POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Krempita sa petit keksom




Potrebno:
1 l vode
1 l mleka
6 jaja
25 kašika šećera
3 vanil šećera
1 ceo gustin
6 kašika brašna
petit keks
šlag
cokolada za glazuru
Staviti kuvati 1l mleka i 1l vode, 25 kašika šećera i 3 vanil šećera.Malo mleka odliti od toga i tu razmutiti 6 žumanaca,6 kašika brašna,1 ceo gustin.Mešajući po malo sipati u provrelo mleko i kuvati uz stalno mešanje dok se ne zgusne.Posebno umutiti sneg od 6 belanaca i u vruc fil dodavati kašiku po kašiku i mešati varjačom,nikako mikserom da se dobije fina jednolična masa.
Na dno tepsije složiti petit keks natopljen u mleko i izliti krempitu u tepsiju.Kad se ohladi staviti odozgo šlag i preliti čokoladnom glazurom,za koju ste istopili čokoladu sa uljem.

 

SLANI BEŠAMEL ROLAT

potrebno je za koru:
125gr. margarina
170gr. brašna
1/2 l hladnog mleka
5 jaja
malo soli
potrebno je za fil:
2 pavlake
250 gr. šunke na kockice
250 gr. rendanog kačkavalja
Margarin istopiti,pa malo propržiti brašno,zatim dodati mleko i neprestano mešati na blagoj vatri(Kao bešamel sos).Ohladiti.Dodavati jaja,jedno po jedno i neprestano mutiti mikserom.Izliti u pleh (ja sam na papir za pečenje) i ispeći.Kad je gotovo saviti u mokru krpu i ostaviti da se ohladi. Hladno nafilovati i premazati pavlakom odozgo.
*slika pečene kore,pre umotavanja
PhotobucketPhotobucket
IZVOR http://forum.roditeljportal.com/
MOZDA CE VAS INTERESOVATI RECEPT http://brzireceptiisaveti.blogspot.com/2014/12/duga-rolat.html

Domace slatko od voca bez konzervansa

1 kg očišćenih trešanja
1,300 kg šećera
1 limun
1 vanila
2 čaše vode
Trešnje operite i očistite od eventualnog lišća, peteljki, i koštica. Ostavite da otkaplju na ćevćiru.
Uzmite šerpu u kojoj kuvate slatko, sipajte šećer u nju, dolijte vodu i kuvajte na jakoj temperaturi gust sirup. Kad je sirup gotov, spustite u njega trešnje. Kuvajte dalje i dodajte vanilu i sok od limuna. Temperatura štednjaka i dalje treba da bude jaka.
Slatko je gotovo kad sirup sipan iz kašike ne teče u jednom mlazu, već u prekidima, tj. teškim kapima. Tada skinite penu i pokrijte navlaženim platnom.


Ostavite da stoji oko 12 sati. Pripremite čiste, suve teglice i sipajte slatko u njih pazeći da u svakoj bude dovoljno plodova i safta. Povežite celofanom i ostavite na prohladno mesto.Podelite recept sa prijateljima na fb moda nekom zatreba.Jos jedna lepsa kombinacija su mi jagode i zova recept za to imate OVDERecept za liker od kombinacije jagoda i zove imate OVDE
Recept za sok od limuna i zove imate OVDE
Recept za sok od zove i narandze takozvana sokata .jer je ista kao fanta sokata se nalazi OVDE
Brzi dzem od jagoda 4 minute imate OVDE.
Sirup od jagoda koji se ne kuva se nalazi OVDE
Sok od zove i mente imate OVDE
Puno je jos recepata ali sam ovde izdvojila ove.Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije imate OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE


TORTA SA KREM BANANICAMA i keksom -ne pece se





SASTOJCI:300G Mlevenog plazma keksa,malo prah secera po ukusu,2x250g margarina,1 litra gaziranog soka od pomoradze,1lit mleka,2 pudinga od vanile,4 kasike gustina,3 mala pakovanja piskota,20 krem bananica,2 kesice slaga.
Kora-Pomesati mlevenu plazmu,margarin i secer u prahu i dodati malo soka od pomoradze.Ovu masu rastanjiti na tacni i oblikovati u obliku kore.

Fil-U 1litar mleka prokuvati 2 pudinga od vanile i 4 kasike gustina i dodati secera po ukusu.Kada se fil ohladi dodati jedan umucen margarin.
Bananice iseci po duzini,piskote potapati u sok od pomoradze da skroz omeksaju.

Redja se-kora od plazme,piskote natopljene sokom,polovina fila od pudinga,krem banane secene po duzini,druga polovina fila,piskote i na kraju slagI
izvor http://forum.roditeljportal.com/
MOZDA CE VAS INTERESOVATI RECEPT http://brzireceptiisaveti.blogspot.com/2014/11/brza-torta-3u1-bez-secera-ne-pece-se.html

Dorucak ili vecera na brzaka

3 jajeta
paprika moze u bilo kojoj boji
pola pavlake moze malo vise
so i vegeta
ulje


U tiganj sipati ulje dok se ne ugreje umutiti jaja i pavlaku ,dodati zacine.U vruce ulje sipati smesu i dodati iseckanu papriku .Mesati kratko i dorucak ili vecera je gotova.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.

BRZA KREMASTA PLAZMA TORTA-NE PECE SE

-250g margarina


-250g secera u prahu
-6 jaja
-4 kasike secera
-250g cokolade
-300g plazme(dve kutije)
-malo mleka
-3 slaga
Umutiti margarin,dodati secer u prahu i 6 zumanaca.Sve zajedno umutiti. Posebno umutiti 6 belanaca sa 4 kasike secera. U smesu sa margarinom,kasiku,po kasiku dodavati umucenE belanace i mutiti dok dodajete dok se dobro ne sjedini. U to dodati otopljenu cokoladu.Umutiti sve to zajedno. Serpu obloziti folijom(ostaviti foliju da viri iz serpe,da bi lakse izvukli tortu kasnije iz serpe pomocu nje). Plazmu samo malo natopiti u toplo mleko.Redjati na zidove serpe i na dno.Dno treba lepo popuniti da ne bude rupa.Sipati pripremljen fil i staviti da se zaledi(najmanje 4 sata). Pomocu folije izvaditi tortu iz serpe,staviti na tacnu,izvaditi foliju.Umutiti slag i staviti na tortu.Ostaviti da se odledi i sluziti.
izvor http://forum.roditeljportal.com/ 

Strudlice na brzaka bez kvasca sa pavlakom

20 dkg margarina
1 jaje
1 čaša kisele pavlake
1 prašak za pecivo
1 kašika šećera
malo soli
1 dcl mleka
50 dkg brašna (otprilike)
Za štrudle s makom
40 dkg maka
1-2 dcl vrelog mleka
korica naranče
šećera po ukusu
malo cimeta
Za 1 štrudlu s orasima
20 dkg oraha
do 1 dcl vrelog mleka
šećera po ukusu


korica limuna

U dublji sud stavljati sastojke, sve po redu. Margarin treba biti omekšan. brašno uvek stavljam na kraju, tako je lakše, jer po strukturi testa najbolje procenim koliko treba. Uglavnom, oko 1/2 kg, testo treba biti srednje tvrdo. Ako stavljate brašno na početku, pa ispadne suvlje testo, možete doraditi dodavajući još mleka. Kad se zamesi testo, podeliti ga na 3 loptice. ne mora dugo stajati, tek toliko dok pripremite fil. Mak se pošećeri, prelije vrućim mlekom, nariba kora od naranče, stavi cimet i sve dobro promeša. Treba biti lepljivo Na isti način se pripremi i fil od oraha. Testo razviti dosta tanko u obliku kvadrata i premazati filom skoro do samog kraja. Ostaviti oko 2-3 cm prazno tako da se testo, kad se zamota, dobro zalepi a i fil ne curi van. Takodje, i krajeve štrudle zatvoriti prstima. Tako ponoviti i s ostale 2 loptice. Stavljati u podmazan pleh i odgore premazati s izmućenim jajetom u koje se doda malo ulja. Peče se na 200-220°c, oko pola sata. Kad dobije odgore lepu boju, onda je gotovo. Kad se izvadi iz pećnice, prekriti krpom, dok se malo ne prohladi.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recepz za najlepsu strudlu sa korama za pitu imate OVDE.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

Pecena paprika kao salata -posno

3 kg crvenih paprika
Marinada:
3 kašike maslinovog ulja ili obicnog
3 kašike vinskog sirćeta
7-8 čena bijelog luka
1 kašičica soli

Ako imate papriku pecenu izvaditi je iz zamrzivaca ako imate svezu onda, paprike oprati, posušiti i poređati na pleh.Peći u rerni oko pola sata.Pečenu papriku staviti u plastičnu kesu i sačekati 10 min.Paprike oguliti, dodati marinadu, dobro izmiješati i služiti kao salatu.Dekorisati persunom.Podelite na svoj fb mozda nekom zatreba .

Domace zdravo slatko od aronije bez konzervansa

1 kg aronije
750 g šećera
150 ml vode
100 ml ruma
2 kesice vanilinog šećera


Aroniju oprati i očistiti od drškica,sipati šećer, promešati i ostaviti preko noći Dodati vodu i rum i kuvati, prvo na jakoj temperaturi dok ne provri, onda smanjiti temperaturu i kuvati još 10 do 15 minuta ili dok vam tečnost ne postane malo sirupasta, ali ne i pregusta, jer će tokom stajanja pri hlađenju još da vam se zgusne,pred sam kraj dodati vanilin šećer


Skloniti sa ringle, pokriti sa mokrom kuhinjskom krpom i ostaviti da se malo ohladi. Mlako sipati u oprane i sterilisane tegle.Podelite recept sa prijateljima na fb jer mnogi znaju za lekovitost aronije.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-Recept za strudlu sa korama za pitu imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE
Recept za domacu sokatu imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE-Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije imate OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE


Recept za Ukiseljene papricice-bez hemije



500 g  papricice,(feferona)
5 dl sirceta 5 dl vode
4 kasike secera
2 kasike soli


Papricicu operite i osusite, Papricicci ili Feferonima odrezite peteljke a zatim ih probodite iglom da u njih moze prodrjet tekucina prokuVajte SIRCE, vodu.secer i sol pa kuvajte papricice 2 minute. dobro ih ocijedite i slozite u ciste staklenke.mozete ih iseci a mozete i cele stavljati prelijte otopinom, stavite mrezicu da ne isplivaju i dobro zatvorite!

Drzite na hladnom do upotrebe.Nize imate jos video recepata za zimnicu
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Podelite recept sa prijateljicama na fb sigurno ce nekom zatrebati ideja.Recept za zimnicu na hladno imate  OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE-Recept za dzem od smokvi po starinski bez hemije imate OVDE














Paprika punjena sojinim ljuspicama


15 paprika za punjenje
100 g sojinih ljuspica
100 g pirinča
2 šargarepe
2 krompira
4 srednje glavice crnog luka
2 dl ulja
2 kašike suvog biljnog začina
1 kašika soli
1/2 kašike bibera
1/2 kašike aleve paprike.

Na ulju upržiti crni luk dok ne dobije zlatno žutu boju. Sojine ljuspice potopiti vrućom vodom i ostaviti ih 10-tak minuta. Krompir i šargarepu izrendati. Kada se uprži crni luk, dodati ljuspice, pirinač, šargarepu i krompir. Dodati suvi biljni začin, so, biber i alevu papriku.Ovim filom napuniti paprike, ali ne do kraja. Ostaviti malo prostora za pirinač koji nabubri prilikom kuvanja. Naliti sa 2 dl vode i staviti da se kuvaju na laganoj vatri, oko 45 minuta.

SLANA TORTA SA PECENIM PAPRIKAMA

-
pecene paprike (20ak komada) -zavisi od tepsije
-500gr. sira 
-2 pavlake
-100gr. majoneza
-200gr. seckane sunke
-5 kiselih krastavcica
Pecene paprike oguliti i ispohovati,ispeci i staviti na salvetu da se ocede. Napraviti fil od nabrojanih sastojaka,krastavcice i sunku iseckati na sto manje kockice. 
Redjati red paprika,red fila dok se ne utrose sastojci.Od gore narendati tvrdi sir.
izvor  http://forum.roditeljportal.com/ 
MOZDA CE VAS INTERESOVATI RECEPT ZA http://brzireceptiisaveti.blogspot.com/2014/12/pohovane-pilece-rolnice-iz-rerne.html

Pecene banane sa cokoladom-za par minuta gotov dezert za klince

Potrebno vam je
2 banane ili koliko vas ima u porodici ja sam pravila za mene i dete


par kockica čokolade

listići badema, mleveni lešnici, kokosovo brašno po ukusu,mleveni keks za dekoraciju Količina čokolade može varirati u zavisnosti od veličine banana koje koristite Izlomite čokoladu na sitne komadiće.Bananu rasecite po dužini. Pazite da je ne prosečete sasvim do kore sa zadnje strane. Ostavite po centimetar sa svake strane da se banana kasnije ne bi rascvetala.Sad banane punite komadićima čokolade.Na ovom mestu možete dodati bademe, lešnike ili šta god vam padne na pamet. Stavite tako spremnjene u rernu ili na raostilj na samo par minuta dok se cokolada otopi.Skinite ih sa vatre pospite keksom mlevenim ili po zelji i jedite direktno iz kore sa kasicicom.Podelite ovaj brzi dezert mozda nekoj mami zatreba ideja.

Poderane gace

0,5 kg glatkog brašna
1 vrećica suhog kvasca
1 prašak za pecivo
2 dl jogurta
2,5 dl mlijeka
2 kasicice soli
1 kasicica šećera
svinjska mast ili ulje za prženje

U manju posudu stavite malo mlakog mlijeka, kvasac, malo brašna i kasicicu šećera da se diže. U posudu za miješenje stavite brašno, sol, ostatak mlijeka, jogurt, prašak za pecivo te dignuti kvasac i mijesite mekano tijesto. Tijesto prekrijte krpom neka se diže pola sata. Kad se testo diglo, prebacite ga na pobrašnjenu radnu površinu i razvaljajte oklagijom. Izrežite pravokutnike i svaki još u sredini zarežite po sredini. Prekrijte krpom neka se još malo diže.U posudi za pečenje stavite svinjsku mast ili ulje neka se otopi, a jedan komadić tijesta ubacite u mast da provjerite je li se dovoljno mast ugrijala..Pecite 2-3 minute sa svake strane. Svaki pečeni komad stavite da se cijedi na papirnatom ubrusu,Kad se poderane gaće ohlade, pospite ih šećerom u prahu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Sirotinske snicle-pohovani sojini odresci

150 gr sojinih odrezaka
začini po ukusu Vegeta,so,biber,bosljlak,lovorov list,muskantni orascic itd...
2 l vode
po potrebi ulja
Za pohovanje
mešano kukuruzno i pšenično brašno
4-5 celih jaja
po potrebi prezli

Sojine odreske obariti u vodi sa začinima: Oko 30 minuta je potrebno da se skuvaju i nabubre lepo. Ja ih uveče skuvam i ostavim u toj tečnosti, da preko noći još malo povuku arome začina.Ovo nije obavezno.. Ujutro ih ocediti i od jednog odreska napraviti dva, preseći na pola, jer su ukusniji kad su tanji. Uvaljti ih u mešavini brašna, pa u jaja izmućena i na kraju u prezle. Tako pripremljene,pržiti u vrelom ulju. Kad dobiju lepu boju,vaditi ih na papirne salvete, da se ocede od viška ulja.Sluziti iz mlade krompirice i sezonsku salatu.U mom slucaju i mladi feta sir.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept