POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Slag torta sa krem bananicama -deca je obozavaju a lako se pravi


500 g slaga u prahu moze i krem slaga
 6 dl kisele vode iz frizidera
 300 g mlevenog Plazma keksa
 300 g voca ili secenih krem bananica u ovom slucaju krem bananice
3 kasike euro krema ili nutele
 i jos 200 g slaga u prahu 1,5 dl kisele vode
Umutiti 500 g slaga sa hladnom kiselom vodom i podeliti na 3 dela.
 U prvi deo staviti mleveni Plazma keks i tu smesu staviti na tacnu i rasporediti da bude kora.Ja sam stavljala u pleh sa obrucom.U drugi deo dodati krem bananice.
 Ovu smesu staviti preko kore.U treci deo slaga dodati ili euro krem ili nutelu i staviti preko drugog dela.Umutiti 200 g slaga sa 1, 5 dl kisele vode i ovim prekriti tortu.Dekorisati po zelji. Tortu ostaviti u frizideru da se dobro ohladi i sluziti.
Ova je na zahtev dece koja nisu mogla da cekaju secena odmah zato je malo mekanija.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

Ledeni breg sa piskotama i plazmom

Ledeni breg cesto pravim ali nekad sa piskotama nekad sa plazmom ili bevitom,sve zavisi sa cim raspolazem znaci postupak je isti samo je razlika u piskotama ili plazmi.Slaze se dole 4 keksa ili piskote gore po 3 zatim po dva i na kraju jedan keks ili piskota.Puding je isto slobodna volja,moze sa vanilom moze koji god volite.
Sastojci:
500 gr. plazma ili bevita keksa ili ako pravite sa piskotama onda duplo pakovanje piskota
1/2 l mleka
2 pudinga od vanile (moze bilo koji)
7 kasika secera
1 margarin
malo mleka za umakanje keksa
slag



Skuvati 2 pudinga sa pola litre mleka i 7 kasika secera.Kad se prohladi umutiti u puding 1 margarin i to je fil za tortu.Keks ili piskote se umacu u mleko i slaze se na tacnu 4x4 pa se premaze filom,sledeci red ide 3x4 pa fil,zatim 2x4,pa fil i na kraju se po duzini poredjaju 4 keksa ili piskote i premaze se filom.Odozgo se ukrasi slagom.Jako jednostavno i ukusno

Raznjici sa povrcem -dok spremate zimnicu rucak na brzinu


500 g mesa po izboru 2 kasike Vegete 4 glavice luka 2 velike paprike 2 manja patlidžana ili tikvice ulje za premazivanje ražnjića
Narežite meso na kocke, pospite ga Vegetom i ostavite stajati 30 minuta. Narežite na veće komade luk, patlidžane i paprike. Na štapiće za ražnjiće stavljajte naizmjenično komadiće mesa i povrća. Na kraju ih premažite uljem i pecite na ugrijanom roštilju, pod roštiljem u pećnici ili u većoj tavi.

Mocart kugle

Zasto se tako zovu ne znam,znam da u kupovne mocart kugle ide marcipan ,da li je ovo varijacija na tu temu ili ne ni to ne znam,znam samo da sam nasla recept pod tim imenom i da su jako ukusne


2kuvana i pasirana zumanca
200gr putera
200gr secera u prahu
200gr cokolade
100gr. ruma
100gr. secera u prahu
1solja ml.oraha
1solja ml.keksa
ml.orasi ili cokolada za posipanje

2 kuvana zumanca propasirana se mesaju sa 200gr.putera i 200 gr.secera u prahu.od ove smese se oblikuju kuglice male (velicine lesnika)stave se u frizider da se dobro stegnu. Posebno se topi 200gr.cokolade i 100gr.ruma,ovo se skloni sa vatre,pa se dodaje 100gr.secera u prahu,1 solja mlevenih oraha 200gr)i 1 solja (200gr)mlevenog keksa.Dobro se promesa,pa se od smese stavi na dlanu,u sredini stavi po jedna od malih predhodno spremjenih kuglica pa se oblikuje kao bombica da se mala kuglica zatvori u sredini.Valjaju se u mlevene orahe ili cokoladu,pa se vrate u frizider da se dobro stegnu .Dobro rashladene stavljaju se u korpice .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Vecera na brzaka pljeske od tikvica-deca ih obozavaju


RECEPT IMATE OVDE



.


Kremasti umak-sos od belog luka

Sastojci

  • 3-4 čena belog luka
  • 2 kašike brašna
  • 1,5 dl vode
  • 2 dl neutralne pavlake za kuvanje
  • 3 kašike kisele pavlake 20 % m.m
  • vegete po ukusu
Zagrejati maslinovo ulje i dodati mu sitno iseckani beli luk. Pržiti na tihoj vatri jer brzo zna da zagori. Skinuti sa vatre, dodati mu brašno i vodu, vratiti na ringlu i brzo mešati da se ne bi stvorile grudvice. Kada se zgusnulo, dodati mu neutralnu pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku. Kuvati još malo dok ne baci ključ ( tj. dok ne proključa) , dodati vegete po ukusu.

Zebra rolat


Sastojci: za koru nam je potrebno: 6 belanaca, 4 zumanceta , 125 gr secera, vanil secer, 125gr brasna, prstohvat soli, 2 kasike kakaoa.
Za fil: 300gr cokolade, 1,5 dl slatke pavlake i aroma ruma.
 Priprema fila : zagrejati slatku pavlaku i u njoj otopiti cokoladu. Dodati aromu ruma po ukusu, promesati i ostaviti da se prohladi.
Priprema kore : Umutiti belanca i so u cvrst sneg. Posebno umutiti zumanca sa secerom i vanil secerom. Dodati brasno i sve lepo sjedinjiti. Zatim dodavati kasiku po kasiku snega od belanaca i mesati dok se ne dobije ujednacena smesa. Odvojiti 3 kasike smese pa u nju umesati kakao, sipati u cosak kese za zamrzivac , odseci joj vrh, a potom istiskivati sare u podmazan pleh postavljen papirom za pecenje. Peci u zagrejanoj rerni oko 2 minuta , zatim pleh izvaditi, naneti preostalu masu, Pa peci koru oko 20 minuta. Pecen biskvit prebaciti na kuhinjsku krpu , odlepiti ga od papira za pecenje , te ga urolati zajedno sa njim. Ohladjen rolat odviti, premazati filom , a zatim ga ponovo urolati.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekoj mami zatreba ideja.

Mesna lisnata struca


Sastojci: 750 g. mlevenog mesa, 1 glavica luka izrendana, 1 belance,
sredina od 2 kriške starog hleba, potopljene u mleku, sitno seckan peršunov list,
jedna kašika, so, biber, kašikica vegete
. 6 kuvana jaja 400 g lisnatog testa, žumance za premazivanje
Priprema: Izmešati sve dodatke sa mesom, mešati par minuta da se sastojci dobro sjedine. Rasporediti meso na lisnato testo. Uviti u rolat, pažljivo premestiti u malo podmazanu tepsiju. Od gore zaseći nožem. Premazati žumancetom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni prvo 15 minuta na 200 stepeni i 45 minuta na 180 stepeni.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Torta sa korama bez brasna-savrseno kremasta



Grcka torta:
kora:
7 belanaca
,7 kasika secera,
7kasika plazme,
7 kasika mlevenih oraha.
Umutiti sastojke i ispeci 2 ovakve kore
I fil:14 zumanaca sto su ostala od kora,200 gr secera u prahu,kuvati na pari.


II fil:u 4 dcl mleka zakuvati jedan puding od vanile,4 kasike secera,1 margarin.

Sjediniti filove i dodati 300 gr mlevene plazme,sto grama oraha,200 gr seckane ili rendane cokolade Slagati tortu po sledecem redosledu-Kora-fil-slag-kora-fil-slag,Ukrasiti po zelji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE

Dzem iz rerne sa sljivama i cokoladom -deca su odusevljena

2 kg šljiva
1kg šećera
4 kesice vanilin šećer
100 gr tamne čokolade.moze i malo ruma 

Dobro oprati šljive, izvaditi kostice pa ih poredati u veću šerpu.Zagrijati rernu na 250 stepeni.Peći šljive pa nakon nekih 25 do 30 min smanjiti na 180 stepeni a tad dodati vanilin šećer i kristal šećer te povremeno promješati.Onda kad mislite izvaditi šerpu iz rerne nekih pet minuta pre toga izlomite čokoladu,Sipati u sterilisane tegle,kod nas se brzo pojede sa palacincima tako da ne znam kakav je kad dugo stoji.

Kuvani paradajz po starinskom receptu samp paradajz i so-bez hemije

Potrebno je:
10 kg paradajza ili koliko imate vec
soli po ukusu


Priprema: Zreo i zdrav paradajz dobro operite i sameljite na mašini običnoj mašini za meso ali sa gustom rešetkom. Mleveni paradajz stavite u veću serpu i kuvajte ga najmanje 1 h pa i više, kako bi isparilo što više tečnosti.
 U toku kuvanja ga posolite po ukusu. Za to vreme neka vam u rernu stoje dobro oprane flaše, kako bi bile sterilisane.


Kuvan vruć paradajz sipajte u vruće flaše, i dobro ih zatvorite. Flaše što bolje "ušuškajte" u cebad ili peskire kako bi što duže bile tople. Tek kada se potpuno ohlade, smestite ih u spajiz na hladno.Inace ga sipam u staklene flase obavezno,ali sad mi je zafalila jedna pa sam sipala u plasticnu,nece se pokvariti jer cu ga u toku nedelje potrositi.Na ovaj nacin ga pravim godinama i jos mi se nikad nije ukvario.

Podelite sa prijateljima na fb ovaj starinski obicni recept mozda nekom zatreba.Recept za  najbolju zimnicu na hladno imate  OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-

Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE.






Moderne vanilice sa eurokremom


Potrebno je : 500 gr brasna, 250 gr margarina , 5 kasika kisele pavlake,  


2 zumanceta, 100 gr secera, rendana kora od jednog limuna , 2 kasike limunovog soka
i 350 gr eurokrema.
 Umutiti omeksali margarin sa secerom, zumancima, pavlakom , sokom i rendanom korom. Postepeno dodavati brasno i mesiti dlanovima dok se ne dobije glatko testo. Umesano testo uviti u foliju i ostaviti u frizider oko 60 minuta.
Testo potom rastanjiti oklagijom pa vaditi modlom vanilice . Po dve vanilice spajati kremom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba/

Bozicni suvi kolacici-4 vrste


Ove sitne suve kolace sam pravile prosle godine i bile su pun pogodak.Da vas sad ne bunim koje su koje i da ne pisem sve recepte ovde da se ne zbunjujete napisacu vam po redosledu kako stoje,Sve ih je bolje napraviti malo ranije jer su lepsi kad odstoje. 
Prve na slici su sape recept za njih imate OVDE  


 Ovo drugo su banini recept za njih OVDE
 Recept broj 3suvi kolacici sa neskvikom recept OVDE
 Recept broj 4 obicni suvi kolacici recept za njih OVDE
Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je praznika mozda nekom zatreba.

Marmelada od narandze

6 kom vecih narandzi deblje kore
1 limun
1,1 l vode
1,2 kg secera
1 mali komad svjezeg djumbira

Narandze i limun potopiti u mlaku vodu , zatim ih dobro oprati , najbolje cetkicom jer je nemoguce naci neprskane ali ovako se mogu dobro oprati i spremati.naribati sam koru narandzi i limuna na krupnoj strani ribeza ali pazeci da ne dodje bijelog dijela, u jednu posudu. Zatim oguliti bijeli dio sa narandzi, i narandze narezati na komade i jos malo isitnilti ostrim nozem.naribala ocisceni komad djumbira u koru narandzi Naribanu koru staviti u jednu vecu zdjelu i nasuti vodu i staviti da se prokuha Nakon nekoliko minuta dodati nasjeckane narandze i limun i pusti da kuha lagano pod poklopcem Kuvati oko 45 minuta dok se sve lijepo ne raskuha i usitni Zatim polako dodati secer i mijesaj Kuvati jos 10-tak minuta Skinuti pjenicu i skloniti s vatre Sipati u ciste vruce teglice i odmah dobro zatvoriti.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Spirale sunka i sampinjoni-tortica za cas oka



40dkg spiralica moze i  makarona obarenih
10dkg slanine iseckane na kockice
 4 jaja
3žlice ajvara
 2dcl vrhnja za kuhanje
 1 režanj češnjaka
30dkg šunke
20dkg svježeg ili smrznutog graška ide u original receptu ja sam stavila jednu  manju teglicu mariniranih sampinjona
 25dkg sira(gauda ili slično)
sol,papar svježi bosiljak
maslac i krušne mrvice za kalup ja sam stavila papir za pecenje umesto toga

Skuhati i ocjediti makarone.Kalup za tortu okrugli ili duguljasti,ja sam koristila  ovaj put okrugli.namazati maslacem i posipati mrvicama. ili obloziti papirom za pecenje,ja sam tako jer mi je prakticnije.Nasjeckati češnjak, bosiljak i šunku, posoliti .U veču posudu staviti testo obareno grašak ili sampinjone naribani sir,šunku sa začinima te promješati.U posebnoj posudi izmješati vrhnje, jaja i ajvar te uliti u testo i sve još jednom dobro izmješati.Staviti u kalup i peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 45 minuta.Izvaditi iz pečnice i ostaviti u kalupu još 10 minuta te ga onda skinuti. Posluživanje Savjet:na dno pećnice staviti posudu sa vručom vodom da se tjestenina prilikom pećenja ne zasuši.Podelite sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.Kako izgleda sa makaronama u duguljastom plehu imate kad kliknete OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept