mikser, tj. brašno prvo umešajte varjačom da se ne bi razletelo svuda, pa nastavite mućenje mikserom.
U obložen pleh pek papirom izručiti smesu i staviti u podgrejanu rernu i peći na 180 stepeni oko 15 minuta.
Izvaditi pečenu koru sa sve papriom i ostaviti da se ohladi. Iseći na male kocke, veličinu odrediti prema visini testa.
Čokolada:
Dobro pomešati sve sastojke, prokuvati malo dok se nezgusne i i sirup je gotov. Ukoliko vam ne bude bilo dovoljno sirupa ponovite postupak pripremanja.
Ili jednostavnije istopite crnu čokoladu na pari sa minimum 70% kakaa.
Umočite biskvit prvo u čokoladu pa ga uvaljajte u kokos i tako ponovite sve dok ne potrošite biskvit.Podelite recept sa prijateljima na fb ako znate nekoga ko je na hrono ishrani.
najlepsu i najlaksu i najbogatiju dekoraciju od salvete za uskrs imate OVDEideje sa jajima za uskrsnji sto kao iz casopisa imate OVDE
KLIKER JAJA imate OVDE ideje sa jajima za uskrsnji sto kao iz casopisa imate OVDE
Najlepse farbanje Vaskrsnjih jaja,nekoliko nacina imate OVDE.Recept za dekupaz jaja imate OVDE a za mermerna jaja imate OVDE.Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE-Kako izbeliti jaja imate OVDE.Novu jednostavnu metodu za jaja da se klinci zabave sa vama imate OVDE.Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE -Farbanje jaja sa krep papirom imate OVDE-svetlucava jaja sa secerom imate OVDE
Svake godine imamo isti problem, jer jaja koja nalazimo u prodaji su žute ljuske i vrlo retko možemo ih naći sa potpuno belom. recept kako da izbeliti ljusku jajeta i ofarbate ga u boju koju želite ili za cuvenu tehniku dekupaz-sa salvetom koja je mnogo lepsa na belim jajaima nego na zutim.
ideje sa jajima za uskrsnji sto kao iz casopisa imate OVDE
KLIKER JAJA imate OVDE Kako ih radim sa salvetom imate kad kliknete OVDE Dobićete divne pastelne nijanse koje niste uspeli da dobijete sa žutim jajetom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.Ostale tehnike za farbanje jaja imate OVDE.Sigurna sam da ce vam se dopasti neka od tehnika.Recept za dekupaz jaja imate OVDE a za mermerna jaja imate OVDE-Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE-Kako izbeliti jaja imate OVDE.Novu jednostavnu metodu za jaja da se klinci zabave sa vama imate OVDE,Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE .Farbanje na pari imate OVDE-Farbanje jaja sa krep papirom imate OVDE-svetlucava jaja sa secerom imate OVDE USKRSNJU PLETENICU I ZECA OD TESTA IMATE OVDEnajlepsu i najlaksu i najbogatiju dekoraciju od salvete za uskrs imate OVDE
U veliku šerpu staviti vodu i šećer da provri,dodati oprane i očišćene bobice aronije, pustiti da ponovo provri,zajedno sa bobicama,dok čekate da provri,varjačom pritiskati bobice da popucaju i ispuste sok.
Kad provri, kuvati samo minut-dva, skloniti sa vatre i ostaviti da se potpuno ohladi.
Ohlađenu smesu sipati u cediljku, ako treba iz nekoliko puta i ostaviti da se potpuno voće ocedi od tečnosti.Kad ste svo voće procedili, procediti još jednom kroz cediljku, na koju sta stavili čistu gazu ili filter za kafu i sipati nazad u šerpu ili lonac i pustiti da se kuva desetak minuta, dodati sok od 1 limuna i sve dobro izmešati.Flaše oprati i sterilisati ih i u zagrejane flaše sipati vruć sok
.Zatvoriti flaše,ostaviti da se potpuno ohlade i čuvati ovaj sok na tamnom i hladnom mestu.Odlično pročišćava krv, ublažava migrenu i glavobolju, povoljno deluje na želudac i creva, zaustavlja proliv, obara povišen pritisak, sprečava razboj bakterijskih i virusnih infekcija, te nam popravlja imunitet .Recept za najbolju zimnicu na hladno imate OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE
Aronijin sok ima blagotvoran uticaj na jetru i žuč, jer ih pročišćava i omogućuje pravilan rad ovih organa. Važno je napomenuti da on reguliše i izlučivanje, kao i pravilan rad hormona štitne žležde, te regulaciju rada pankreasa.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE
papir za pečenje ili neprijanjajući lim za pečenje ili rerna od smederevca
Oprati srednje velike krOmpire i posušiti krpom , prerezati po pola, poslagati ih na prerezanu stranu a moze i obrnuto kako ko, dole na papir za pečenje prethodno nauljen (Pospajuci vegetom lagano,ali može i samo sol i npr.crvena paprika mljevena, može čak i neki začinski maslac biti podloga na papiru po ukusu ja nisam nista stavljala od zacina ovaj put... peći jedno 30minuta u prethodno zagrijanoj pećnici .. .Sluziti za dane POSTA uz tursiju ajvar ili neko povrce.,Podelite recept sa prijateljima na fb da se podsete dobrih starih vremena.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO imate OVDE. Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE
Oljustiti smokve otprilike 70 kom na kilogram secera.Staviti u vodu dodati na tu meru otprilike 2 kesice limuntusa i kuvati da kljuca jedno desetak minuta i svo to vreme skidati penu.
Kad je gotovo skinuti i oprati jos u 2 do 3 vode,u drugu serpu spinovati secer i kad je gotov dodati u smokve i kuvati sat vremena.Gotovo vruce slatko sipati u tegle. Recept nam je poslala Branka Jankovic.
1/2 litar kisela voda
1 svezi kvasac
4 zlice secera
2 zlicice so
200 ml. ulje
brasno po potrebi
Dodatci za odozgo
mlaka voda
susam
rastopljeni margarin
1.
Kvasac sa secerom dodaje se u mlaku kiselu vodu i ostaje se da nadogje.
2.
U brasno (pise po potreba ali otprilike potrosi se oko 1 kgr. brasno) dodaje se so, nadosli kvasac i ulje. Mesi se sredno meko testo.
3.
Testo ostaje se da nadodje.
4.
Uzima se testo i formiraju se male loptice, malo veci od oraha,ili oblici i velicina po zelji uvaljuju se sa jedne strane u mlakoj vodi, a zatim i u susam.
VAZNO: Najvaznije je nadodjeno tjesto da se nezno uzima u ruku samo malo da se oblikuje (ne da se mjesi) i onda uvaljuje se u mlakoj vodi i susam.
5.
Redaju se u podmazan pleh i ostaju se malo da odmore.
6.
Peku se na 250 stupnjeva C dok ne porumene.
7.
Kad ih izvadite iz rernu odmah ih namazati sa rastopljenim margarinom.Podelite sa prijateljima na fb vreme je posta .Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO imate OVDE. Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE
2 kg paprika
2 kg zelenog paradajza
2 kg krastavčića
2 kg karfiola
2 kg šargarepe
po želji crni luk, kupus isecen na pola
Tečnost za turšiju :
1 l prokuvane vode
9 l hladne vode
300 g soli
200 g šećera
2 l 9 % alkoholnog sirćeta
1 kesica bibera u zrnu
2 kesice vinobrana
2 kesice konzervansa i po zelji zacini kao sto su lovorov list
1 l vode prokuvati sa šećerom, solju i biberom.
U toplu tečnost staviti sirće, konzervans, vinobran i zacine sve to sjediti sa hladnom nekuvanom vodom.
Povrće složiti u koficu ili tegle, preliti tečnošću, zatvoriti i ostaviti na tamnom, hladnom i promajnom mestu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za zimnicu na hladno imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE-Recept za dzem od smokvi po starinski bez hemije imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-