.Ostavite umeseno da odmori pola h i ako omekani mesite jos malo .
Ostavite deo te mesavine brasna soli i gustina u cinijicu i mesite s tom mesavinom a ne sa cistim brasnom ili gustinom.I posipajte podlogu kad razvlacite testo istom mesavinom.
Ja obavezno pravim ukrase od onog kalupa koji nazivamo *krsnik* ili * slovo* a ti pecati se zovu i *poskurice" koje znaci-Isus Hristos pobedjuje.
.Zatim se naprave i pticice,burence,grozdje,knjiga,tresnjice,ziric,klasje..cvetovi...ukljucite mastu,ali je ovo meni bas bas obavezno.. Testo lepim vodom u koju dodam kasicicu secera.Pecem oko 1 h najpre na 250 a zatim na 18o
Pokrijem papirom posle 5 min,a ako treba i na kraju pecenja sklonim papir da porumeni.
I pecem obavezno pokriveno dvostrukim papirom.
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE