1 casa(2dl) jogurta
1/2 case vode
1/2case ulja
1 casa secera
1 kesica vanilin secer
1 kesica praska za pecivo
brasna
4-5 kasike pekmeza po zelji
3 kasike secera i secer u prahu
Sipati sve tecne sastojke u neku dublju posudu pa sve izmesati.Sipati malo brasna ,pa prasak za pecivo.Brasno dodajete po potrebi tako da se dobije smesa malo gusca od smese za palacinke.Onda uzeti pleh manji sipajte pola smese u pleh(predhodno premazan uljem i posut brasnom).Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 5 minuta.Onda izvaditeiz rerne i premazite pekmezom,pa posut secerom.Onda sipajte ostatak smese.Pecite dok ne porumeni.Kad je pecen pospite secerom u prahu.
5 kg paprike-roge
2 plava patlidžana srednje veličine
1/2 litre ulja
100 ml alkoholnog sirćeta
5-6 čenova belog luka
3 kašike soli
1 kašika šećera
1 konzervans a i ne mora
Ispeći papriku i patlidžane.
Dobro ocediti. (ostaviti sam preko noći da se dobro ocedi), patlidžane mozete ispeći u rerni – pola sata na 250 stepeni) Pečenu papriku i patlidžane oljuštiti, izvaditi semenke i samleti na mašinu za mlevenje mesa. U mašinu ubaciti i beli luk.3. U veći lonac staviti ulje, dobro zagrejati i istresti samlevenu smesu.Kuvati na laganoj vatri uz stalno mešanje.
Dodati sirće, so i šećer.5. Za nekih tridesetak minuta dodati konzervans, ako ga dodajete
Kuvati još 20-30 minuta. Kada je smesa postala kompaktnija, t.j. uočite vidljiv trag na dnu šerpe prilikom mešanja – ajvar je gotov.Sipati u sterlisane tegle zatvoriti poklopcem i cuvati na hladnom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najbolju zimnicu na hladno imate OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-
Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE
Maline oprati kroz cijedku i očistiti ako ima listića.Staviti u posudu u kojoj će se kuvati, dodati vodu i šećer i kuvati oko 20-30 miuta,sve dok se šećer ne otopi i maline ne omekšaju.
Kad je kuvano procijediti kroz gušće sito ili gazu.Sok vruč sipati u zagrijane staklene boce.Ostaviti do sutra da se do kraja ohladi.Umotano u korpi u cebe.Drzati ga na hladnom mestu ako ga necete brzo popiti stavite i konzervansa malo.Jos jedna lepsa kombinacija su mi jagode i zova recept za to imate OVDERecept za liker od kombinacije jagoda i zove imate OVDE
Recept za sok od limuna i zove imate OVDE
Recept za sok od zove i narandze takozvana sokata .jer je ista kao fanta sokata se nalazi OVDE
Brzi dzem od jagoda 4 minute imate OVDE.
Sirup od jagoda koji se ne kuva se nalazi OVDE
Sok od zove i mente imate OVDE-Recept za strudlu sa korama za pitu imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE
Recept za domacu sokatu imate OVDE-Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE
Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije imate OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE
Potrebno: 1 l vode 1 l mleka 6 jaja 25 kašika šećera 3 vanil šećera 1 ceo gustin
6 kašika brašna petit keks šlag cokolada za glazuru Staviti kuvati 1l mleka i 1l vode, 25 kašika šećera i 3 vanil šećera.Malo mleka odliti od toga i tu razmutiti 6 žumanaca,6 kašika brašna,1 ceo gustin.Mešajući po malo sipati u provrelo mleko i kuvati uz stalno mešanje dok se ne zgusne.Posebno umutiti sneg od 6 belanaca i u vruc fil dodavati kašiku po kašiku i mešati varjačom,nikako mikserom da se dobije fina jednolična masa. Na dno tepsije složiti petit keks natopljen u mleko i izliti krempitu u tepsiju.Kad se ohladi staviti odozgo šlag i preliti čokoladnom glazurom,za koju ste istopili čokoladu sa uljem.
potrebno je za koru: 125gr. margarina 170gr. brašna 1/2 l hladnog mleka 5 jaja malo soli potrebno je za fil: 2 pavlake 250 gr. šunke na kockice 250 gr. rendanog kačkavalja
Margarin istopiti,pa malo propržiti brašno,zatim dodati mleko i neprestano mešati na blagoj vatri(Kao bešamel sos).Ohladiti.Dodavati jaja,jedno po jedno i neprestano mutiti mikserom.Izliti u pleh (ja sam na papir za pečenje) i ispeći.Kad je gotovo saviti u mokru krpu i ostaviti da se ohladi. Hladno nafilovati i premazati pavlakom odozgo. *slika pečene kore,pre umotavanja
IZVOR http://forum.roditeljportal.com/
MOZDA CE VAS INTERESOVATI RECEPT http://brzireceptiisaveti.blogspot.com/2014/12/duga-rolat.html
Trešnje operite i očistite od eventualnog lišća, peteljki, i koštica. Ostavite da otkaplju na ćevćiru.
Uzmite šerpu u kojoj kuvate slatko, sipajte šećer u nju, dolijte vodu i kuvajte na jakoj temperaturi gust sirup. Kad je sirup gotov, spustite u njega trešnje. Kuvajte dalje i dodajte vanilu i sok od limuna. Temperatura štednjaka i dalje treba da bude jaka.
Slatko je gotovo kad sirup sipan iz kašike ne teče u jednom mlazu, već u prekidima, tj. teškim kapima. Tada skinite penu i pokrijte navlaženim platnom.
Ostavite da stoji oko 12 sati. Pripremite čiste, suve teglice i sipajte slatko u njih pazeći da u svakoj bude dovoljno plodova i safta. Povežite celofanom i ostavite na prohladno mesto.Podelite recept sa prijateljima na fb moda nekom zatreba.Jos jedna lepsa kombinacija su mi jagode i zova recept za to imate OVDERecept za liker od kombinacije jagoda i zove imate OVDE
Recept za sok od limuna i zove imate OVDE
Recept za sok od zove i narandze takozvana sokata .jer je ista kao fanta sokata se nalazi OVDE
Brzi dzem od jagoda 4 minute imate OVDE.
Sirup od jagoda koji se ne kuva se nalazi OVDE
Sok od zove i mente imate OVDE
Puno je jos recepata ali sam ovde izdvojila ove.Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije imate OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE
SASTOJCI:300G Mlevenog plazma keksa,malo prah secera po ukusu,2x250g margarina,1 litra gaziranog soka od pomoradze,1lit mleka,2 pudinga od vanile,4 kasike gustina,3 mala pakovanja piskota,20 krem bananica,2 kesice slaga.
Kora-Pomesati mlevenu plazmu,margarin i secer u prahu i dodati malo soka od pomoradze.Ovu masu rastanjiti na tacni i oblikovati u obliku kore.
Fil-U 1litar mleka prokuvati 2 pudinga od vanile i 4 kasike gustina i dodati secera po ukusu.Kada se fil ohladi dodati jedan umucen margarin.
Bananice iseci po duzini,piskote potapati u sok od pomoradze da skroz omeksaju.
3 jajeta
paprika moze u bilo kojoj boji
pola pavlake moze malo vise
so i vegeta
ulje
U tiganj sipati ulje dok se ne ugreje umutiti jaja i pavlaku ,dodati zacine.U vruce ulje sipati smesu i dodati iseckanu papriku .Mesati kratko i dorucak ili vecera je gotova.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.
Umutiti margarin,dodati secer u prahu i 6 zumanaca.Sve zajedno umutiti. Posebno umutiti 6 belanaca sa 4 kasike secera. U smesu sa margarinom,kasiku,po kasiku dodavati umucenE belanace i mutiti dok dodajete dok se dobro ne sjedini. U to dodati otopljenu cokoladu.Umutiti sve to zajedno. Serpu obloziti folijom(ostaviti foliju da viri iz serpe,da bi lakse izvukli tortu kasnije iz serpe pomocu nje). Plazmu samo malo natopiti u toplo mleko.Redjati na zidove serpe i na dno.Dno treba lepo popuniti da ne bude rupa.Sipati pripremljen fil i staviti da se zaledi(najmanje 4 sata). Pomocu folije izvaditi tortu iz serpe,staviti na tacnu,izvaditi foliju.Umutiti slag i staviti na tortu.Ostaviti da se odledi i sluziti.
U dublji sud stavljati sastojke, sve po redu. Margarin treba biti omekšan. brašno uvek stavljam na kraju, tako je lakše, jer po strukturi testa najbolje procenim koliko treba. Uglavnom, oko 1/2 kg, testo treba biti srednje tvrdo.
Ako stavljate brašno na početku, pa ispadne suvlje testo, možete doraditi dodavajući još mleka.
Kad se zamesi testo, podeliti ga na 3 loptice. ne mora dugo stajati, tek toliko dok pripremite fil.
Mak se pošećeri, prelije vrućim mlekom, nariba kora od naranče, stavi cimet i sve dobro promeša. Treba biti lepljivo
Na isti način se pripremi i fil od oraha.
Testo razviti dosta tanko u obliku kvadrata i premazati filom skoro do samog kraja. Ostaviti oko 2-3 cm prazno tako da se testo, kad se zamota, dobro zalepi a i fil ne curi van. Takodje, i krajeve štrudle zatvoriti prstima.
Tako ponoviti i s ostale 2 loptice.
Stavljati u podmazan pleh i odgore premazati s izmućenim jajetom u koje se doda malo ulja.
Peče se na 200-220°c, oko pola sata. Kad dobije odgore lepu boju, onda je gotovo.
Kad se izvadi iz pećnice, prekriti krpom, dok se malo ne prohladi.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recepz za najlepsu strudlu sa korama za pitu imate OVDE.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE
3 kg crvenih paprika
Marinada:
3 kašike maslinovog ulja ili obicnog
3 kašike vinskog sirćeta
7-8 čena bijelog luka
1 kašičica soli
Ako imate papriku pecenu izvaditi je iz zamrzivaca ako imate svezu onda, paprike oprati, posušiti i poređati na pleh.Peći u rerni oko pola sata.Pečenu papriku staviti u plastičnu kesu i sačekati 10 min.Paprike oguliti, dodati marinadu, dobro izmiješati i služiti kao salatu.Dekorisati persunom.Podelite na svoj fb mozda nekom zatreba .
Aroniju oprati i očistiti od drškica,sipati šećer, promešati i ostaviti preko noći Dodati vodu i rum i kuvati, prvo na jakoj temperaturi dok ne provri, onda smanjiti temperaturu i kuvati još 10 do 15 minuta ili dok vam tečnost ne postane malo sirupasta, ali ne i pregusta, jer će tokom stajanja pri hlađenju još da vam se zgusne,pred sam kraj dodati vanilin šećer
Skloniti sa ringle, pokriti sa mokrom kuhinjskom krpom i ostaviti da se malo ohladi. Mlako sipati u oprane i sterilisane tegle.Podelite recept sa prijateljima na fb jer mnogi znaju za lekovitost aronije.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-Recept za strudlu sa korama za pitu imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE
Recept za domacu sokatu imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE-Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije imate OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE
500 g papricice,(feferona)
5 dl sirceta
5 dl vode
4 kasike secera
2 kasike soli
Papricicu operite i osusite, Papricicci ili Feferonima odrezite peteljke a zatim ih probodite iglom da u njih moze prodrjet tekucina
prokuVajte SIRCE, vodu.secer i sol pa kuvajte papricice 2 minute. dobro ih ocijedite i slozite u ciste
staklenke.mozete ih iseci a mozete i cele stavljati prelijte otopinom, stavite mrezicu da ne isplivaju i dobro zatvorite!
Drzite na hladnom do upotrebe.Nize imate jos video recepata za zimnicu
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Podelite recept sa prijateljicama na fb sigurno ce nekom zatrebati ideja.Recept za zimnicu na hladno imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE-Recept za dzem od smokvi po starinski bez hemije imate OVDE
15 paprika za punjenje
100 g sojinih ljuspica
100 g pirinča
2 šargarepe
2 krompira
4 srednje glavice crnog luka
2 dl ulja
2 kašike suvog biljnog začina
1 kašika soli
1/2 kašike bibera
1/2 kašike aleve paprike.
Na ulju upržiti crni luk dok ne dobije zlatno žutu boju. Sojine ljuspice potopiti vrućom vodom i ostaviti ih 10-tak minuta. Krompir i šargarepu izrendati. Kada se uprži crni luk, dodati ljuspice, pirinač, šargarepu i krompir. Dodati suvi biljni začin, so, biber i alevu papriku.Ovim filom napuniti paprike, ali ne do kraja. Ostaviti malo prostora za pirinač koji nabubri prilikom kuvanja. Naliti sa 2 dl vode i staviti da se kuvaju na laganoj vatri, oko 45 minuta.
- pecene paprike (20ak komada) -zavisi od tepsije -500gr. sira -2 pavlake -100gr. majoneza -200gr. seckane sunke -5 kiselih krastavcica Pecene paprike oguliti i ispohovati,ispeci i staviti na salvetu da se ocede. Napraviti fil od nabrojanih sastojaka,krastavcice i sunku iseckati na sto manje kockice. Redjati red paprika,red fila dok se ne utrose sastojci.Od gore narendati tvrdi sir. izvor
http://forum.roditeljportal.com/ MOZDA CE VAS INTERESOVATI RECEPT ZA http://brzireceptiisaveti.blogspot.com/2014/12/pohovane-pilece-rolnice-iz-rerne.html