POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Vocne kocke sa visnjama -sa merama na soljice -moze i sa drugim vocem

Piskota : 4 jaja, 3 soljice brasna, 3 soljice secera,
1 soljica ulja, 1 soljica mleka, pola praska za pecivo.
Sve umutiti i peci u dubljoj tepsiji bez papira.

Fil : 8 dl vode, 250 g secera prokuvati.
 U to dodati pola kg voca ( visanja, jabuka , kajsija. ..
)U ovom slucaju visanja
. Kuvati 3 minuta i u to ukuvati 2 pudinga od vanile.
 Preliti preko pecene (mlake ) piskote dok je jos vruce.
 Kada se ohladi dodati slag.Nize imate jos par mojih video recepata sa visnjama liker od visnje i liker od lista visnje i dzem i kompot od visnje 


Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE  
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
RECEPT ZA ARONIJU U MEDU I LEKOVITOST IMATE  OVDE
Tortu sa kiselom pavlakom i sladoledom iz kesice imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE
Recept za cuvarkucu protiv mioma cista i pomoc kod stitne zlezde i spas za sve zenske probleme imate OVDE






Hrono cupavci


Za biskvit vam je potrebno:
3 jaja So 4 šoljice brašna ( speltino)
 Kašičica sode Kašičica limuna
4 šoljice šećera (ili 3 kašike agave) 2 šoljice ulja (mast, maslinovo, koštice grožđa, kokosovo) 1 kiselo mleko
 Za valjanje/posipanje vam je potrebno: Oko 200g kokosa
 Za sirup od čokolade vam je potrebno: 3 kašike rogača 3 kašike kakaa 2 kašike agava nekara
Kašiku istopljenog putera ili kokosovog ulja Šoljicu kokosovog ili bademovog mleka
Testo: U jednoj činiji pomešati brašno sa sodom i na vrh kašičice soli. U drugoj posudi umutiti belanca sa šećerom, zatim dodavati ostale sastojke muteći sve vreme - prvo žumanca, pa ulje, limun, pa polovinu brašna, pa kiselo mleko i na kraju ostatak brašna. Prilikom dodavanja brašna isključite mikser, tj. brašno prvo umešajte varjačom da se ne bi razletelo svuda, pa nastavite mućenje mikserom. U obložen pleh pek papirom izručiti smesu i staviti u podgrejanu rernu i peći na 180 stepeni oko 15 minuta. Izvaditi pečenu koru sa sve papriom i ostaviti da se ohladi. Iseći na male kocke, veličinu odrediti prema visini testa. Čokolada: Dobro pomešati sve sastojke, prokuvati malo dok se nezgusne i i sirup je gotov. Ukoliko vam ne bude bilo dovoljno sirupa ponovite postupak pripremanja. Ili jednostavnije istopite crnu čokoladu na pari sa minimum 70% kakaa. Umočite biskvit prvo u čokoladu pa ga uvaljajte u kokos i tako ponovite sve dok ne potrošite biskvit.Podelite recept sa prijateljima na fb ako znate nekoga ko je na hrono ishrani.

Par novih ideja za farbanje jaja -video recepti

OVDE CU VAM PREDSTAVITI PAR VIDEO RECEPATA ZA JAJA-KLIKNITE NA SLIKU ZA METODU KOJA VAS INTERESUJE 

 KLIKER JAJA imate OVDE 

 najlepsu i najlaksu i najbogatiju dekoraciju od salvete za uskrs imate OVDE
ideje sa jajima za uskrsnji sto kao iz casopisa imate OVDE




















 
 KLIKER JAJA imate OVDE ideje sa jajima za uskrsnji sto kao iz casopisa imate OVDE
 Najlepse farbanje Vaskrsnjih jaja,nekoliko nacina imate OVDE.Recept za dekupaz jaja imate OVDE a za mermerna jaja imate OVDE.Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE-Kako izbeliti jaja imate OVDE.Novu jednostavnu metodu za jaja da se klinci zabave sa vama imate OVDE.Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE -Farbanje jaja sa krep papirom imate OVDE-svetlucava jaja sa secerom imate OVDE











Kako izbeliti jaja da bi dobila sto lepsu boju -VIDEO






Svake godine imamo isti problem, jer jaja koja nalazimo u prodaji su žute ljuske i vrlo retko možemo ih naći sa potpuno belom. recept kako da izbeliti ljusku jajeta i ofarbate ga u boju koju želite ili za cuvenu tehniku dekupaz-sa salvetom koja je mnogo lepsa na belim jajaima nego na zutim.


VIDEO SE NALAZI OVDE



JOS IDEJA ZA FARANJE JAJA IMATE U TEKSTU NIZE 
ideje sa jajima za uskrsnji sto kao iz casopisa imate OVDE






 KLIKER JAJA imate OVDE   Kako ih radim sa salvetom imate kad kliknete OVDE Dobićete divne pastelne nijanse koje niste uspeli da dobijete sa žutim jajetom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.Ostale tehnike za farbanje jaja imate OVDE.Sigurna sam da ce vam se dopasti neka od tehnika.Recept za dekupaz jaja imate OVDE a za mermerna jaja imate OVDE-Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE-Kako izbeliti jaja imate OVDE.Novu jednostavnu metodu za jaja da se klinci zabave sa vama imate OVDE,Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE .Farbanje na pari imate OVDE-Farbanje jaja sa krep papirom imate OVDE-svetlucava jaja sa secerom imate OVDE USKRSNJU PLETENICU I ZECA OD TESTA IMATE OVDE najlepsu i najlaksu i najbogatiju dekoraciju od salvete za uskrs imate OVDE
















Domaci zdrav sok od aronije bez konzervansa-recept i lekovitost


2 kg aronije
1l vode
1 kg šećera
sok od 1 limuna
U veliku šerpu staviti vodu i šećer da provri,dodati oprane i očišćene bobice aronije, pustiti da ponovo provri,zajedno sa bobicama,dok čekate da provri,varjačom pritiskati bobice da popucaju i ispuste sok.

Kad provri, kuvati samo minut-dva, skloniti sa vatre i ostaviti da se potpuno ohladi.

Ohlađenu smesu sipati u cediljku, ako treba iz nekoliko puta i ostaviti da se potpuno voće ocedi od tečnosti.Kad ste svo voće procedili, procediti još jednom kroz cediljku, na koju sta stavili čistu gazu ili filter za kafu i sipati nazad u šerpu ili lonac i pustiti da se kuva desetak minuta, dodati sok od 1 limuna i sve dobro izmešati.Flaše oprati i sterilisati ih i u zagrejane flaše sipati vruć sok
.Zatvoriti flaše,ostaviti da se potpuno ohlade i čuvati ovaj sok na tamnom i hladnom mestu.Odlično pročišćava krv, ublažava migrenu i glavobolju, povoljno deluje na želudac i creva, zaustavlja proliv, obara povišen pritisak, sprečava razboj bakterijskih i virusnih infekcija, te nam popravlja imunitet .Recept za  najbolju zimnicu na hladno imate  OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE
.RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE


Aronijin sok ima blagotvoran uticaj na jetru i žuč, jer ih pročišćava i omogućuje pravilan rad ovih organa. Važno je napomenuti da on reguliše i izlučivanje, kao i pravilan rad hormona štitne žležde, te regulaciju rada pankreasa.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE

Kao u stara dobra vremena -police krompira-krompira u gacama ZA DANE POSTA


1kg krompira-presecenog na pola
malo ulja,
malo soli/vegete/paprike slatke po ukusu


papir za pečenje ili neprijanjajući lim za pečenje ili rerna od smederevca

Oprati srednje velike krOmpire i posušiti krpom , prerezati po pola, poslagati ih na prerezanu stranu a moze i obrnuto kako ko, dole na papir za pečenje prethodno nauljen (Pospajuci vegetom lagano,ali može i samo sol i npr.crvena paprika mljevena, može čak i neki začinski maslac biti podloga na papiru po ukusu ja nisam nista stavljala od zacina ovaj put... peći jedno 30minuta u prethodno zagrijanoj pećnici .. .Sluziti  za dane POSTA uz tursiju ajvar ili neko povrce.,Podelite recept sa prijateljima na fb da se podsete dobrih starih vremena.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE

DOMACE SLATKO OD SMOKVI

Oljustiti smokve otprilike 70 kom na kilogram secera.Staviti u vodu dodati na tu meru otprilike 2 kesice limuntusa i kuvati da kljuca jedno desetak minuta i svo to vreme skidati penu.

Kad je gotovo skinuti i oprati jos u 2 do 3 vode,u drugu serpu spinovati secer i kad je gotov dodati u smokve i kuvati sat vremena.Gotovo vruce slatko sipati u tegle. Recept nam je poslala Branka Jankovic.

NAJlepse POSNE pogacice



1/2 litar kisela voda
 1 svezi kvasac
4 zlice secera
 2 zlicice so
200 ml. ulje
 brasno po potrebi
Dodatci za odozgo mlaka voda susam
 rastopljeni margarin
1. Kvasac sa secerom dodaje se u mlaku kiselu vodu i ostaje se da nadogje.
 2. U brasno (pise po potreba ali otprilike potrosi se oko 1 kgr. brasno) dodaje se so, nadosli kvasac i ulje. Mesi se sredno meko testo.
 3. Testo ostaje se da nadodje. 


 4. Uzima se testo i formiraju se male loptice, malo veci od oraha,ili oblici i velicina  po zelji uvaljuju se sa jedne strane u mlakoj vodi, a zatim i u susam.
VAZNO: Najvaznije je nadodjeno tjesto da se nezno uzima u ruku samo malo da se oblikuje (ne da se mjesi) i onda uvaljuje se u mlakoj vodi i susam.
 5. Redaju se u podmazan pleh i ostaju se malo da odmore.
 6. Peku se na 250 stupnjeva C dok ne porumene.


 7. Kad ih izvadite iz rernu odmah ih namazati sa rastopljenim margarinom.Podelite sa prijateljima na fb vreme je posta .Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE 


Domaca tursija sve po 2 -recept


   

2 kg  paprika
2 kg zelenog paradajza
2 kg krastavčića
2 kg karfiola
2 kg šargarepe
po želji crni luk, kupus isecen na pola
Tečnost za turšiju :
1 l prokuvane vode
9 l hladne vode
300 g soli
200 g šećera
2 l 9 % alkoholnog sirćeta
1 kesica bibera u zrnu
2 kesice vinobrana
2 kesice konzervansa i po zelji zacini kao sto su lovorov list 




1 l vode prokuvati sa šećerom, solju i biberom.
 U toplu tečnost staviti sirće, konzervans, vinobran i zacine sve to sjediti sa hladnom nekuvanom vodom.
Povrće složiti u koficu ili tegle, preliti tečnošću, zatvoriti i ostaviti na tamnom, hladnom i promajnom mestu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za zimnicu na hladno imate  OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE-Recept za dzem od smokvi po starinski bez hemije imate OVDE







.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-


Lenja pita sa jabukama

Kuca je uvek kod bake mirisala na lenju pitu kolac mog detinjstva

Testo
2 srednje kasike masti
1 jaje 1 zumance
5 kasika secera 3 kasike mleka
oko 350 g brasna 1 prasak za pecivo
Fil oko 0.5 kg jabuka secer po ukusu cimet 1 kasika prezli

Od navedenih sastojaka umesiti testo, brasno dodavati prema potrebi, testo mora biti takvo da se ne lepi za prste.Ostaviti ga na hladnome i pokriti sa najlonom.da se ne bi na vrhu osusilo.jabuke ocistiti od semenki i ljuske i staviti ih u serpu ,ja ne rendam .zaliti sa malo vode poklopiti i pustiti da se skuvaju.Dobro ih izgnjeciti i dodati secer i cimet po ukusu.Staviti i prezle.Jabuke dobro ukuvati da nema tecnosti i staviti da se ohlade.Tepsiju namazati sa malo masti i razmazati papirnim ubrusom .Testo podeliti na dva jednaka dela ,najbolje sa vagom vagnuti i razvuci ga izmedju dva najlona ili celofana.Donju koru staviti u tepsiju i izbockati ga sa viljuskom i po njemu ravnomerno staviti fil od jabuka pa drugu koru i nju izbockati viljuskom.Staviti pitu u zagrejanu rernu na 180 da se pece oko 40 mim.Ili dok se odozgo lepo ne zarumeni.Kad je gotovo posuti secerom u prahu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Sareni kolac sa visnjicama I kiselim mlekom

4 jajeta
150 g šećera
2 dl kiselog mleka
1 dl ulja
1 kesica praška za pecivo
1 kašika kakaoa
300 g mekog brašna
šećer u prahu za posipanje
prezle za posipanje pleha
300G visanja

Pripema: 1. Jaja dobro ulupati sa šećerom, a zatim postepeno dodavati kiselo mleko, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo. 2. Sve lepo sjediniti i smesu podeliti na dva dela, te u jedan dodati kašiku kakaoa. 3. Duguljast kalup podmazati i posuti prezlama ili brašnom. 4. Zatim prvo uliti žuti deo testa, pa preko rasporediti višnje i na kraju  uliti testo sa kakaom. 5. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. 6. Gotov kolač ostaviti da se ohladi, pa ga posuti šećerom u prahu i iseći ga na šnite.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za brze jogurt mafine sa visnjama imate OVDE

Brzi dzem od jagoda-4 minuta









Potrebno je:
 1,5 kg jagoda
500 g želir-šećera ima ga u svim vecim marketima,ovako izgleda,kao sa slikeРезултат слика за ZELIR SECER
 2 kesice vanilin šećera
Priprema
 1 Jagode očistiti od peteljki, oprati i posušiti.
 U šerpu ređati red jagoda, red šećera, pa ostaviti da odstoji tri sata.
 Nakon toga, staviti jagode koje su pustile sok, da se kuvaju na umerenoj vatri, i, od momenta ključanja kuvati četiri minute, zatim skloniti sa šporeta i razliti u tople, sterilisane tegle.
 Utopliti do sledećeg dana, a potom odložiti na tamno i hladno mesto.

 Savet: Ja sam radila sa želir-šećerom iz Nemačke i bukvalno mu je trebalo cetiri minute. Znam da ima i kod nas, ali ga nisam koristila, mislim da bi trebalo da se pridržava uputstva...U svakom slučaju, džem je zadržao lepu boju, kao i ukus i miris.RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE
.Podelite elite recept sa prijatejima na fb mozda nekom zatreba .Recept za liker od kombinacije jagoda i zove imate OVDE
Recept za sok od limuna i zove imate OVDE
Recept za sok od zove i narandze takozvana sokata .jer je ista kao fanta sokata se nalazi OVDE
Brzi dzem od jagoda 4 minute imate OVDE.Puno je jos recepata ali sam ovde izdvojila ove.Recept za domacu sokatu imate OVDE-Recept za strudlu sa korama za pitu imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE
Recept za domacu sokatu imate OVDE-Recept za najbolje i najlakse slatko imate OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE

Testo,mesto i besamel-savrsen obrok



Skuvaju se čipkasti ili široki rezanci.
 Izdinsta se mleveno meso sa lukom, doda paradajz pire i začini.
 Posebno se skuva bešamel sos po uobicajenom receptu 
U vatrostalnu posudu se redjaju rezanci, pa meso, bešamel i tako dok se ne potroši materijal. Kada je na pola pečeno odgore staviti rendanog sira i
dovršiti pečenjeSve mere su odokativne i po ukusu..Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.Recept za tortu od cevapa imate OVDE

Lazni kordon blu -topi se u ustima

Zasto se tako zove ne znam,ali ukus je fantastican.,nasla sam ga u nekom casopisu i od tad je redovan kod mene

Sastojci

  6 osoba
  • Tijesto za palačinke:
  • 3 kom jaja
  • 1 l mlijeka
  • malo soli
  • malo vegete
  • oko 1/2 kg glatkog brašna (po potrebi)
  • maslac za pečenje
  • Punjenje za palačinke:
  • oko 1/2 kg šunke za pizzu narezane na  šnite
  • oko 1/2 kg sira gouda sitno naribanog
  • oko 1/2 kg ketchupa moze i bez 
  • malo origana
  • Sastojci za paniranje:
  • jaja
  • malo vegete
  • malo mlijeka
  • oko 25 dkg glatkog brašna
  • krušne mrvice
  • po želji malo sezama
  • ulje za prženje

1. Izmiksati jaja i dodati ostale sastojke i napraviti smjesu za palačinke.
Zagrijati malo maslaca i izlijati ga u jednu posudicu i prije pečenja poškropiti malo maslaca po tavici da se palačinke ne lijepe i peći na najjačoj vatri.
2. Dok su pečene premazati ih cijele smjesom ketchupa i origana, gornji dio posipati sirom i šunkom i s lijeve i desne strane malo presavinuti palačinku prema unutra i tako zamotati, po potrebi lijepiti ketchupom ako se razmataju.
Palačinke ispanirati (brašno, jaja+vegeta+mlijeko i mrvice po želji dodati malo sezama) i peći na laganoj vatri na ulju.

Vocna kapri torta-osvezavajuce zadovoljstvo


Sastojci Za podlogu: 9 bjelanjaka 130 g šećera u prahu
 1 žlica limunova soka
 Za kremu od jagoda: 500 g jagoda 200 g šećera
 400 ml vode 2 Praška za puding jagoda
 Za kremu od žumanjaka: 9 žumanjaka 130 g šećera
 100 ml mlijeka ili slatkog vrhnja 2 žlice Pšeničnog oštrog brašna
 150 g maslaca 1 Vanilin šećer 250 ml slatkog vrhnja
Za podlogu: 1. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i postepeno dodajte šećer u prahu uz miješanje. Na kraju umiješajte sok limuna.
2. Šaum stavite u kalup za torte (Ø 26 cm ili četvrtasti kalup 35x20 cm) obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 150 °C oko sat vremena.
 Za kremu od jagoda: 1. Narezane jagode prelijte vodom, s pola količine šećera i pustite da zavriju. 2. Prašak za puding pomiješajte s preostalim šećerom i 10 žlica vode te umiješajte u vodu s jagodama i skuhajte puding. Puding malo ohladite te izlijte preko ohlađene kore.
 Za kremu od žumanjaka: 1. Žumanjke, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte te dodajte brašno i mlijeko (ili slatko vrhnje). 2. Smjesu kuhajte na pari dok se ne zgusne, ohladite i umiješajte razrađeni maslac. 3. Tortu ukrasite šlagom (od tučenog slatkog vrhnja) i dobro ohladite prije posluživanja. Posluživanje Tortu dodatno ukrasite jagodama, preljevom ili čokoladnom glazurom.Ili kao ja sa vocem sezonskim.  Savjet
Umjesto svježih jagoda možete koristiti smrznute jagode ili maline te šumsko voće.Recept za vocnu coko moko tortu imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept