POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Rolat sa domacim pekmezom od kajsije

6 jaja
6 ravnih kasika secera
6 ravnih kasika brasna
1 prasak za pecivo
dzem po zelji(od kajsije,sljiva...

Belanca odvojiti od zumanaca i umutiti penasto mikserom tih 6 belanaca sa 6 kas. secera.Kad se dobro umuti u penu dodavati polako 6 zumanaca uz stalno mucenje mikserom.
Dodati 6 ravnih kas. brasna i jedan prasak za pecivo i dalje uz mucenje mikserom...Jos par minuta mutiti.
Pleh podmazati i pobrasnjati i ulijti smesu u pleh.Staviti pleh u rernu zarejanu na 200 stepeniPeci dok ne porumeni

Cistu krpu staviti na sto,pa rolat prevrnuti da ispadne iz pleha,krajeve rolata iseci i namazati rolat dzemom ili sta je po zelji dok je vruc i urolatiPo zelji na njega mozete izliti glazuru od cokolade ili ga premazati slagom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Posna punjena paprika sa sampinjonima


Sastojci: 8-10 babura paprika
1/2 šolje pirinča
3-4 glavice crnog luka
400gr šampinjona
 so, biber i suvi začin po ukusu 5
00ml paradajz soka 1 čaša vode
Papriku oprati, pa očistiti od semena. Luk sitno iseckati, pa staviti na malo ulja da se prodinsta. Posle 5 minuta dodati iseckane šampinjone. Neka se sve malo dinsta, 10ak minuta, pa dodati pirinač i naliti vodom da ogrezne.
Ostaviti da se sve kuva, da pirinač malo nabubri. Dodajte začine po ukusu. Kada pirinač nabubri i pokupi vodu, pa ostane sastav gust, sa njim puniti papriku. Papriku poslagati u šerpu, da bude knap ili u djuveč tepsiju, pa zaliti sa paradajz sokom i vodom. Staviti da se peče u rernu na 200 stepeni sat vremena. Poslužiti toplu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba vreme je posta.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE

Grcka torta -7 belanaca,7 kasika secera,7kasika plazme,7 kasika mlevenih oraha

7 belanaca,7 kasika secera,7kasika plazme,7 kasika mlevenih oraha.Umutiti sastojke i ispeci koru.
I fil:14 zumanaca sto su ostala od kora,,200 gr secera u prahu,kuvati na pari.
II fil:u 4 dcl mleka zakuvati jedan puding od vanile,4 kasike secera,1 margarin.

Sjediniti filove i dodati 300 gr mlevene plazme,sto grama oraha,200 gr seckane ili rendane cokolade Slagati tortu po sledecem redosledu-Kora-fil-slag-kora-fil-slag,Ukrasiti po zelji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Vajstanski kolac -selo moje lepse od Pariza

Kolac je dobio ime po baki koja zivi u istoimenom selu u Juzno Backom okrugu.Kad smo je pitali kako se zove kolac rekla je ,jao deco pa ne znam ,nek bude Vajstanski kolac po mom lepom selu,jos uvek vazi selo moje lepse od Pariza.
4 jaja
prstohvat soli
8 kašika šećera
2 kašika vrele vode
8 kašika brašna
2 kašika kakoa
krem
3 žumanca
4 kašika šećera
3 kašika brašna
2 vanilin šećera
1 kašika ekstrakta od vanile
400 ml mleka
125 gr margarina
Glazura od cokolade

jos- breskve par komada malo vecih
 Priprema:
Ulupati belanca sa prstohvatom soli, zatim dodati šećer i nastaviti mučenje dok se ne dobije jaka pena. Dodati žumanca jedno po jedno. Na kraju dodati brašno i kakao i sve sjediniti žicama od miksera mešajući u krug. U obložen pleh sipati masu za koru i peći u prethodno zagrejanoj rerni U šerpu staviti žumanca i šećer pa umutiti. Dodati brašno i mleko i opet umutiti. Staviti na laganu vatru i mešati dok ne provri i ne zgusne se. Skinuti sa vatre pa dodati ekstrakt vanile i margarin sobne temperature. Mešati dok se ne otopi pa ostaviti da se ohladi. Biskvit presecite na dva dela da dobijete dve kore pa stavite jedan na tacnui nanesite ceo krem,zatim rasporedite sitno iseckane breskve poklopite drugom korom. Zatim izliti glazuru po kolacu,staviti da se stegne.

Domaci zdrav sok od kupina -odlican za krv


domaće kupine
šećer po želji
limunska kiselina
ja sam sve odokativno stavljala i po ukusu
recept za slatko imate ovde


Uberite domaće kupine,one najzrelije,koje se lako odvajaju,dobro ih isperite,ostavite da se ocijede i stavite kuhati u veću posudu,da jedno 10 minuta vriju.Zatim uzmite cedaljku u koju ste predhodno stavili gazu i propasirajte to malo.Kad ulijete sok u sito lagano sa kasikom miješajte da sok brže se cijedi.U situ će vam ostati dio kupina koji je spreman da napravite ukusnu domaću marmeladu od kupine.Tako procijeđen sok ponovno stavite u posudu na vatru,dodajte odmah šećer po želji i miješajte da se šećer rastopi.

Ako želite sok sačuvati za zimu,sada mu dodajte 2 kasicice limunske kiseline,a ako ga mislite potrošiti ubrzo,to nije potrebno.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za  najbolju zimnicu na hladno imate  OVDE
Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE

Domaca sarena salata

3 kg paprike
3 kg krastavaca
3 kg zelenog paradaiza
1 kg crnog luka
1-2 kg mrkve
kupus
1/2 l vode
2 male šoljice za crnu kafu eksencije
2 dl ulja
1 čaša od 2 dl soli
1, 1/2 čaše od 2 dl šećera
bibera u zrnu i lovora po želji

Povrce mozete staviti po zelji i ukusu sta vi i vasa porodica volite,tako sam ja ovako ide u original receptu. Vodu, so, šećer, ulje, biber, lovor, eksenciju stavit da provri. Nakon 2minuta kada provri dodati mrkvu isjeckanu na kolutiće, bariti je 5 minuta, zatim dodati isjeckano ostalo povrće i pustiti samo da udari dva ključa, promiješati svo povrće ogrezne. Pakovati vrelo u vruće tegle, zapakovati okretati tegle naopako 1 minut samo da povuče vakum. Zatim ih okrenuti normalno, složiti i utopliti!Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Bela bajadera

125g mlevenih oraha
125g mlevenog keksa
250g mleka u prahu
600g kristal šećera
250g margarina
150g vode

350g šećera i 1dl vode staviti da vri oko 5minuta. Smaknuti sa ringle i dodati 125g margarina isečenog na kockice. Mešati dok se otopi maragarin, pa preliti prethodno pripremljenu smesu od 125g oraha, 125g keksa i 125g mleka u prahu. Dobro izjednačiti smesu i rastanjiti u tacni,mozete je razvuci i na oblatnu kao sto sm ja u origial receptu ne ide
  250g šećera i 50g vode staviti da prokuva. Kad se šećer istopi kuvati još 2-3 minuta. Zatim dodati 125g margarina isečenog na kockice i 125g mleka u prahu. Skloniti sa ringle i mutiti oko 15 minuta na najjačoj brzini mikserom oko 15 minuta. Po želji dodati malo ruma. Ovom masom premazati rastanjeni deo i to raditi brzo jer se jako zgušnjava. Ako treba još da se poravna samo pokvastite nož i ravnajte.A ako ste dole stavili oblatnu stavite je onda i gore mada i ne mora. Gore mozete ukrasiti tako sto cete sarati sa crnom cokoladom po tom gornjem belom delu.

Testo sa piletinom i sampinjonima-odlicno uz meso


400 gr tjestenine 300 gr bijelog pileceg mesa 200 gr sampinjona 100 ml bijelog vina 600 ml pavlake za kuvanje 1 glavica crnog luka 4 cena bijelog luka so biber muskatni orascic vegeta
Isjecakti piletinu, bijeli i crni luk na kockice, a sampinjone na listice Pastu tj testo po zelji skuvati prema upustvu sa ambalaze Dok se pasta kuva, na malo ulja poprzite crni luk. Kad je staklast dodajte piletinu, kojoj kad porumeni dodaju se sampinjoni. Kad je i to gotovo poprziti bijeli luk cisto da zamirise, pa dodati bijelo vino. Sve ovo raditi pri umjerenoj temperaturi da bi se lijepo termicki obradilo i ostalo socno. Kad ispari bijelo vino dodati so, biber i vegetu prema ukusu. Onda nasuti pavlaku za kuvanje i smanjiti temperaturu, pa zaciniti muskatnim orascicem. Za ovo vrijeme je gotova pasta. Isprati je pod hladnu vodu, dobro ocijediti i dodati u sos. Malko jos prokrcati i gotovo jelo.Servirati kako god zelite.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pohovana piletina iz rerne

Bataci,karabataci i prsa
1.5 mala kasika soli
1.5 mala kasika vegete
1 mala kasika bijelog luka u prahu
1/2 male kasike crvene paprike
1/2 male kasike bibera
1mala kasika suhog bosiljka
Za Pohovanje
1.5 solja brasna
2 solje krusnih mrvica tj prezla
4 jajeta
desetak kasika ulja

Karabatake prepoloviti i rastanjiti ravnom stranom cekica za tucanje mesa izmedju dvije plasticne folije. Staviti u zdjelu sve meso koje planirate peci ,dodati sve navedene zacine ,pomijesati i ostaviti da odstoji oko pola sata. Piletinu prvo uvljati u brasno, pa umucena jaja i na kraju u krusne mrvice. Redati pletinu u podmazanu tepsiju . Na kraju preko piletine poprskati malo ulja. Peci na 200 stepeni 15 minuta ,okrenuti piletinu i peci jos 15 minuta.Na slici se nalazi i prilog koji se pravi tako sto se obari pirinac i u njega se doda pavlaka i majonez.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Torta za krstenje-na sprat,bingo torta

Ovo je torta za krstenje bila,za devojcicu pa je bila na sprat,recept je jednostavan,obicna bingo torta samo dupla.Mera za jednu tortu-
Biskvit:
6 kasika šećera
4 kasike brašna
3 kasike ulja
7 kasika mljevenih oraha
1 kasika kakaa
6 kom jaja
1 kom prašak za pecivo
Krema:
400gr šećera
1 kasika gustina
4 kom pudinga od vanilije
250gr margarina
150gr mljevenog keksa
150gr otopljene čokolade
1/2l slatke pavlake
fanta naranča
jaffa keks
piškote
1,5l mlijeka
Biskvit:

. Izmiksati sve sastojke i peći u četvrtastoj tepsiji veličine 24×40cm. Krema: . U provrelo mlijeko zakuhati šećer, gustin, puding. . Kada se krema ohladi dodati izrađen margarin. . Kremu podijeliti na 3 dijela. 1 dio dodati mljeveni keks, 2 dio dodati otopljenu čokoladu, 3 dio ostaje žut. Slaganje: Biskvit malo poprskati fantom, premazati kremom sa keksom, preko nje složiti jaffa kekse malo potopljene u mlijeko(čokoladni dio okrenut prema dolje. Preko jaffe premazati fil sa čokoladom, na nju slagati piškote malo potopljene u fantu. Preko piškota premazati žutu kremu.To je postupak za jednu tortu,druga je isto takva sto znaci sve slagati duplo tj tortu na tortu ili izmenite redosled,cvrsta je pa sam stavljala fondan za ukras,mada moze i slag. Tortu premazati šlagom.

Brza salamica

Staviti 200 gr maragarina da provri,u to ubaciti 400 gr secera, dve do tri kasike kakaa, dve stangle cokolade, dva jaja. Kada provri skinuti sa sporeta i dodati 300 gr krupnije mlevenog keksa i suvog grozdja po zelji.

Listove oblatne staviti u mokru krpu da se lakse mogu uviti u rolat.Na oblatnu naneti smesu i urolati,ostaviti da se stegne pa seci . Ova smesa je dovoljna za dva rolata.

Starinski obicni kolac sa sljivama


Za ovaj kolač potrebno nam je
4 jajeta, umutiti prvo belance pa žumance, dodati šolju i po od jogurta šećera,
času jogurta ili kiselog mleka, vanil šećer, čašu ulja,
dve čaše brašna i prašak za pecivo.

Sve to dobro umutiti, sipati u podmazan pleh, pobacati raspucene sljive i peći u rerni na 180 c. 
Kada je gotovo posuti šećerom u prahu.Podelite recept sa prijateljima na fb sezona je sljiva zatrebace mozda nekom.



Vocna keks torta sa malinama ne pece se

4 pudinga ukus slatka pavlaka ili vanila
dva pakovanja turskog keksa
500gr šlaga
i jedan margarin za kolace i malina po zelji ja nisam puno stavljala
Skuvati puding ko sto pise na kesici i ostaviti da se ohladi, u medjuvremenu umutiti šlag i posebno margarin.u ohladjeni puding staviti margarin i sjedinjiti.


Na tacnu redjati red keksa ,pa red pudinga i slaga i onda na njih maline,mozete na svaki red a moze i na svaki drugi da ne bude previse....i tako dok se ne utrosi materijal.
Keks niposto ne umakati . Od ostatka šlaga ukrasiti tortu.Podelite ovaj jednostavan recept sa prijateljima na fb.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

Banana split kolac

100g glatkog brašna
75g šećera
2 jaja
3 žlice kakaoa
8 žlica ulja
6 žlica mleka
2 žličice praška za pecivo
fil
3x(150g ) čašice jogurta stracciatella
400ml slatkog vrhnja
6 listova želatine
2 šećer vanilija
4 banane
1/2 soka od limuna

Izmiksajte sastojke za biskvit izlijte u okrugli lim i pecite 15 minuta na 180 stupnjevaU jogurte dodajte otopljenu želatinu i slatko vrhnje koje ste smiksali skupa sa vanili šećerom Ako ne uspijete nabaviti ove jogurte zamjenite i običnim u koje još dodajte 50g šećera i 30g naribane čokolade Na ohlađeni biskvit oko kojeg ste stavili obruč od torte namažite dio kreme,zatim posložite banane koje ste presjekli po dužini(banane prelijte limunovim sokom da ne pocrne)i preko banana ostatak kreme,Ukrasite po zelji krem bananicama ili rendanom cokoladom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Ledeni vetar sa jagodama



Sastojci Beli biskvit: 9 bjelanjaka 300 g šećera 1 velika kasika jabučnog sirceta Krema: 9 žumanjaka 4 velike kasike šećera 0,5 l mlijeka 1 puding vanilija 250 g margarin Još potrebno: 3 kom šlag pjene 1 velika kasika šećera po potrebi šlag fix
voće jagode u ovom slucaju ili već što imate
Mikserom izraditi čvrst snijeg, dodati šećer i sirce i još malo miksati. Veliku tepsiju prekriti aluminijskom folijom, pouljiti i pobrašniti i na tome peći biskvit – oko 1 sat na 150oC. Ohlađenu koru lagano odvoji od aluminijske folije i isjeci na dva duguljasta dijela (može i na tri-ovisno koliku visinu kolača želite i koliko ćete vrsta voća koristiti ja sam ovde na tri). U ovom slučaju korištene visnjei kajsije, a može i kombinacija jagoda. Kremu skuvati kao puding i u hladno umiješati 1 margarin. Šlag izraditi sa dodatkom 1 kasike šećera, i ako želite čvrstinu dodajte 1 šlag fix. Na tacnu složiti kolač Prvo staviti beli biskvit, pa kremu, voće, te premazati šlagom ili slatkom pavlakom. Ponoviti dva ili tri puta ovisno o želji i materijalu.Podelite recept sa prijateljima na fb

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept