POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Monte kocke


1l mlijeka
12 kasika gustina
8 kasika šećera 20 dag margarina 1/2 l slatke pavlake 30 dag čokolade za kuhanje petit keks
BELA KREMA:1.Za bijelu kremu pomiješati 2 dcl mlijeka, 12 kasika gustina, 8 kasika šećera sipati u 8 dcl uzavrelog mlijeka i u ohlađeno umiješati 20 dag margarina CRNA KREMA:2.Za crnu kremu otopiti 30 dag čokolade za kuvanje u 1/2 lslatke pavlake(ne ga miksati). ne smije prokuhati. PRIPREMA:U dublji lim složiti petit kekse (poškropiti ih sa mlijekom) na njih staviti bijelu kremu, a preko preliti crnu kremu.Ostaviti preko noći u hladnjaku da se stegne.Podelite recept na svom fb mozda nekom zatreba.

Pohovane slane palacinke sa mlevenim mesom

Palacinke ispeci kao sto ih obicno pecete,po nekom svom isprobanom receptu.Za fil proprziti 250 gr mlevenog mesa sa malo luka

Na palacinku sipati po kasiku fila u sredinu i motati kao pismo ,valjati u jaja i prezle u obican poh kakav inace pravite za pohovanje i prziti u vrucem ulju.Po zelji u fil mozete staviti i pavlaku i majonez ili sa njima mozete ukrasiti palacinku kad je gotova.

Rucak na brzaka-piletina i paprika

Potrebno je:
700 gr pilećeg belog mesa,6 pečenih paprika,malo brašna,1-2 kom jaja,200 gr trapist sira,1 kom pavlake,3 jaja,malo putera,so,biber,začin,2-3 čena belog luka.
Priprema se:

Pileće belo meso iseći na šnicle i začiniti, sir izrendati.Šnicle sa obe strane posuti brašnom, a zatim umočiti u umućeno jaje. Tepsiju namazati puterom.Ređati šnicle, preko njih rasporediti polovine pečenih paprika posuti sitno seckanim belim lukom i posuti trapist sirom.Postupak ponoviti.Šnicle zaliti jajima umućenim sa pavlakom, te zapeći u rerni.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom od prijatelja zatreba ideja za rucak.

POSNE spagete sa sampinjonima -preukusan posan obrok za tren oka

Sastojci:
500g špageta
500g šampinjona
šargarepa a i ne mora 
Glavica crnog luka
Glavica bijelog luka

Priprema:
U ključalu vodu dodati pastu.
Na ulju propržite sitno isjeckan crni i bijeli luk,zatim šargarepu.
Sampinjone isjeckati krupnije ili sitnije,po zelji . 
Dinstati dok ne ispari voda koju pečurke puštaju.
 U maloj šerpi ugrijati ulje, dodati brašna po potrebi, promiješati i dosuti vode, dok ne dobijemo gladak sos.
 Sosa napravite onoliko koliko zelite,da li volite suvo ili malo kremastije 


.MERE SU ODOKATIVNE.iskusne domacice ce znati odmah koliko cega treba,Po želji dodati bibera, soli i muškatnog oraščića.
Sos dodati dinstanim pečurkama, špagete procijediti i sve sjediniti.
Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDEReecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE




POSNA grcka baklava


  • 500gr kore za baklavu
  • 1,5 dl vode
  • 4kasike griz
  • 100gr mlevenih oraha
  • 100gr seckanih oraha
  • 50gr kandirana kora od narandje
  • 1 kasika kakao
  • 100gr secer
  • 1 dl ulje
  • za serbet
  • 1 l vode
  • 1 kg secer
  • limun
  • 1 kesica vanilin secer

1. U neki manji sud stavite vodu da prokljuca zajedno sa secerom.Dodjate cetiri kasike griz i jednu kasiku kako i mesajte dok se smasa zgusne.Kad je gotovo sklonite sa strane i dodajte orahe i mlevene i seckane i sitno iseckanu kandiranu koru od narandje i sve lepo promesajte.
 2. Stavite vodu i secer da se kuva sebet. Kuvajte ga jedno 20 minuta otkako pocne da kljuca.Dodajte jednu vanilu i limun iseckan na krugove.Kad je gotov serbet ostavte ga postranu da se ohladi.
 3. Kore stavite na radni sto i svaku poprskajte sa malo ulja.Zatim koru presavijte na pola pa jos jednom na pola.Na kraju lente stavte fil i zavitkajte kao trokut.Gotove redjajte u namasteni pleh dok ne potrosite i kore i fil.Na kraj proprskajte baklvu odozgo sa malo ulja i stavite je da se pece na 180 stepeni dok se lepo zarumeni.


 4. Gotovu baklavu izvadite iz rerne i polijte sa hladnim serbetom i ostvite je da upije serbet.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE-Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE 


Posan bakin kolac sa belim vinom


1,5 čaša belog vina
1.5 čaša ulja
1 kašičica soli
1 kesica praška za pecivo
2 kašike susama
5 čaša brašna
čašu uzeti po želji, kod mene je od 2 dl

Sve sastojke za testo dobro umutiti u glatko i masno testo
Zagrejati aparat za galete, praviti kuglice i peći galete do zeljene boje

Pečene galete prohladiti i držati u papirnoj kesi da bi sačuvale hrskavostMožete ih praviti i u integralnoj verziji. Staviti 1 čašu integralnog brašna i 4 i po čaše belog brašna
. Još su hrskaviji od galeta sa belim brašnom

. .Odlicne su i uz nutelu ,tako ih jedu moja decica koja ne poste.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE

Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE-Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE

Recepti za tri klasike -plazma torta-dobos torta i torta sa krem bananicama

Praznici idu i verovatno razmisljate sta napraviti,evo tri predloga za tri klasike.Jednostavne su a ukusne,Recepte za njih vec imam na blogu pa vam ih necu sad ovde pisati da vas ne zbunjujem,Verovatno vam ne treba recept za sve tri pa vi zato procitajte samo za onu koja vas interesuje.

Slika broj 1 Plazma torta recept za nju imate Ovde
Slika broj 2 torta sa krem bananicama recept za nju imate OVDE
Slika broj 3 tj skroz gornja je dobos torta recept za nju imate OVDE
Podelite recept na svom fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE


Obavezni na svim proslavama-stapici sa belim vinom


1 čaša od 2 dcl. belog vina
1 čaša ulja
1 kašikica soli
1 kašikica sode bikarbone
oko 500 g. brašna

jaje za premazivanje
oko 100 g. nemlevenog maka
oko 100 g. susama
Od svih sastojaka umesiti testo i ostaviti ga na 1 sat u frižider da se odmori.

Testo podeliti na 5 delova i razviti jufkice debljine malo manje od 1 cm. Na jednu al. foliju ili najlon posuti mak, na drugu susam. Jufkicu premazati umućenim jajetom, taj premazani deo obrnuti i staviti na susam, premazati i obrnuti deo testa jajetom pa ga okrenuti opet i staviti na mak. Dobiće se testo na kome je sa gornje strane susam a sa donje mak. Sada izrezati štapiće dužine oko 10 cm i širine 1 cm., uviti ih i staviti u podmazan pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15, dvadeset minuta.Najbolje bi bilo kad bi imale neke stapice popout olovke da ih namotate na njih,onda savrseno izgledaju..Podelite recept sa prijateljima na fb mozda zatreba nekoj mami.

Najlepsi recept za kompot od bilo kojeg voca.samo voce i par kasika secera bez hemije


Mozda ce vam se ciniti neobican recept,bar se meni tako ucinilo,ali od tad ga pravim samo ovako
  • 3 kg breskvi krusaka ili jabuka,na prvoj slici imate kruske i jabuke na drugoj breskve 
  • po 6 kasika secera za 1 teglu od 750 g -neko stavlja i manje ja volim sladje 
  • voda 


1. Breskve oprati, oljustiti i izvaditi kostice. Ako su krupne iseci ih na cetvrtine.Isto se radi sa svim vocem,secite ga na kocke ili kriske
2. Sloziti u ciste tegle/staklenke i dodati secer, po 6 kasika za svaku teglu od 750 g.
 3. Sipati hladnu vodu tako da prekrije voce i zatvoriti.
4. Na dno veceg i dubljeg lonca staviti platnenu krpu, poredjeti staklenke ali paziti da se ne dodiruju. Sipati vodu tako da ih prekriva bar za 1 cm.

 5. Kad prokljuca, kuvati 5 minuta, a zatim pazljivo izvaditi i ostaviti ih da se ohlade. Secer koji ostane na dnu postepeno ce se rastopiti.Od ove kolicine moze se napuniti 6 tegli/staklenki od 750 g. Posluživanje Na isti nacin se moze pripremiti kompot i od drugog voca ( tresnje, visnje, kajsije,.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatrebaa.Recept za  najbolju zimnicu na hladno imate  OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE
Recept za domaci sok od breskve imate OVDERecept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE


Recept za najlepse POSNE krofnice

  • 250 ml mlake vode
  • 40 gr svežeg kvasca
  • 500 gr brašna
  • 50 gr biljne masti ili margarina
  • 2 kašike šećera
  • šećer u prahu
  • vanil šećera u prahu

Sjediniti biljnu  mast ili  u mom slucaju margarin i šećer, zatim dodati vodu sa nadošlim kvascem i brašnom zamesiti testo. Ostaviti da testo nadođe zatim raditi krofne po vašem uobičajenom načinu.Podeite recept sa prijateljima na fb vreme je posta .

Madjarica sa visnjama -jagodama-malinama

Potrebno je:
Testo: 300 gr brašna,1/2 vrećice praška za pecivo,100gr šećera,100 gr putera,2 kašike kisele pavlake, 1 kašika ruma,1 kašičica ekstrakt od vanile,1 jaje.
Crveni fil: 250 gr višanja (mogu jagode,maline,borovnica...),1 puding od vanile,100 gr bele čokolade,100 ml voćnog jogurta od višanja.
Beli fil: 300 ml mleka,1 puding od slatke pavlake,100 gr bele čokolade,2 kašike belog eurokrema.
Glazura: 100 gr bele čokolade,2 kašike ulja.
Priprema se:


Za testo brašno,šećer,prašak za pecivo i puter dobro sjedinimo dodamo jaje pavlaku,rum ekstrakt od vanile pa dobro umesimo.Testo podelimo na 5 jednakih loptica.Između dva papira za pečenje razvučemo na 20x30cm veličine skinemo gornji papir i sa donjim zajedno prebacimo u tepsiju i ispečemo u rerni ugrejanoj na 180 stepeni da ostanu bele.
Za voćni fil višnje u blenderu izmiksamo sipamo u šerpu i kad uvri dodamo voćni jogurt pomešan sa praškom za puding.Kad se skuvalo skinemo sa vatre dodamo izlomljenu belu čokoladu i mešamo dok se ne istopi.Ostavimo da se ohladi.
Za beli fil skuvamo u mleku puding u vrelo dodamo izlomljenu belu čokoladu i beli eurokrem i kad se sve to otopi ostavimo da se ohladi.
Filujemo 1.kora+beli fil+2.kora+voćni fil+3.kora+beli fil+4.kora+voćni fil+5 kora.Odgore čokoladna glazura.i fondan.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

Brze projarice

1 casa (od 2dl) kukuruznog brasna
1 casa brasna
1/2 case ulja
1,5 casa jogurta ili mleka
1 kasicica soli
1 kasicica praska za pecivo
1 jaje


200 g sira

Izmesajte sve sastojke i sipajte smesu u kalup za projice, prethodno namazan margarinom i posut sa malo brasna, ali samo do 2/3 visine kalupa.Projice pecite u prethodno zagrejanoj pecnici na 200 C oko 30-tak minuta.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Ruske kapice -subarice

Recept: Kora: 7 jaja 14 kašika šećera 10 kašika brašna 2 kašike kakao praha 7 kašika vode 1 prašak za pecivo
Fil: 0,5 l mlijeka 6 kašika gustina 6 kašika šećera 1 margarin
Preliv: čokolada za kuvanje, malo ulja kokos

Priprema: Kora: Mikserom umutiti jaja i šećer,zatim dodati vodu. Potom prosijati brašno,prašak za pecivo i kakao i dodati masi.Peći na oko 200 stepeni.kad je kora pecena vaditi sa malom casicom krugove i seci ih na pola,sastavljati polutke sa filom i okolo ih uvaljati sa kokosom.Od gore na gotovu subaricu izliti glazuru polako. Fil:se pravi tako sto se skuva mlijeko i gustin,a zatim ostaviti da se dobro ohladi.Mikserom umutiti margarin i šećer i umesati u fil.

Sape sa orasima -najlepsi starinski kolac



500 gr masti 7 kas secera
2 kom jaja 200 gr mljevenih orasa
100 gr sitno sjecenih orasa 1dcl mlijeka
 1 izrendana kora od limuna 1 prasak za pecivo
brasno po potrebi
Mikserom pjenasto umutiti mast i secer,dodati jaja i nastaviti mutiti jos malo.Iskljuciti mikser dodati koricu od limuna, mlijeko,sjeckane i mljevene orase. Nastaviti mutiti mikserom jos malo postepeno dodajuci brasno pomijesano sa praskom za pecivo.Iskljuciti mikser i tijesto istresti na radnu povrsinu koju smo prethodno posuli brasnom. raditi tijeso uz postepeno dodavanje brasna.Tijesto ne treba da bude premekano ali ni pretvrdo.Kalupe za sape posuti brasnom stavljati tijesto i peci. Pecene sape uvaljajte u secer prah.Svinjsku mast mozete zamijeniti biljnom masnocom ili margarinom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozfa nekom zatreba.Video recept za sape imate ovde

Vocne kocke

Potrebno je:
Testo: 300 gr brašna,1/2 vrećice praška za pecivo,100gr šećera,100 gr putera,2 kašike kisele pavlake, 1 kašika ruma,1 kašičica ekstrakt od vanile,1 jaje.
Crveni fil: 250 gr višanja (mogu jagode,maline,borovnica...),1 puding od vanile,100 gr bele čokolade,100 ml voćnog jogurta od višanja.
Beli fil: 300 ml mleka,1 puding od slatke pavlake,100 gr bele čokolade,2 kašike belog eurokrema.
Glazura: 100 gr bele čokolade,2 kašike ulja.
Priprema se:
Za testo brašno,šećer,prašak za pecivo i puter dobro sjedinimo dodamo jaje pavlaku,rum ekstrakt od vanile pa dobro umesimo.Testo podelimo na 5 jednakih loptica.Između dva papira za pečenje razvučemo na 20x30cm veličine skinemo gornji papir i sa donjim zajedno prebacimo u tepsiju i ispečemo u rerni ugrejanoj na 180 stepeni da ostanu bele.

Za voćni fil višnje u blenderu izmiksamo sipamo u šerpu i kad uvri dodamo voćni jogurt pomešan sa praškom za puding.Kad se skuvalo skinemo sa vatre dodamo izlomljenu belu čokoladu i mešamo dok se ne istopi.Ostavimo da se ohladi.
Za beli fil skuvamo u mleku puding u vrelo dodamo izlomljenu belu čokoladu i beli eurokrem i kad se sve to otopi ostavimo da se ohladi.
Filujemo 1.kora+beli fil+2.kora+voćni fil+3.kora+beli fil+4.kora+voćni fil+5 kora.Odgore čokoladna glazura.ili fondan

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept