POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Mali trik za farbanje jaja u lukovini-da boja bude najlepsa


   



Farbanje jaja u lukovini je najstarija metoda ujedno i najzdravija jer nema vestackih boja ni otrova.Svaki put dobijem drugaciji nijansu i svaka je lepa
.


Inace lukovinu stavim u serpu od odstoji u vodi preko noci,stavim je dan pre nego sto kuvam jaja


Medjutim najlepsa boja je kad ubacim cveklu.boja je najjaca i najintezivnija.
Sloziti trecinu lukovine na dno lonca, na nju poslagati 10 pripremljenih jaja, staviti drugu trecinu lukovine,naseci cveklu i dodati je lukovini. cak sam znala i crveni kupus da stavim ali onaj iz tegle jer samo sa cveklom nisam nikad uspela da ofarbam jaja ponovo sloziti jaja i pokriti sa ostatkom lukovine.



Naliti hladnu vodu 4 prsta iznad lukovine, dodati sol  i sirce i staviti kuvati. sirce i sol sluze da jaja ne popucaju! Kada prokuva smaniti vatru i kuvati 15 minuta,
 iskljuciti vatru i ostaviti u lukovini pola sata.

Poslije toga izvaditi jaja, staviti u hladnu vodu (da se lakse gule).Podelite recept na fb u secanje na stara vremena

.najlepsu i najlaksu i najbogatiju dekoraciju od salvete za uskrs imate OVDE ideje sa jajima za uskrsnji sto kao iz casopisa imate OVDE
PAR ideja za farbanje najlepsih Vaskrsnjih jaja imate OVDE.Kako izbeliti jaja imate OVDE.Novu jednostavnu metodu za jaja da se klinci zabave sa vama imate OVDE-svetlucava jaja sa secerom imate OVDE-Recept za dekupaz jaja imate OVDE a za mermerna jaja imate OVDE,Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE.Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE.Farbanje na pari imate OVDE-
USKRSNJU PLETENICU I ZECA OD TESTA IMATE OVDE
Farbanje jaja sa krep papirom imate OVDE












 KLIKER JAJA imate OVDE   Recept za dekupaz jaja imate OVDE a za mermerna jaja imate OVDE,Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE.Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE.Farbanje na pari imate OVDE-
Farbanje jaja sa krep papirom imate OVDE














Seherzada sa jagodama-preukusno


4 pudinga ukus slatka pavlaka ili vanila
dva pakovanja turskog keksa
500gr šlaga
i jedan margarin za kolace i jagoda po zelji ja nisam puno stavljala
Skuvati puding ko sto pise na kesici i ostaviti da se ohladi, u medjuvremenu umutiti šlag i posebno margarin.u ohladjeni puding staviti margarin i sjedinjiti.

.Na tacnu redjati red keksa ,pa red pudinga i slaga i onda na njih jagode iseckane ali ne na svaki red da ne bude previse....i tako dok se ne utrosi materijal
.Keks niposto ne umakati . Od ostatka šlaga ukrasiti tortu.Podelite ovaj jednostavan recept sa prijateljima na fb.

Posne vanilice sa prahom od pudinga od vanile koji se sipa u testo



250g biljnog margarina
3 kasike secera
3 kesice pudinga od vanile
oko 200g ostrog brasna
marmelada ili dzem po zelji
prah secer vanilin secer
Margarin penasto umutiti sa secerom
 Dodati puding pa postepeno dodavati brasno da se dobije meko testo koje se ne lepi za ruke ni zidove posude 
Ostaviti u frizideru 1 sat 
Staviti na pobrasnjenu dasku za mesenje i rastanjiti testo na oko 1/2cm debljine i casicom ili okruglom modlom vaditi male krugove
.Redjati ih na pek papir ili u nepouljen pleh i peci na 200 stepeni da ostanu bledo zuti .

 Pecene vaditi Iz pleha i ostaviti da se ohlade pa ih povezati po dva marmeladom ili dzemom po zelji,posuti ih secerom u prahu ili vanilin seceromPodelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE-


Paprike punjene kupusom =idealne za zimnicu -recept bez hemije

VIDEO RECEPT IMATE OVDE

JSO MOJIH RECEPATA ZA ZIMNICU IMATE OVDE














.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba recept.Recept za zimnicu na hladno imate  OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE
-Recept za  najbolju zimnicu na hladno imate  OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE
Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE

RECEPT ZA Ljutenicu -za ljubitelje ljutog


3 kg ljutih feferona (boja po želji)
25 dag šećera
30 dag sirceta
40 dag ulja
4 kg paradajiza
3 režnja belog luka
2 lista lovora
sol
vrlo malo konzervansa


Ljute feferone i oguljeni paradajz (ja ih nisam gulila) samljeti. Dodati ostale sastojke i kuvati do željene gustoće-

.Gotovu ljutenicu sipati u male teglice i zatvoriti ih metalnim poklopcima. Dunstati ih umotane u deku dok se potpuno ne ohlade. 
Držati ih na hladnom mjestu sa ostalom zimnicom.Načetu teglicu držati u frizideru. Dodavati ljuti dodatak u količini koja mu odgovara direktno u tanjir s jelom ili ga koristiti za vrijeme kuvanja.
 Ja radim ljutenicu od 1 kg feferona i dobijem 8 - 12 teglica. a oavaj put sam ostala kratka sa teglama zbog ajvara pa sam sipala u plasticne flase,brzo je utrosim pa verujem da se nece ukvariti.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za  najbolju zimnicu na hladno imate  OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-

Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatrebaRecept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE

Mramorni kolac sa jogurtom

1 čaša šećera
1,5 čaša brašna
2 kom vanilin šećera
1 kom praška za pecivo
2 kom jaja
1 velika kasika kakaoa
1 kom jogurt
1/2 čaše ulja

jaja, šećer i vaniliju dobro izmiksati, dodati ulje, jogurt i brašno s praškom za pecivo, podijeliti na dva dijela u jedan dodati kakao, sipati malo zutog malo crnog dela sarati ili sipati jedan za drugim delom u pleh po zelji,moj je bio uski od srnecih ledja a vi mozete u obicnu tepsiju. peći na 180 C, hladno posuti šećerom u prahu.

RECEPT ZA Kisele feferone bez konzervansa



500 g papricice,(feferona)
5 dl sirceta 5 dl vode
4 kasike secera 2 kasike soli


Papricicu operite i osusite,

 Papricici ili Feferonima odrezite peteljke a zatim ih probodite iglom da u njih moze prodrjet tekucina prokuvajte SIRCE, vodu.secer i sol pa kuvajte papricice 2 minute. dobro ih ocijedite i slozite u ciste staklenke.i prelijte otopinom, stavite mrezicu da ne isplivaju i dobro zatvorite
!Drzite na hladnom do upotrebe.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatrebaRecept za  najbolju zimnicu na hladno imate  OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-

Recept za zimnicu na hladno imate  OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE-Recept za dzem od smokvi po starinski bez hemije imate OVDE






Pita sa sirom

45 dkg oštrog brašna
1/2 praška za pecivo
30 dkg maslaca
15 dkg šećera
3 žumanjka
1,5 kasika kisele pavlake
limunova korica
malo soli

Nadjev
6 bjelanjaka
30 dkg šećera
75 dkg svježeg sira, po zelji
korica limuna
vanilin šećer
grožđice po želji ja nisam stavila
šećer za posipanje

Zamijesite prhko tijesto i ostavite kratko počivati.
Zatim tjesto razvaljajte u dva dijela, jedan dio malo veći, pa taj položite na dno namašćenog pleha, i malo podignite rubove.
Na tjesto stavite nadjev, pokrijte drugim dijelom tjesta, nabodite vilicom, i stavite peći na 200c oko 50 minuta.
Priprema nadjeva:
Bjelanjke istucite u čvrsti snjeg, s time da pred kraj polagano dodajete šećer. U snjeg pažljivo mješajući dodajte ocijeđeni propasirani sir, grožđice po želji, naribanu lim. koricu, i vanilin šečer.
Ako je nadjev zbog slabo ocijeđenog sira premekan, možete mu dodati kasiku pšenične krupice.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Bajadera

U serpu staviti pola kilograma secera  i tri kasike vode, da se secer otopi. Kada je secer otopljen dodati margarin. Dodati 200 gr mlevenog keksa i 150 gr mlevenih orasa,dobro izmesati i podeliti na dva dela. 

Prvi deo sipati u dobro nauljenu tepsiju ,u drugi dodati dve stangle rastopljene cokolade i sipati preko prvog dela. Izravnati i staviti da se stegne. Seci po zelji

Jogurt dresing za salate -najlepsi preliv za salate


Ima ih raznih, uglavnom po inostranstvu, kod nas ne videh po radnjama. Tako da sam napravila ovu kombinaciju i od tada je cesto pravim uglavnom za zelenu salatu ili mexicku mesavinu barenog povrca.ili za krastavce i pariku,ma za bilo koju vrstu svezeg povrca ga mozete koristiti. Moze stajati u frizideru nekoliko dana. Jednostavno je i ukusno:
)Sastojc
i 1 jogurt par cesnjeva belog luka (po ukusu)
1 kafena kas. senfa 1 supena kasika pavlake 1 kafena kas. sirceta
1,5 kafena kas. mirodjije biber  


Priprema 1. Jogurtu dodati pavlaku i sirce pa izmutiti.
 2. Naseckati beli luk i mirodjiju i sve ostale sastojke pa sjediniti.
 Posluživanje Moze se Praviti i u blenderu istim redosledom, a moze mu se dodati i kiseli krastavcic. Preliti preko salate : zelene ili mexicke mesavine povrca, a moze cak i preko brokolija i karfiola krastvaca paprike ili paradajza po zelji.RECEPT ZA NAJEPSU SALATU SA PECENIM PAPRIKAMA IMATE OVDE

Obicne oblatne

U 2 dcl mleka sipati pola kilograma secera ,to staviti na sporet da provri , skloniti, staviti jedan margarin, mesati dok se masa ne ujednaci. 

Dodati dve kasike kakaa, 150 gr mlevenog keksa, 150 gr oraha, kesicu suvog grozdja i 100 gr cokolade. Mazati oblatne sa mlakom smesom kako bi oblatne omeksale.

Ajvar koji moze najduze da stoji-ajvar sa senfom


17 kg crvenih paprika
3 kg plavog paradajza
2 l ulja
4 kašika šećera
8 kašika soli
2 kašike senfa
1 kašika sirćeta



Paprike ispeći i oljuštiti (iscediti u dzaku za krompir).
Zatim ispeći i plavi paradajz (u rerni), oljuštiti ga i iscediti u cediljku od viška vode.
Sipati 1 l ulja u šerpu da se dobro ugreje, sipati samlevenu papriku i samleveni plavi paradajz.
Kuvati i stalno mešati, na pola kuvanja dodati još ulja, šećer i sirće, a pred kraj kuvanja sipati so i senf.

Vreo ajvar sipati u čiste i zagrejane tegle, povezivati odmah sa poklopcima i odlagati u vangli u kojoj smo stavili ćebence ili neki topliji čaršaf.
Sve pokriti i ostaviti ajvar tako pokriven do sutradan.
Ovako spremljen ajvar može da traje i dve godine.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za zimnicu na hladno imate  OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE-Recept za dzem od smokvi po starinski bez hemije imate OVDE

Cheesecake

Kora:
300 gr mlevenog plazma keksa (1 kutija)
125 gr putera
10-15 kašika mleka
Fil:
2 kutije šabačkog ''a la kajmaka'' (500 gr)
14 kašika šećera (običnog, ne u prahu)
1 vanil šećer
1 kesica želatina
1/2 l slatke pavlake
preliv vocni po zelji od sezonskog voca
Kora: Keks, puter (koji je bar 2 sata bio na sobnoj temperaturi) i mleko dobro rukama izgnječiti, dok smesa ne bude kompaktna. Po potrebi dodati još malo mleka. Pripremiti tacnu i obruč od kalupa za tortu. Na tanjir staviti obruč, pa unutra smesu za koru, i prstima je utapkati za podlogu.

Priprema fila: Želatin staviti u šerpicu i preliti ga sa 4 kašike hladne vode, pa ostaviti da nabubri. Slatku pavlaku mikserom dobro umutiti.. U drugoj posudi šabački ''a la kajmak''(ili neki drugi krem sir) mikserom umutiti sa 14 kašika šećera i vanilom. Želatin polako zagrevati na šporetu, uz neprestano mešanje (ne sme da provri). Kad je blizu vrenja, a potpuno rastopljen, skloniti sa vatre i malo prohladiti, pa sipati u smesu sa sirom. Promešati. Sad dodati i ulupanu slatku pavlaku, pa nežno i polako obe smese sjediniti. Smesu sipati u obruč i poravnati. Složiti, ili jednostavno pobacati crveno voće odozgo, po kolaču ili preliti prelivom od sezonskog voca po ukusu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Da izlecite kasalj kod dece bez lekova -serbet-caj sa secerom


Ovaj caj se jednostavno pravi i veoma je delotvoiran za smirenje i potpuno uklanjanje kaslja. U serpu karamelizujemo oko 200 gr secera ,dodamo 2 dcl vode i mesamo dok ne prokljuca i karamel se ne otopi. Kada je gotov caj ,sipat i u solju i piti.
Umesto vode mozete koristiti i mleko , zavisi od toga ko sta voli i kako mu je lakse da popije ,jer je bas slatko,Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.

Posna krompir salata idealna uz ribu i video za posne salate najlepse za slave



4 krompira malo vecih
2 glavice crnog luka iseckanog po zelji na kockice ili kolutove
soli  i sirceta po zelji
persun suvi moze i ne mora ja ga ovaj put nisam stavljala  


Krompir oljustistiti i iseckati po zelji na kolutove ili vece kocke i staviti u posoljenu vodu da se kuva ali da se ne raspadne tako skuvan krompir icediti iz vode stavi se u dublju zdelu isece se crni luk doda se sirce i persun,Salata je idealna uz ribu ili meso  

.Moze i kao mrsna varijanta samo se ne dodaje sirce nego majonez i pavlaka
.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDEReecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept