POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Kuvani paradajz po starinskom receptu samp paradajz i so-bez hemije

Potrebno je:
10 kg paradajza ili koliko imate vec
soli po ukusu


Priprema: Zreo i zdrav paradajz dobro operite i sameljite na mašini običnoj mašini za meso ali sa gustom rešetkom. Mleveni paradajz stavite u veću serpu i kuvajte ga najmanje 1 h pa i više, kako bi isparilo što više tečnosti.
 U toku kuvanja ga posolite po ukusu. Za to vreme neka vam u rernu stoje dobro oprane flaše, kako bi bile sterilisane.


Kuvan vruć paradajz sipajte u vruće flaše, i dobro ih zatvorite. Flaše što bolje "ušuškajte" u cebad ili peskire kako bi što duže bile tople. Tek kada se potpuno ohlade, smestite ih u spajiz na hladno.Inace ga sipam u staklene flase obavezno,ali sad mi je zafalila jedna pa sam sipala u plasticnu,nece se pokvariti jer cu ga u toku nedelje potrositi.Na ovaj nacin ga pravim godinama i jos mi se nikad nije ukvario.

Podelite sa prijateljima na fb ovaj starinski obicni recept mozda nekom zatreba.Recept za  najbolju zimnicu na hladno imate  OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-

Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE.






Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept