POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Punjeni krompir


Potrebno vam je 4 krompira srednje velicine ,za punjenje : krem sira, 1 kuvano jaje ,100 gr kobasice ,sitno isecenog a moze inarendanog crnog luka,mirodje,crnih maslina ,cesanj belog luka ,senfa ,soli i bibera po ukusu. Sve namirnice stavljate proizvoljno ,zavisi od toga kako i sta volite.Navedene namirnice spojite i napravite smesu sa kojom punite krompire.

Krompir se izdubi,napuni ovom smesom,poslaze u nauljenu tepsiju ,stavi u rernu,zapece na pola ,pospe narendanim sirom i ostavi nakratko da se sir istopi.Pre sluzenja pospete sitno iseckanim persunom,a mozete napraviti od sargarepe i ove drskice,kao na slici , da izgledaju kao korpice .
Recept nam je poslao nas kulinar Rosen Redgovski iz Bugarske.

Najjednostavniji smotuljci sa sirom

Sastojci: 500 g gotovih kora, 500-600 g svezeg sira, 2 jaja, 2 dl kisele pavlake, 1,5 dl ulja, 1,5 dl mineralne gazirana voda

Priprema: Svaku koru poprskati sa malo ulja i mineralne vode, pa slagati 4-6 kora jednu preko druge. Za fil izmešati sir, kiselu pavlaku i jedno jaje. Poslednju koru premazati tanko filom preko cele povrsine i zaviti kao rolat. Na isti nacin napraviti jos 2-3 rolatica u zavisnosti od toga koliko kora imamo u pakovanju. Iseci na snite debljine 2 cm i poredjati na pleh tako da presecena strana bude okrenuta na gore. Pitice premazati umucenim jajetom i po zelji posuti susamom. Peci na 200 C oko 20-30 minuta da lepo porumene. Posluziti tople puzice.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Domaci razani hleb

500 gr crnog psenicnog brasna 
,100 gr. razenog brasna pomesanog sa isto toliko belog 
,pola paketa svezeg kvasca ,
kasika soli,kasika meda ,
1 do 2 kasike maslinovog ulja ,
350 gr tople vode.
zamesiti testo od navedenih sastojaka,ostaviti ga u ciniju koja je namazana mascu i pokriti strec folijom da naraste.Kada testo naraste ,napraviti 6 rolnica ili ti jufkica. Staviti u tepsiju ,cekati da naraste , zaseci nozem na vise mesta i peci u rerni na temperaturi od 170 do 180 stepeni.
Recept nam je poslala Veselina Mikova i hvala joj

Lenjuska -jeftin i obican kolac


Testo 2 srednje kasike masti
 1 jaje 1 zumance
5 kasika secera
3 kasike mleka oko 350 g brasna 1 prasak za pecivo
 Fil oko 0.5 kg jabuka secer po ukusu cimet 1 kasika prezli
Od navedenih sastojaka umesiti testo, brasno dodavati prema potrebi, testo mora biti takvo da se ne lepi za prste.Ostaviti ga na hladnome i pokriti sa najlonom.da se ne bi na vrhu osusilo.jabuke ocistiti od semenki i ljuske i staviti ih u serpu ,moze se i  rendati .zaliti sa malo vode poklopiti i pustiti da se skuvaju.Dobro ih izgnjeciti i dodati secer i cimet po ukusu.Staviti i prezle.Jabuke dobro ukuvati da nema tecnosti i staviti da se ohlade.Tepsiju namazati sa malo masti i razmazati papirnim ubrusom .Testo podeliti na dva jednaka dela ,najbolje sa vagom vagnuti i razvuci ga izmedju dva najlona ili celofana.Donju koru staviti u tepsiju i izbockati ga sa viljuskom i po njemu ravnomerno staviti fil od jabuka pa drugu koru i nju izbockati viljuskom.Staviti pitu u zagrejanu rernu na 180 da se pece oko 40 mim.Ili dok se odozgo lepo ne zarumeni.Kad je gotovo posuti secerom u prahu.Podelite recept sa prijayeljima na fb mozda nekom zatreba.

Dezert iz case za tili cast -osvezavajuci.pravi letnji

Brzinska poslastica
Potrebno nam je svezeg voca po vasem izboru, kesica pudinga of vanile,vanil secer, 200 gr margarina ,100 gr secera u prahu i slatka pavlaka.
Skuvati puding kao na kesici sto pise. Ostaviti da se ohladi. Voce iseci na komadice. Umutiti margarin sa secerom u prahu.
Kada se puding prohladio spojiti ga sa margarinom.


Umutiti slatku pavlaku.

U smesu margarina i pudinga dodati par kasika umucene slatke pavlake i promesati kasikom. U posude za posluzivanje sipati prvo malo fila pa pobacati voce, opet fil i ukrasiti ostatkom slatke pavlake.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.ja sam pravila sa bananama,ai moze bilo koje sezonsko voce lep je osvezavajuci pravi letnji 

SNICLE U PIVU-JAKO MEKANO I SOCNO

Potrebno je:
500gr svinjskih šnicli,
200ml piva,
200ml mleka,
100gr brašna,
4 čena belog luka,
200ml paradajz sosa,
kašičica peršuna,
so,biber,
ulje
Sitno isečemo beli luk i peršun pa promešamo sa mlekom, pivom i paradajz pireom. Posolimo, pobiberimo i promešamo. Izlupane šnicle usolimo i naslažemo jednu na drugu da upiju so.
Vatrostalnu posudu poprskamo uljem. Šnicle uvljamo u brašno i naslažemo u vatrostalnu činiju.
Preko šnicli sipamo sos od piva i pečemo na 200 stepeni oko 60 minuta.za prilog moze pirinac ili rizi bizi a lepo ide i uz rusku salatu
href="http://brzireceptiisaveti.blogspot.com/2014/12/jugoslovenska-tepsija.html" target="_blank">klik na recept za jugoslovensku tepsiju

Rolat sa palacinkom

Za ovaj rolat potrebno vam je
500 gr mlevenog mesa ,moze mesano ,moze svinjsko,junece ,u zavisnosti kako volite. Meso zacinite solju,biberom,persunom.Izrendate glavicu crnog luka i cesanj belog stavite u meso i dve kriske starog hleba koje ste predhodno potopili u vodi. Dodati dva jajeta i sve izmesati da se dobije kompaktna smesa. u medjuvremenu za palcinku potrebno vam je dva jajeta,2 kasike brasna i oko 50 gr rendanog sira .Od te smese ispecete palacinku i stavite na papir i urolate u rolat ,da se hladi.Kada ste to uradili onda prelazimo na fil koji se pravi od dve kuvane sargarepe,jednog kuvanog jajeta, dva isecena kiselia krastavcica,malo sunkarice isecene na kockice i sira.U to sve staviti jedno jaje i izmesati dobro.Dok nam se palacinka hladi ,napravicemo na foliji ili papiru za pecenje od mlevenog mesa koru za rolat.Rastanjite meso rukama i napravite kocku. Odgore stavite palacinku ,pa premazite filom.

Polako urolate to meso ali pazljivo ,jer papir ne sme da ostane savijen u rolatu.Kada je rolat gotov staviti ga u pecnicu i peci.Obavezno ga zalivati vrelim uljem ili mascu ,u zavisnosti na cemu ga pecete da ne bi meso ispucalo.Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.

Mladi krompirici peceni u pivu

 mladi krompirici srednje ili manje veličine po potrebi a moze i obican krompir ako nemate mladi pri ruci

1 pivo
100 gr. maslaca
sol,vegeta ili zacin po zelji
 Zagrejte pečnicu na 200 stepeni.
Pripremite vatrostalnu posudu.
Krompire operite, oljuštite i nasecite na četvrtine.U veću teflonsku tavu ili posudu rastopite i zagrejte maslac( ne sme da pocrni) na jacoj temperaturi ispržite krompire da dobiju hrskavu koricu i da se zapečate.Prebacite ih u vatrostalnu posudu i dodajte sol,i ostale zacine po ukusu,izmešajte.Sipajte pivo....da obuhvati  1/3 visine u vatrostalnoj posudi.Pecite dok ne ispari skoro celo pivo i u toku sredine pečenja kašikom obrnite krompire da se jednako prepoje pivom.
Ako želite da vam budu odozgo zapečeni pred kraj pečenja pojačajte temperaturu na 250 za 5 minuta.Sluziti uz feta sir i paradajz ili sta vam je po volji.

Dzem od kivija odusevice vas-odlican za dezerte-deca ga obozavaju




1,5 - 2 kg kivija
500 g šećera
1 vrećica Želina
Kivi ogulite, operite, narežite na kockice ili na krugove, stavite u posudu za kuhanje i kuvajte oko 10 minuta, dok voće ne omekša i pusti sok.
Želin pomiješajte s 2 žlice šećera, umiješajte u pripremljeni kivi i kuvajte na laganoj vatri uz miješanje dok ne zavrije
. Nakon toga dodajte ostatak šećera i ostavite da kuha 1 do 2 minute.
Vruć džem izlijte u vruće staklenke i zatvorite.Mozete mu po zelji dodati i banane ako cete ga brzo pojesti i pravite samo za probu.Podelite recept sa prijateljicama na fb sigurno ce nekom zatrebati ideja.
Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE


Rodjendanska Grcka torta-plazma i cokolada

Grcka torta:
kora:7 belanaca,7 kasika secera,7kasika plazme,7 kasika mlevenih oraha.Umutiti sastojke i ispeci 2 ovakve kore
I fil:14 zumanaca,sto su ostala od kora,200 gr secera u prahu,kuvati na pari.

II fil:u 4 dcl mleka zakuvati jedan puding od vanile,4 kasike secera,1 margarin. Sjediniti filove i dodati 300 gr mlevene plazme,sto grama oraha,200 gr seckane ili rendane cokolade Slagati tortu po sledecem redosledu-Kora-fil-slag-kora-fil-slag,Ukrasiti po zelji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Sareni rolat -da odusevite goste na slavi

Da bi vam bilo jasnije kako se pravi ovaj sareni rolat video recept imate ovde 

Rodjendanska kinder torta sa plazmom

sastojci za koru:
10 kašika šećera
1 kašika limunovog soka ili sirćeta
200 gr seckanih lešnika
7 belanaca
sastojci za fil
1 litar mleka
7 žumanaca
100 gr šećera
3 kesice pudinga od vanile
250 gr maslaca
1 kesica šlaga
100 gr čokolade za kuvanje
200 gr mlevenog plazma keksa
i još
400 gr euro krema
100 gr plazma keksa
500 ml slatke pavlake

Kora: Umutite belanca u čvrst šam, dodajte šećer, te limunov sok ili sirće, pa mutite još malo. U umućen šam dodajte seckane lešnike; nežno umešajte špatulom.. Pripremljenu masu sipajte u pleh, na peki papir i sušite u rerni zagrejanoj na 150 stepeni oko 1 do 1,5 sat (u zavisnosti od jačine rerne). Još toplu koru premazite eurokremom i ostavite da se ohladi, pa je presecite na dva dela da dobijete dve kore. Fil: U litar mleka skuvajte 7 žumanaca umućenih sa šećerom i pudingom od vanile. Ohladite, pa dodajte razmekšali maslac, koji ste penasto umutili sa kesicom šlaga (prethodno umućenog po uputstvu sa kesice). Fil podelite na dva dela. U prvi deo dodajte 100 gr rastopljene čokolade, a u drugi deo 200 gr mlevenog plazma keksa. Stavite prvu koru premazanu eurokremom na tacnu, preko nje staviti fil sa plazma keksom. Preko poredjati 100 gr plazma keksa, da bude kao kora. Preko plazma keksa staviti ćokoladni fil, pa koru premazanu eurokremom (okrenuti deo sa eurokremom ka filu). Umutiti slatku pavlaku i filovati tortu.Ukrasiti po zelji,Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.

Podvarak

Potrebno nam je oko 500 gr mesa, svinjskog buta ili karmenadli,vrata ( zavisno od toga sta volite ) , pola kilograma kiselog kupusa , moze i ribanog,
 glavica crnog luka i 100 gr pirinca.




Meso prvo pripremimo za pecenje, zacinimo ga , malo istucemo cekicem za meso. Uvaljamo ga u brasno i proprzimo na masnoci. Crni luk iseci na kockice proprziti na toj masnoci gde smo pekli meso. Kada luk postane staklast dodamo kiseli kupus, ako jevu glavici isecemo ga na kocke. Dinstamo dok ne promeni boju, dodamo zacine, biber i vegetu. U medjuvremenu skuvamo pirinac i procedimo. U posudu za pecenje stavimo kupus, pola smese, preko njega meso, pirinac i ostatak kupusa. Zalijemo bujonom , oko dve trice da bude pokriveno tecnosti. Staviti u zagrejanu rernu i peci oko pola sata. U pocetku neka posuda bude zatvorena, a kasnije otkrijte da dobije lepu boju.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Rolat za 5-5 kasika secera,5 kasika oraha i domaci pekmez

Za koru umutiti
5 jaja, 5 kasika secera,
2 kasike prezli, 2 kasike brasna,
5 kasika oraha i pola praska za pecivo

Umutiti sastojke i peci u predhodno zagrejanoj rerni u podmascenoj tepsiji.Proveriti cackalicom kad je kora pecena,premazati je filom od oraha i domaceg pekmeza po zelji,koje smo predhodno umutili kasikom u manjoj cinijici.Mere za fil su odokativne sve zavisi ko vise voli orahe, a ko dzem da mu se oseti u filu. Oko pola tegle pekmeza i jedna solja oraha oko 150-200g.Kada ste koru premazali filom umotati je u rolat i po zelji posuti secerom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Posna oblatna -predlog za slave


1 pakovanje oblande
500 g secera
1 casa od jogurta vode
100 g prezle (hlebne mrvice)
300 g mlevenih oraha a moze po zelji i posne plazme malo a moze i bez nje
250 g margarina

5oo g secera i casu vode staviti da provri i odmah dodati prezle, mlevene orahe,keks i margarin.
 Mesati na iskljucenoj ringli dok se margarin ne istopi.
 Filovati oblandu, poklopiti nekim teskim predmetom i ostaviti nekoliko sati da se stegne, pa iseci na stanglice.Podeite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba vreme je postaRecepte za najlepsa posna jela imate OVDE.Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE


Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE





Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept