Potrebno nam je pakovanje tankih kora, 3 pudinga od vanile ili cokolade, 13 kasika secera, litra mleka, vanil secer, 3 jaja, casa jogurta, 2 dcl ulja , pola case griza I prasak za pecivo.
Tri pudinga od vanile skuvati sa 10 kasika secera u litri mleka, ostaviti da se dobro ohladi. Umutiti 3 jaja, 3 kasike secera, jogurt, griz, ulje i prasak za pecivo. Ovim premazujemo svaku koru. Kada se puding ohladio pocinjemo sa pravljenjem pite. Izbrojimo koliko ima kora I podelimo in na tri dela, svaku koru premazujemo prelivom, i onu zadnju na koru stavljamo puding koju urolamo u rolat ili pitu. Pecemo u rerni. Pre sluzenja isecenu pitu pospemo secerom I prahu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Sastojci
Puding - 1/2 l mlijeka - 100g šećera - 2 vanilij pudinga
Biskvit - 5 jaja - 5 kašika šećera - 5 kašika brašna - 1/2 praška za pecivo - 150g margarina
šlag - 100ml mlijeka - 50g šećera - 1 vanilij šlag krema
ostalo -
4 svježe banane - sjeckana čokolada za dekoraciju
Priprema pudinga
- kuhati 1/2 l mlijeka sa 100g šećera
- u malo mlijeka rastopiti 2 vanilij pudinga
- dodati u vrelo mlijeko
- mješati da ne zagori
- ohladiti u drugoj posudi
Priprema biskvita
- mješati 5 jaja sa 5 kašika šećera
- mješati dugo / do pjenušanja
- izmješati 5 kašika brašna sa 1/2 praška za pecivo
- dodati u smjesu jaja
- peći na 160°C 10-15 min.
- umotati rolanjem u mokru krpu
- u ohlađeni puding dodati 150g margarina
Priprema šlaga
- sastaviti 100ml mlijeka sa 50g šećera
- i 1 vanilij šlag kremu
-
Na gotovu koru za fil upotrebiti 2/3 pudinga
- umotati 4 svježe banane
-zarolati zatim spolja prvo mazati ostatak puding kreme
- zatim šlag kremu ovaj put ja sam bez slaga ali u original receptu ide on - posuti sa sjeckanom čokoladom
- rolat dobro ohladiti i poslužiti takav.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Sadrži najširu lepezu minerala i vitamina, među kojima i izuzetno redak B12, sadrži visok procenat gvožđa, a posebno je bogata i belančevinama, mastima, kao i ugljenim hidratima,kažu da je u stanju da popravi većinu toga što je u organizmu pokvareno.
Od minerala sadrži gotovo sve - kalcijum, kalijum, natrijum, fosfor, magnezijum, gvožđe, fluor, mangan, bakar, jod, sumpor, litijum, stroncijum, brom... Od vitamina najprisutniji su vitamin B1, B2, C, kao i izuzetno redak vitamin u biljnim namirnicama, B12. Crvena boja cvekle potiče od antocijana koji utiče na obnavljanje krvi, dok biljka u celini deluje i antikancerozno.
Recept za zimnicu na hladno imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE-Recept za dzem od smokvi po starinski bez hemije imate OVDE
Potrebno je:
400 g šampinjona
1 srednji struk praziluka
1 ljubičasti luk
1 veći paradajz
2 sveže paprike
1 sveža ljuta papričica
100 ml pasiranog paradajza
3 veća čena belog luka
1 kašika aleve paprike
80 ml vode
1 kašičica brašna
suvi biljni začin
biber
posna testenina
Priprema
1
Ljubičasti luk iseckati na kockice i staviti ga u odgovarajuću posudu. Dodati praziluk, isečen na krugove. Preliti sa. vrlo, malo vode, poklopiti i staviti da se krčka, na tihoj temperaturi.
2
Kada luk, omekša dodati, iseckanu ljutu i svežu papriku. Promešati. Paradajz oljuštiti, iseckati na kockice i ubaciti u povrće. Naliti sa pasiranim paradajzom i posuti sa suvim biljnim začinom i biberom (začine staviti po ukusu). Ostaviti da se krčka 10-ak minuta, pa dodati šampinjone, isečene na deblje listiće, kao i, sitno iseckani, beli luk.
3
Ostaviti da se krča, u polupokrivenoj posudi, dok pečurke ne omekšaju. Zatim u 80 ml vode razmutiti jednu kašičicu brašna, pa preliti preko gulaša. Promešati i posuti sa alevom paprikom. Krčkati još 2-3 minuta, skloniti i poslužiti sa, obarenom, posnom testeninom.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta mozda nekom zatreba.
Pripremanje: Paprike ispeći na roštilju ili na ringli šporeta. Staviti u lonac, pokriti i ostaviti da se prohlade. Zatim, oljuštiti i posoliti. Uvaljati u brašno, razmućena jaja i prezle. Pržiti paprike u vrelom ulju da lepo porumene.
Fil 1:
3 jajeta
1 šolja od 2 dl jogurta
1/2 šolje ulje
1 prašak za pecivo
Fil 2:
1 glavica crni luk
500g mleveno meso
so
suvi biljni začin
biber
1 jaje
500gr. kore
Najpre upržiti glavicu luka na malo ulja. Onda dodati mleveno meso pa dinstati zajedno 5 do 10 minuta. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Kad se prohladi dodati jaje da poveže masu. Fil podeliti na cetri dela za 4 rolata.a moze i na tri ako volite da ima vise fila
Četri kore premazati sa 2 do 3 kasike fila od jaja (fil 1) pa na četvrtu po dužini a pri dnu složenih kora naneti fil od mesa (fil 2). Uviti u rolat. Ako vam je ostalo fila broj 1 pospite po rolatima pre pecenja,Pitu peći na 190 do 200 stepeni do lepe rumene boje.Podelite recept na svom fb mozda nekom zatreba.
potrebno nam je
200 gr mlevenog rostilj mesa,
1 manja tikvica,200 gr kukuruza secerca,
3 manje glavice crnog luka, ulje za przenje,zacini
,biber i cackalice.
Meso staviti izmedju dva parceta providne folije ,pa ga lagano rastanjiti oklagijom. Tikvicu oprati i iseci na tanke listove. Skinuti foliju sa mesa,poredjati tikvice ,uviti u strudlu i umotati folijom i ostaviti da odstoji u zamrzivacu oko 2 sata. Smrznuti rolat iseci na komade, probosti ih cackalicom kako se ne bi raspali u toku pecenja. U zagrejanom tiganju prziti rolnice, dok ne porumene,dodati luk isecen na rebra,kukuruz i nastaviti sa pecenjem. Posuti zacinima i biberom. Jelo je gotovo kada meso porumeni a luk omeksa .
Sastojci:
500 gr. plazma ili bevita keksa
1/2 l mleka
2 pudinga od vanile (moze bilo koji)
7 kasika secera
1 margarin
malo mleka za umakanje keksa
1 kasika meda
slag
Skuvati 2 pudinga sa pola litre mleka i 7 kasika secera.Kad se prohladi umutiti u puding 1 margarin i to je fil za tortu.Keks se umace u med i mleko i slaze se na tacnu 4x4 pa se premaze filom,sledeci red ide 3x4 pa fil,zatim 2x4,pa fil i na kraju se po duzini poredjaju 4 keksa i premaze se filom.Odozgo se ukrasi slagom.Jako jednostavno i ukusno.Sa strane mozete ukrasiti po zelji ovo moje je bilo za dragu osobu pa sam zato poslagala piskote sa strane,inace ne ide i ne stavljam.Vi ukrasite po zelji.
dva jajeta
150 g secera
casa mleka pola case ulja
200 g brasna
2 kasike kakao praha i pr za pec.
za nadev
litar mleka
casa secera
8 kasika griza,vanilija secer
250 grama kokosa Mleko i vanilin šećer prokuvati, a šećer pomešati sa grizom, pa ukuvati u ključalo mleko. Dodati kokos brašno, sve dobro sjediniti i skloniti sa strane da se hladiUmutiti jaja sa šećerom, pa dodati mleko i ulje. Umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom, pa sve sjediniti. Polovinu smese uliti u podmazan plehi peći na 200 C, oko deset minuta. Izvaditi iz rerne, pa premazati filom od kokosa,
poravnati i preliti drugom polovinom testa. Peći još dvadeset minuta. gore moze obicna glazura a ne mora
S obzirom na delotvornost semenki dinje može se okarakterisati kao čudotvorne.
Zašto? Odgovor je jednostavan – semenke dinje deluju mikrobicidno na opasnu bakteriju Escherichia coli.
Zašto je ta bakterija tako opasna?
Većina ljudi nije upoznata sa ovom široko rasprostranjenom bakterijom i njenim uticajm na zdravlje.
Stoga treba razjasniti neke nejasnoće, mitove i istine ovoj bakteriji.
U takvim slučajevima bolesnici pribegavaju terapiji prorodnim sredstvima.
Jedan od široko primenjivan način, veoma uspešan, je korišćenje osušenih, samlevenih semenki dinje u terapiji. Dovoljno je da se 21 dan, jednom dnevno uzima 1 supena kašika samlevenih semenki dinje u ili sa 2oo ml vode.
SEMENKE DINJE
S obzirom na delotvornost, semenke dinje mogu se okarakterisati kao čudotvorne. Zašto? Odgovor je jednostavan – semenke dinje deluju mikrobicidno na opasnu bakteriju Escherichia coli.
Priprema:
Uzmite 12 do 15 osušenih semenki dinje i zubima ih otvorite (kao kad grickate suncokret). Stavite u litar hladne vode i kuvajte dok ne ukuva na malu šoljicu za kafu (1 do 2 gutljaja). Kuvati svakog jutra i piti natašte, čim se probudite, minimum 15 dana.
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom bude korisno.Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-Recept za najbolju zimnicu na hladno imate OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE
Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE
Za koru:
6 jaja
1 kašičica soli
6 kašika brašna
2 dl jogurta
1 kašika ulja
1 prašak za pecivo
Za fil:
300 g tvrdog sira
1 pavlaka
100 g majoneza
3 kesice STAPICA sa kikirikijem
1. Odvojiti belanca od žumanaca pa u odgovarajućoj posudi penasto umutiti belanca.
2. Posebno umutiti žumanca, dodati so, ulje, jogurt i brašno pomešano sa praškom za pecivo i dobro promešati.
3. Na kraju dodati sneg od belanaca i lagano promešati varjačom.
4. Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C 15 min.
5. Pečenu koru uviti u rolat pomoću vlažne krpe i ostaviti da se ohladi.
6. U posudi za mešanje izgnječiti sir, a zatim dodati pavlaku i majonez pa dobro promešati.
7. Kada se kora ohladi, premazati je pripremljenim filom, poređati stapice i uviti u rolat.
8. Redjanje stapica zavisi od vas,tj koliko volite da vam bude gusto ,ali nemojte bas jedan do drugog jer oni kad odstoje nabubre malo pa se rasire.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
300 g glatkog brašna
20 g kakaa
1 prašak za pecivo
180 g šećera u prahu
200 ml mlijeka
2 jaja
150 g rastopljenog (ali ne toplog) maslaca
Pećnicu zagrijati na 200 °C.
U udubine kalupa za muffine staviti papirnate košarice.
U zdjelu prosijati brašno i prašak za pecivo, pa dodati šećer. Napraviti u sredini udubinu
Zajedno dodati mlijeko i jaja i promiješati.
Dodati rastopljen, ali ohlađen maslac.
Smjesu podijeliti u dva dijela i u jedan dio umiješati kakao.
Napuniti kalupe tako da se naizmjenično stavlja crna i bijela smjesa.
li polacrne pola bele to zavisi od vas i kako zelite da vam izgledaju.
Peći u zagrijanoj pečnici 20 do 25 minuta.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Za koru umutiti
5 jaja, 5 kasika secera,
2 kasike prezli, 2 kasike brasna,
5 kasika oraha i pola praska za pecivo
Peci umucene sastojke u predhodno zagrejanoj rerni u podmascenoj tepsiji.Proveriti cackalicom kad je kora pecena,premazati je filom od oraha i domaceg pekmeza po zelji,koje smo predhodno umutili kasikom u manjoj cinijici,mere za fil su odokativne sve zavisi ko vise voli orase a ko dzem da mu se oseti u filu Oko pola teglice pekmeza i jedna doncafe solja oraha,.Kada ste koru premazali filom umotati je u rolat i po zelji posuti secerom.
Na ovaj nacin ih pravim preko deset godina,majka mi je prenela taj recept njoj baka 10 kg cvenih mesnatih paprika -
3 litra vode
1,5 litara alkoholnog sirceta
50 gr veća kesica bibera u zrnu
12 jušnih kasika šećera
7,5 jušnih kasika soli
3 dl ulja po zelji moze i malo belog luka
Paprike oprati,osušiti i izfiletirati.
U prikladnoj (široj) teči uzavriti vodu,sirce ulje sol,biber,šećer.
Kad je uzavrilo staviti paprike - količinu da ih tekućina prekrije.
Pričekati da opet provre i kuhati ih 20-tak sekundi
.Prikladnom rešetkom vaditi paprike i stavljati ih u posudu sa strane.
Postupak ponavljati dok se ne utroši sva količina paprika...znači..staviti paprike,pričekati da proključa,kuhati 20-tak sekundi i vaditi...
Čekati da se ohlade i paprike i tekućina u kojoj su se kuhale.
Oprane staklene tegle,sterilizirati na 100C cca pola sata,slagati u njih po visini filete parika,ne pretrpavati.
Malim tankim dašćicama složenim u obliku "X" lagamo pritisnuti paprike pa naliti ohlađenu tekućinu do vrha tegle.
Zatvoriti poklopcem i odložiti na tamnije i hladnije mjesto do upotrebe.
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba. Recept za zimnicu na hladno imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE
2 kg paprika
2 kg zelenog paradajza
2 kg krastavčića
2 kg karfiola
2 kg šargarepe
po želji crni luk, kupus isecen na pola
Tečnost za turšiju :
1 l prokuvane vode
9 l hladne vode
300 g soli
200 g šećera
2 l 9 % alkoholnog sirćeta
1 kesica bibera u zrnu
2 kesice vinobrana
2 kesice konzervansa i po zelji zacini kao sto su lovorov list
1 l vode prokuvati sa šećerom, solju i biberom.
U toplu tečnost staviti sirće, konzervans, vinobran i zacine sve to sjediti sa hladnom nekuvanom vodom.
Povrće složiti u koficu ili tegle, preliti tečnošću, zatvoriti i ostaviti na tamnom, hladnom i promajnom mestu.
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za zimnicu na hladno imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE-Recept za dzem od smokvi po starinski bez hemije imate OVDE