POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Vreme je za pecene paprike i recepti sa njom



Ispecite paprike, ogulite ih, ocistite od semena, posolite onoliko koliko vi koristite so, narezajte iste ili onako cele – kako vi izaberete zasto bi ih koristili nadalje, slozite u tegle, zatvorite i idu na pastreizaciju.  


Kuvaju se u vodi onoliko koliko je potrebno da se poklopci zatvore.mozete ih spakovati i u zamrzivac pa pa potrebi vaditi ali obavezno tako sveze pecenu iskoristite za salatu sa belim lukom i uljem.
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba-RECEPT ZA NAJEPSU SALATU SA PECENIM PAPRIKAMA IMATE OVDE
.Recept za  pecene paprike u marinadi imate OVDE.Recept za kremastu salatu sa pecenim paprikama imate OVDE

Pindjur sa bakinog smederevca-recept



Volim ajvar i nikad nisam razumela razliku izmedju ajvara i pindjura dok nisam probala pindjur.Da li zbog toga sto ga baka kuva na Smederevcu ili sto ima iskustva ,sta god da je savrsen je
.2 kg crvene paprike
 3 kg svezeg paradajza
2 kom sargarepe
 1 stapic celera
2 cesnja belog luka
 2 kasike secera
 250 ml ulja
 po ukusu soli, bibera i crvene paprike
  Sirce mozete staviti i ne morate


Papriku ispeci na plotni ili kako ste vec u mogucnosti i staviti da se podpari , kako bi bila laksa za guljenje.Pod folijom papriku ostaviti oko 20-30 minuta zatimje oguliti i ocistiti od semenki. Paradajz preliti kipucom vodom, sacekat par minuta i tada odstraniti kozu i koren sa paradajza.

Pripremljenu papriku i paradajz samleti na masinu U samlevenu smesu dodati sargarepu krupnije isecenu{koju pred kraj kuvanja izvaditi], celer, sol, secer i ulje. Pindjur kuhati oko 1 sat odnosno do zeljene gustine. Oko 10 minuta pred kraj kuhanja u pindjur dodati sirce, propasirani beli luk, ljutu tucanu papriku po ukusu. Zagrijane flasice puniti vrucim pindjurom i stavljati u pleh

.Rernu zagrijat na 70'C, staviti flasice sa pindjurom i ostaviti ih 20 minuta da se zagrijavaju te da bi se stvorio zastitni sloj na povrsini.Posle 20 minuta rernu iskljuciti a pindjur ostaviti da se hladi do sutra.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za  najbolju zimnicu na hladno imate  OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE

Dzem sa sljivama i cokoladom -jam with plums and chocolate


 
2 kg šljiva
1kg šećera
4 kesice vanilin šećer
 100 gr tamne čokolade.moze i malo ruma
Dobro oprati šljive, osloboditi ih koštica pa ih poredati u veću šerpu.Zagrijati rernu na 250 stepeni.Peći šljive pa nakon nekih 25 do 30 min smanjiti na 180 stepeni a tad dodati vanilin šećer i kristal šećer te povremeno promješati
.Onda kad mislite izvaditi šerpu iz rerne nekih pet minuta prije toga izlomite čokoladu,
Sipati u sterilisane tegle,kod nas se brzo pojede sa palacincima tako da ne znam kakav je kad dugo stoji.Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE

Kremasta plazma torta


video recept imate ovde



Projara sa jogurtom/prigodna uz sve




Sastojci
4 komada jaja
250 mg. jogurta
100 mg. ulja
100 gr. sira (ja koristim fetu ili neki jaci sir)
1 prasak za pecivo
5 kasika (ili 120 gr.) prepunih kukuruznog griza (belog ili zutog)ne ide obicno belo brasno,samo kukuruzno
soli po ukusu

Jaja mikserom penasto umutiti. Zatim dodati jogurt, ulje, izmrvljen sir, so, pecivo i kukuruzno brasno. Masu sjediniti i sipati u podmazan kalup precnika 20×2O (masa je malo gusca nego za palacinke, neka vas to ne zbuni, tako treba). Pecenje prilagodite vasoj rerni, obavezno vodite racuna da se ne prepece, korica mora biti nezno zlatne boje, to je jako bitno da bi proja bila vazdusasta i mekana.Ukoliko koristite silikonski kalup za pecenje, nije potrebno podmazivanje. Ako vam ostane za sutradan, obavezno poklopite najlon kesom ili folijom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Strudla sa makom i orasima i CAJEM OD KAMILICE POSNOO



1kg brašna
5 šoljica (3 dcl) ulja
0.5l čaja od kamilice (ili bilo kog drugog)
6 kašika šećera
1 kocka kvasca
1 kesica vanilinogg šećera
dodaci: malo soli (1/2 kašičice), nastrugana limunova korica
Sastojci za fil
4 X 200gr mljevenih oraha, maka, rogača, lješnika u ovom slucaju maka
4 X 3 kašike šećera
7 dcl vruće vode
Najprije skuhajte čaj. Skuhajte više, može zatrebati.
Razmutite kocku kvasca sa 1 kašičicom šećera i malo tople vode, pa pustite da nadođe.
U izvagano brašno dodati ulje, šećer, nastruganu koricu limuna, vanilijin šećer, malo soli, te dodajte mlak, procjeđen čaj.
Zakuhajte mekano tijesto – ne brinite, kako bude nadolazilo, dobiće posebnu, podatnu strukturu tijesta, koju ćete moći čak prstima razvući.
Pustite da nadolazi
Podijelite na 4 dijela. Razvaljajte pravougaonik u širini pleha od peći. Svaki dio tijesta posebno filujte
Svaki fil se pravi na isti način, npr. u mljeveni mak se doda šećer i zalije vrelom vodom; ne smije biti prerijetko. Premažite, urolajte i po širini nauljenog pleha poredajte 4 štrudle.
Pecite na 220’C dok lijepo porumeni , oko 30 minuta…
Izvadite iz pećnice, prekrijte krpom i ostavite da se hladi. Pospite šećerom u prahu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatrebaRecepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE

Tursija sve po dva reda

6 l vode
2 l sirčeta
vinobran
20 dkg šećera
20 dkg soli
Povrće po želji(tko što voli krastavac,paradajz,sargarepa,paprika..........)



operite, očistite nepravilnosti, . Povrće poslažite u čistu plastičnu posudu-bure u slojevima svega po dva reda redosled nije bitan ja sam zavrsila sa krastavcima , stavite plastični krug koji će spriječiti podizanje povrća na vrh tekućine, te stavite kamen ili začepljenu plastičnu bocu-kanister napunjen vodom. Zalijte pripremljenim sirčetom i zatvorite poklopcem.Vrlo brzo se moze koristiti .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.


Korneti punjeni za decije rodjendane


Sastojci: 500 g mlevenog keksa
20 korneta za sladoled 200 g čokolade za kuvanje
 150 g žele bombona 1 margarin 250 g šećera u prahu
 150 g prženih lešnika 2 kašičice ulja
PRIPREMA: Žele bombone iseći na kockice, a lešnike samleti što krupnije. U posudi za mešanje umutiti margarin i šećer u prahu pa dodati mleveni keks i promešati. U smesu dodati žele bombone i 150 g otopljene čokolade te promešati varjačom. Napraviti glazuru: istopiti 50 g čokolade sa 2 kašičice ulja. Kornete puniti pripremljenom smesom, a vrhove umakati u glazuru i lešnik.Sarajte po zelji sa ukrasima koje imate.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekoj mami zatreba ideja.

RECEPT ZA Dzem od sljiva i krusaka

Potrebno
5,30 kg šljiva (očišćene mase)
0,70 kg krušaka (očišćene mase)
3 kg šećera
5 džemfixa

Voće operite i
očistite: kruške ogulite, očistite od unutarnjeg dijela sa košticama i narežite na veće komade; šljive očistite od koštica. 
Izmiksajte, usitnite voće u multipraktiku (ne do kraja).
 U lonac odgovarajuće veličine sipajte voće i dodajte šećer.

 Kuvajte uz neprekidno miješanje. U manju zdjelicu stavite džemfiks, dodajte nekoliko kasika šećera, promiješajte i sipajte u džem koji se kuva.
 Kuvajte do željene gustoće. Dobro oprane teglice ugrijte u rerni i punite još vrućim kuvanim džemom. Odmah zatvorite.Drzati u spajizu.Recept za zimnicu na hladno imate  OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE


.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE




Pita od starog hleba-da ne bacate hleb

Namazete tepsiju uljem u nju poredjate parcadi starog hleba,malo deblje secenih. Stavite u rernu nekih 10 minuta , da izgleda kao tost. 

U medjuvremenu pripremite preliv od dva jajeta ,180 gr pavlake , 2 dcl jogurta i 2 dcl mleka,ako hocete mozete dodati i malo narendanog sira trapista. Posolite i dobro razmutite sastojke. Prelijete hleb i ostavite oko pet minuta da odstoji . Vratite ga u rernu i zapecite.

Da odusevite klince ili voljenu osobu -mini krofnice

  • 500g brasna
  • jaje
  • zumance
  • 50g secera
  • kvasac
  • 100ml mleka
  • malo vode


Umutimo kvasac u malo vrele vode sa šećerom. Dodamo jaje i žumance i dobro umutimo. Dodamo brašno  i umesimo meko testo. Ostavimo da naraste 2 h. Onda lagano premesimo testo i razvučemo ga na 1 cm debljine. Sečemo oblike po izboru ja sam ih radila sa modlicama za kolace Zagrejemo duboko ulje. Pa kada se skroz zagreje smanjimo vatru. Stavljamo krofnice i pržimo ih dok lepo ne porumene. Ređamo ih na papir da se ocede od viška masnoće. Pospemo ih šećerom u prahu.ili premazemo kremom.Podelite sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.

Grcka Krompir salata sa majonezom-kremasta osvezavajuca salatica ili lagani obrok


Sastojci
1 kg krompira
2 velike kasike majoneze
1 mala kasika senfa pola glavice luka
 3-4 mala kisela krastavcica
1 velika jabuka so biber
sirce 0live ulje
Priprema Krompir dobro oprati i skuhati.Majonezu, senf biber i so dobro izmjesati.Dodati sirce i ulje.Krastavce i luk isjeci na sitne kocke, dodati rendanu jabuku.Krompir oguliti i jos topao isjeci na kocke.Sve pomjesati zajedno. Posluživanje Salatu mozete servirati uz sva pecena mesa.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Najbolji recept za cupavce/premekani i savrseni



VIDEO RECEPT SE NALAZI OVDE 




 3 veća jaja  1 i po čaša (od jogurta) šećera  1 vanil šećer  1/2čaše ulja  2čaše brašna  1/2 praška za pecivo  1 jogurt (od 2 dl)
ZA NAMAKANJE
 20 dkg čokolade za kuvanje  1 i po dcl mlijeka  1 vanil šećer  2-3 kasike šećera u prahu  5 dkg maslaca  1 kesica kokosa

Jaja, vanil šećer i šećer dobro pjenasto izraditi mikserom.
Dodati ulje. Malo opet izraditi mikserom, pa dodati prosijano brašno sa pola praš. za pecivo. Miksati na najmanjoj brzini miksera, pa na kraju dodati jogurt i opet lagano sjediniti.
Smjesu izliti u namašćen i pobrašnjen kalup i peći dok biskvit ne porumeni na 18o °C.
Čokoladu otopiti na pari, dodati vanil šećer, šećer u prahu, maslo i mlijeko. To sve dobro mješati na pari dok se ne pretvori u  jednoličnu masu.
Gotovi, ohlađeni biskvit izrezati na kocke. Svaku umočiti u smjesu od čokolade, pa u kokos, ostaviti da se dobro ohladi.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

Starinske PITE=medena pita i Madjarica


Madjarica
 Kore
 60 dkg glatko brašno 10dkg masti
20 dkg šećera 1 kom prašak za pecivo
2 kom jaja 5 kasika mlijeko
Krema 20 dkg šećera kristal 1 l mlijeko
 6 kasika glatko brašno 5 dkg kakao
15 dkg margarin 10 dkg šećer u prahu
Čokoladna glazura 3 kasike šećera 3 kasike vode 10 dkg čokolade 8 dkg margarina
Za kore umijesiti tijesto i ostaviti ga 10ak min da stoji podijeliti ga na 4 ili više dijelova i ispeći kratko da ostanu svijetle boje za kremu kristal šećer otopiti do tamno smeđe boje zaliti mlijekom i kuhati dok se karamel skroz ne otopi brašno umutiti sa par kasika mlijeka i dodati u mlijeko i karamel kuhati dok ne dobijemo gustu kremu pa ohladiti margarin,šećer u prahu i kakao skupa izmikasat pa dodavati kasiku po kasiku u ohlađenu kremu kremom namazati kore a na vrh preliti glazuru za glazuru otopiti šećer u vodi dodati čokoladu te na kraju margarin
Medena pita
 50 g meda 150 g šećera 30 g maslaca ili margarina
8 kasika mleka mleka 500 g brašna
2 jaja 1 kasicica soda-bikarbone ili kupite gotove kore nisu skupe a fino su mekane
fil 800 ml mlijeka 4 kasike griza 1 kasika gustina
 100 g šećera u prahu 250 g maslaca ili margarina
 Na laganoj vatri otopite med, šećer i maslac. Smjesu pomiješajte s brašnom kojem ste dodali sodu b. i jaja. Izradite glatko tijesto. Tijesto podijelite na 3 dela i svaki deo razvaljajte te ispecite na obrnutoj strani lima na 150 stupnjeva oko 10 minuta.
Za fil stavite mlijeko da ukuva. Ukuvajte griz i gustin u mlijeko. Pustite da se ohladi. U hladno umiksajte šećer u prahu i margarin. Pripremljenom kremom punite kore. Kolač mora malo odstajati kako bi kore upile kremu i kolač postao mekan,prelijte pitu čokoladnom glazurom..Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pljeksavice od tikvica tako jednostavne i brze,necete znati koliko vam je dosta

RECEPT IMATE OVDE




Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept