POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Luk u slaninici

Za ovo jelo su nam potrebne dve povece glavice luka ,moze i crvenog ,par kasika kecapa oko 250 gr suve slanine isecene na snite i papir za pecenje.

Luk ocistimo i isecemo na prstenove ,kao na slici sto je prikazano. Uvaljamo u kecap i obmotamo slaninicom. Stavimo u tepsiju koja je oblozena papirom za pecenje i pecemo u zagrejanoj rerni ,dok slaninica ne porumeni.

Trostruki uzitak

20 dkg šećera
2 kasike prezle
6 bjelanaca
3 kasike brašna
15 dkg mlevenih oraha
100 g čokolade
fil
6 žumanaca
20 dkg sećera
2 pudinga od vanilije
8dcl mlijeka
25 dkg margarina
Potrebno još:
250 g pettit keksa,solja mleka
Bjelanjke umutite u čvrst snijeg , pa dodajte ostale sastojke polako miješajući. Peći koru na 180 °C oko 25 minuta.fil napravite tako sto
Oduzimite od 8 dcl mlijeka malo mlijeka tj koju kasiku u koje ćete umutiti žumanjke,šećer,te puding od vanilije.Ostalo mlijeko stavite da prokuva i nakon što je uzavrelo dodajte prvu smjesu. Miješajte dok se ne zgusne..

Nakon što ste fil skuvali i dobro ohladili dodajte margarin i podijelite na dva dijela. U jedan dio stavite otopljenu čokoladu za kuhanje, a drugi deo ostavite žut. Na dobro ohlađeni biskvit stavite žuti fil .Na zuti fil pettit beure keks koji ste prethodno umočili u malo mlijeka Na kekse prelijte čokoladnu kremu te na kraju za ukras sve dobro pospite mljevenim orasima.

Predlog za rucak

Ovo je primer jednog mog nedeljnog rucka mada moze i za bilo koji dan.Sve recepte vec imam na blogu pa da vam ne pisem posebno vi kliknite na onaj koji vas interesuje.
slika broj 1 domaca supica recept OVDE
slika broj 2 pita sa sirom i blitvom Recept OVDE
slika broj 3 pile na flasi od piva RECEPT OVDE
slika broj 4 kolac starinski sa visnjama RECEPT OVDE

Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.

Prolecni rucak

Ovo je primer prolecnog rucka bez mesa.Sve recepte imam na blogu pa vi kliknite na onaj koji zelite recept.
Slika 1 paradajz corba recept OVDE
slika 2 pohovane tikvice Recept OVDE
slika 3 beli sos RECEPT OVDE
slika broj 4 strudla bez kvasca na brzaka REcept OVDE

Podelite recepte sa prijateljima mozda nekom zatreba Sada je sozona i jagoda i zove mozda ce vas interesovati i recepti ovi .
.Recept za liker od kombinacije jagoda i zove imate OVDE
Recept za sok od limuna i zove imate OVDE
Recept za sok od zove i narandze takozvana sokata .jer je ista kao fanta sokata se nalazi OVDE
Brzi dzem od jagoda 4 minute imate OVDE.
Sirup od jagoda koji se ne kuva se nalazi OVDE

Ledeni vetar sa visnjama



Sastojci

 Beli biskvit: 9 bjelanjaka 300 g šećera
 1 velika kasika jabučnog sirceta 
Krema: 9 žumanjaka 4 velike kasike šećera 0,5 l mlijeka 1 puding vanilija 250 g margarin
 Još potrebno: 3 kom šlag pjene 1 velika kasika šećera po potrebi šlag fix voće visnje ovaj put

Mikserom izraditi čvrst snijeg, dodati šećer i sirce i još malo miksati. 
Veliku tepsiju prekriti aluminijskom folijom, pouljiti i pobrašniti i na tome peći biskvit – oko 1 sat na 150oC. 
Ohlađenu koru lagano odvoji od aluminijske folije i isjeci na dva duguljasta dijela (može i na tri-ovisno koliku visinu kolača želite i koliko ćete vrsta voća koristiti ja sam ovde na tri).
U ovom slučaju korištene visnjei kajsije, a može i kombinacija jagoda. 
Kremu skuvati kao puding i u hladno umiješati 1 margarin. 
Šlag izraditi sa dodatkom 1 kasike šećera, i ako želite čvrstinu dodajte 1 šlag fix
.Na tacnu složiti kolač 
Prvo staviti beli biskvit, pa kremu, voće,u ovom slucaju visnje te premazati šlagom ili slatkom pavlakom. 
Ponoviti dva ili tri puta ovisno o želji i materijalu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.nIZE IMATE VIDEO RECEPTE ZA VISNJEVACU I LIKER OD LISTA VISNJE I DZEM OD VISNJE I KOMPOT IZ RERNE
TE VIDEO RECEPTE I OSTALE BRZE recepatE imate OVDE  
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
RECEPT ZA ARONIJU U MEDU I LEKOVITOST IMATE  OVDE
Tortu sa kiselom pavlakom i sladoledom iz kesice imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE
Recept za cuvarkucu protiv mioma cista i pomoc kod stitne zlezde i spas za sve zenske probleme imate OVDE






,

Coko Jabuke

3 jajeta
1 casa od 2dl jogurta
1 casa od 2dl ulja
1 casa od 2dl secera
2 case od 2dl brasna
1 kesica praska za pecivo
Fil:
1 kg narendanih jabuka
2 kasike ulja
1 kesica vanilin secera
1/2 kesice cimeta
po zelji secera/ako su jabuke kisele/
po potrebi 2-3 kasike griza
glazura od cokolade

U sud za mucenje staviti jaja i secer i mutiti dok se ne dobije lepa penasta smesa. Dodati ulje, jogurt i jos malo umutiti da se sve sjedini. Dodati brasno sa praskom za pecivo i lagano sjediniti sve sastojke u mekano testo. Ukoliko je ova smesa retka dodati 2-3 kasike griza da bi dobili gustinu fila. Rernu zagrejati na 200 stepeni. U podmazan i brasnom posut pleh staviti polovinu testa i peci ga 10 minuta da se malo uhvati korica. Izvaditi pleh, rasporediti fil od jabuka koji smo posuli cimetom i secerom vanilinim i prekriti drugom polovinom testa. Vratiti pleh u toplu rernu i peci oko 40 minuta. Probati cackalicom po sredini kolaca da li je dobro pecen. Cackalica mora biti suva. Ohladiti kolac,i preliti ga glazurom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ovaj jednostavan recept.

Punjeni krompir


Potrebno vam je 4 krompira srednje velicine ,za punjenje : krem sira, 1 kuvano jaje ,100 gr kobasice ,sitno isecenog a moze inarendanog crnog luka,mirodje,crnih maslina ,cesanj belog luka ,senfa ,soli i bibera po ukusu. Sve namirnice stavljate proizvoljno ,zavisi od toga kako i sta volite.Navedene namirnice spojite i napravite smesu sa kojom punite krompire.

Krompir se izdubi,napuni ovom smesom,poslaze u nauljenu tepsiju ,stavi u rernu,zapece na pola ,pospe narendanim sirom i ostavi nakratko da se sir istopi.Pre sluzenja pospete sitno iseckanim persunom,a mozete napraviti od sargarepe i ove drskice,kao na slici , da izgledaju kao korpice .
Recept nam je poslao nas kulinar Rosen Redgovski iz Bugarske.

Najjednostavniji smotuljci sa sirom

Sastojci: 500 g gotovih kora, 500-600 g svezeg sira, 2 jaja, 2 dl kisele pavlake, 1,5 dl ulja, 1,5 dl mineralne gazirana voda

Priprema: Svaku koru poprskati sa malo ulja i mineralne vode, pa slagati 4-6 kora jednu preko druge. Za fil izmešati sir, kiselu pavlaku i jedno jaje. Poslednju koru premazati tanko filom preko cele povrsine i zaviti kao rolat. Na isti nacin napraviti jos 2-3 rolatica u zavisnosti od toga koliko kora imamo u pakovanju. Iseci na snite debljine 2 cm i poredjati na pleh tako da presecena strana bude okrenuta na gore. Pitice premazati umucenim jajetom i po zelji posuti susamom. Peci na 200 C oko 20-30 minuta da lepo porumene. Posluziti tople puzice.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Domaci razani hleb

500 gr crnog psenicnog brasna 
,100 gr. razenog brasna pomesanog sa isto toliko belog 
,pola paketa svezeg kvasca ,
kasika soli,kasika meda ,
1 do 2 kasike maslinovog ulja ,
350 gr tople vode.
zamesiti testo od navedenih sastojaka,ostaviti ga u ciniju koja je namazana mascu i pokriti strec folijom da naraste.Kada testo naraste ,napraviti 6 rolnica ili ti jufkica. Staviti u tepsiju ,cekati da naraste , zaseci nozem na vise mesta i peci u rerni na temperaturi od 170 do 180 stepeni.
Recept nam je poslala Veselina Mikova i hvala joj

Lenjuska -jeftin i obican kolac


Testo 2 srednje kasike masti
 1 jaje 1 zumance
5 kasika secera
3 kasike mleka oko 350 g brasna 1 prasak za pecivo
 Fil oko 0.5 kg jabuka secer po ukusu cimet 1 kasika prezli
Od navedenih sastojaka umesiti testo, brasno dodavati prema potrebi, testo mora biti takvo da se ne lepi za prste.Ostaviti ga na hladnome i pokriti sa najlonom.da se ne bi na vrhu osusilo.jabuke ocistiti od semenki i ljuske i staviti ih u serpu ,moze se i  rendati .zaliti sa malo vode poklopiti i pustiti da se skuvaju.Dobro ih izgnjeciti i dodati secer i cimet po ukusu.Staviti i prezle.Jabuke dobro ukuvati da nema tecnosti i staviti da se ohlade.Tepsiju namazati sa malo masti i razmazati papirnim ubrusom .Testo podeliti na dva jednaka dela ,najbolje sa vagom vagnuti i razvuci ga izmedju dva najlona ili celofana.Donju koru staviti u tepsiju i izbockati ga sa viljuskom i po njemu ravnomerno staviti fil od jabuka pa drugu koru i nju izbockati viljuskom.Staviti pitu u zagrejanu rernu na 180 da se pece oko 40 mim.Ili dok se odozgo lepo ne zarumeni.Kad je gotovo posuti secerom u prahu.Podelite recept sa prijayeljima na fb mozda nekom zatreba.

Dezert iz case za tili cast -osvezavajuci.pravi letnji

Brzinska poslastica
Potrebno nam je svezeg voca po vasem izboru, kesica pudinga of vanile,vanil secer, 200 gr margarina ,100 gr secera u prahu i slatka pavlaka.
Skuvati puding kao na kesici sto pise. Ostaviti da se ohladi. Voce iseci na komadice. Umutiti margarin sa secerom u prahu.
Kada se puding prohladio spojiti ga sa margarinom.


Umutiti slatku pavlaku.

U smesu margarina i pudinga dodati par kasika umucene slatke pavlake i promesati kasikom. U posude za posluzivanje sipati prvo malo fila pa pobacati voce, opet fil i ukrasiti ostatkom slatke pavlake.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.ja sam pravila sa bananama,ai moze bilo koje sezonsko voce lep je osvezavajuci pravi letnji 

SNICLE U PIVU-JAKO MEKANO I SOCNO

Potrebno je:
500gr svinjskih šnicli,
200ml piva,
200ml mleka,
100gr brašna,
4 čena belog luka,
200ml paradajz sosa,
kašičica peršuna,
so,biber,
ulje
Sitno isečemo beli luk i peršun pa promešamo sa mlekom, pivom i paradajz pireom. Posolimo, pobiberimo i promešamo. Izlupane šnicle usolimo i naslažemo jednu na drugu da upiju so.
Vatrostalnu posudu poprskamo uljem. Šnicle uvljamo u brašno i naslažemo u vatrostalnu činiju.
Preko šnicli sipamo sos od piva i pečemo na 200 stepeni oko 60 minuta.za prilog moze pirinac ili rizi bizi a lepo ide i uz rusku salatu
href="http://brzireceptiisaveti.blogspot.com/2014/12/jugoslovenska-tepsija.html" target="_blank">klik na recept za jugoslovensku tepsiju

Rolat sa palacinkom

Za ovaj rolat potrebno vam je
500 gr mlevenog mesa ,moze mesano ,moze svinjsko,junece ,u zavisnosti kako volite. Meso zacinite solju,biberom,persunom.Izrendate glavicu crnog luka i cesanj belog stavite u meso i dve kriske starog hleba koje ste predhodno potopili u vodi. Dodati dva jajeta i sve izmesati da se dobije kompaktna smesa. u medjuvremenu za palcinku potrebno vam je dva jajeta,2 kasike brasna i oko 50 gr rendanog sira .Od te smese ispecete palacinku i stavite na papir i urolate u rolat ,da se hladi.Kada ste to uradili onda prelazimo na fil koji se pravi od dve kuvane sargarepe,jednog kuvanog jajeta, dva isecena kiselia krastavcica,malo sunkarice isecene na kockice i sira.U to sve staviti jedno jaje i izmesati dobro.Dok nam se palacinka hladi ,napravicemo na foliji ili papiru za pecenje od mlevenog mesa koru za rolat.Rastanjite meso rukama i napravite kocku. Odgore stavite palacinku ,pa premazite filom.

Polako urolate to meso ali pazljivo ,jer papir ne sme da ostane savijen u rolatu.Kada je rolat gotov staviti ga u pecnicu i peci.Obavezno ga zalivati vrelim uljem ili mascu ,u zavisnosti na cemu ga pecete da ne bi meso ispucalo.Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.

Mladi krompirici peceni u pivu

 mladi krompirici srednje ili manje veličine po potrebi a moze i obican krompir ako nemate mladi pri ruci

1 pivo
100 gr. maslaca
sol,vegeta ili zacin po zelji
 Zagrejte pečnicu na 200 stepeni.
Pripremite vatrostalnu posudu.
Krompire operite, oljuštite i nasecite na četvrtine.U veću teflonsku tavu ili posudu rastopite i zagrejte maslac( ne sme da pocrni) na jacoj temperaturi ispržite krompire da dobiju hrskavu koricu i da se zapečate.Prebacite ih u vatrostalnu posudu i dodajte sol,i ostale zacine po ukusu,izmešajte.Sipajte pivo....da obuhvati  1/3 visine u vatrostalnoj posudi.Pecite dok ne ispari skoro celo pivo i u toku sredine pečenja kašikom obrnite krompire da se jednako prepoje pivom.
Ako želite da vam budu odozgo zapečeni pred kraj pečenja pojačajte temperaturu na 250 za 5 minuta.Sluziti uz feta sir i paradajz ili sta vam je po volji.

Dzem od kivija odusevice vas-odlican za dezerte-deca ga obozavaju




1,5 - 2 kg kivija
500 g šećera
1 vrećica Želina
Kivi ogulite, operite, narežite na kockice ili na krugove, stavite u posudu za kuhanje i kuvajte oko 10 minuta, dok voće ne omekša i pusti sok.
Želin pomiješajte s 2 žlice šećera, umiješajte u pripremljeni kivi i kuvajte na laganoj vatri uz miješanje dok ne zavrije
. Nakon toga dodajte ostatak šećera i ostavite da kuha 1 do 2 minute.
Vruć džem izlijte u vruće staklenke i zatvorite.Mozete mu po zelji dodati i banane ako cete ga brzo pojesti i pravite samo za probu.Podelite recept sa prijateljicama na fb sigurno ce nekom zatrebati ideja.
Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE


Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept