POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Zebra rolat


Sastojci: za koru nam je potrebno: 6 belanaca, 4 zumanceta , 125 gr secera, vanil secer, 125gr brasna, prstohvat soli, 2 kasike kakaoa.
Za fil: 300gr cokolade, 1,5 dl slatke pavlake i aroma ruma.
 Priprema fila : zagrejati slatku pavlaku i u njoj otopiti cokoladu. Dodati aromu ruma po ukusu, promesati i ostaviti da se prohladi.
Priprema kore : Umutiti belanca i so u cvrst sneg. Posebno umutiti zumanca sa secerom i vanil secerom. Dodati brasno i sve lepo sjedinjiti. Zatim dodavati kasiku po kasiku snega od belanaca i mesati dok se ne dobije ujednacena smesa. Odvojiti 3 kasike smese pa u nju umesati kakao, sipati u cosak kese za zamrzivac , odseci joj vrh, a potom istiskivati sare u podmazan pleh postavljen papirom za pecenje. Peci u zagrejanoj rerni oko 2 minuta , zatim pleh izvaditi, naneti preostalu masu, Pa peci koru oko 20 minuta. Pecen biskvit prebaciti na kuhinjsku krpu , odlepiti ga od papira za pecenje , te ga urolati zajedno sa njim. Ohladjen rolat odviti, premazati filom , a zatim ga ponovo urolati.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekoj mami zatreba ideja.

Mesna lisnata struca


Sastojci: 750 g. mlevenog mesa, 1 glavica luka izrendana, 1 belance,
sredina od 2 kriške starog hleba, potopljene u mleku, sitno seckan peršunov list,
jedna kašika, so, biber, kašikica vegete
. 6 kuvana jaja 400 g lisnatog testa, žumance za premazivanje
Priprema: Izmešati sve dodatke sa mesom, mešati par minuta da se sastojci dobro sjedine. Rasporediti meso na lisnato testo. Uviti u rolat, pažljivo premestiti u malo podmazanu tepsiju. Od gore zaseći nožem. Premazati žumancetom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni prvo 15 minuta na 200 stepeni i 45 minuta na 180 stepeni.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Torta sa korama bez brasna-savrseno kremasta



Grcka torta:
kora:
7 belanaca
,7 kasika secera,
7kasika plazme,
7 kasika mlevenih oraha.
Umutiti sastojke i ispeci 2 ovakve kore
I fil:14 zumanaca sto su ostala od kora,200 gr secera u prahu,kuvati na pari.


II fil:u 4 dcl mleka zakuvati jedan puding od vanile,4 kasike secera,1 margarin.

Sjediniti filove i dodati 300 gr mlevene plazme,sto grama oraha,200 gr seckane ili rendane cokolade Slagati tortu po sledecem redosledu-Kora-fil-slag-kora-fil-slag,Ukrasiti po zelji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE

Dzem iz rerne sa sljivama i cokoladom -deca su odusevljena

2 kg šljiva
1kg šećera
4 kesice vanilin šećer
100 gr tamne čokolade.moze i malo ruma 

Dobro oprati šljive, izvaditi kostice pa ih poredati u veću šerpu.Zagrijati rernu na 250 stepeni.Peći šljive pa nakon nekih 25 do 30 min smanjiti na 180 stepeni a tad dodati vanilin šećer i kristal šećer te povremeno promješati.Onda kad mislite izvaditi šerpu iz rerne nekih pet minuta pre toga izlomite čokoladu,Sipati u sterilisane tegle,kod nas se brzo pojede sa palacincima tako da ne znam kakav je kad dugo stoji.

Kuvani paradajz po starinskom receptu samp paradajz i so-bez hemije

Potrebno je:
10 kg paradajza ili koliko imate vec
soli po ukusu


Priprema: Zreo i zdrav paradajz dobro operite i sameljite na mašini običnoj mašini za meso ali sa gustom rešetkom. Mleveni paradajz stavite u veću serpu i kuvajte ga najmanje 1 h pa i više, kako bi isparilo što više tečnosti.
 U toku kuvanja ga posolite po ukusu. Za to vreme neka vam u rernu stoje dobro oprane flaše, kako bi bile sterilisane.


Kuvan vruć paradajz sipajte u vruće flaše, i dobro ih zatvorite. Flaše što bolje "ušuškajte" u cebad ili peskire kako bi što duže bile tople. Tek kada se potpuno ohlade, smestite ih u spajiz na hladno.Inace ga sipam u staklene flase obavezno,ali sad mi je zafalila jedna pa sam sipala u plasticnu,nece se pokvariti jer cu ga u toku nedelje potrositi.Na ovaj nacin ga pravim godinama i jos mi se nikad nije ukvario.

Podelite sa prijateljima na fb ovaj starinski obicni recept mozda nekom zatreba.Recept za  najbolju zimnicu na hladno imate  OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-

Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE.






Moderne vanilice sa eurokremom


Potrebno je : 500 gr brasna, 250 gr margarina , 5 kasika kisele pavlake,  


2 zumanceta, 100 gr secera, rendana kora od jednog limuna , 2 kasike limunovog soka
i 350 gr eurokrema.
 Umutiti omeksali margarin sa secerom, zumancima, pavlakom , sokom i rendanom korom. Postepeno dodavati brasno i mesiti dlanovima dok se ne dobije glatko testo. Umesano testo uviti u foliju i ostaviti u frizider oko 60 minuta.
Testo potom rastanjiti oklagijom pa vaditi modlom vanilice . Po dve vanilice spajati kremom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba/

Bozicni suvi kolacici-4 vrste


Ove sitne suve kolace sam pravile prosle godine i bile su pun pogodak.Da vas sad ne bunim koje su koje i da ne pisem sve recepte ovde da se ne zbunjujete napisacu vam po redosledu kako stoje,Sve ih je bolje napraviti malo ranije jer su lepsi kad odstoje. 
Prve na slici su sape recept za njih imate OVDE  


 Ovo drugo su banini recept za njih OVDE
 Recept broj 3suvi kolacici sa neskvikom recept OVDE
 Recept broj 4 obicni suvi kolacici recept za njih OVDE
Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je praznika mozda nekom zatreba.

Marmelada od narandze

6 kom vecih narandzi deblje kore
1 limun
1,1 l vode
1,2 kg secera
1 mali komad svjezeg djumbira

Narandze i limun potopiti u mlaku vodu , zatim ih dobro oprati , najbolje cetkicom jer je nemoguce naci neprskane ali ovako se mogu dobro oprati i spremati.naribati sam koru narandzi i limuna na krupnoj strani ribeza ali pazeci da ne dodje bijelog dijela, u jednu posudu. Zatim oguliti bijeli dio sa narandzi, i narandze narezati na komade i jos malo isitnilti ostrim nozem.naribala ocisceni komad djumbira u koru narandzi Naribanu koru staviti u jednu vecu zdjelu i nasuti vodu i staviti da se prokuha Nakon nekoliko minuta dodati nasjeckane narandze i limun i pusti da kuha lagano pod poklopcem Kuvati oko 45 minuta dok se sve lijepo ne raskuha i usitni Zatim polako dodati secer i mijesaj Kuvati jos 10-tak minuta Skinuti pjenicu i skloniti s vatre Sipati u ciste vruce teglice i odmah dobro zatvoriti.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Spirale sunka i sampinjoni-tortica za cas oka



40dkg spiralica moze i  makarona obarenih
10dkg slanine iseckane na kockice
 4 jaja
3žlice ajvara
 2dcl vrhnja za kuhanje
 1 režanj češnjaka
30dkg šunke
20dkg svježeg ili smrznutog graška ide u original receptu ja sam stavila jednu  manju teglicu mariniranih sampinjona
 25dkg sira(gauda ili slično)
sol,papar svježi bosiljak
maslac i krušne mrvice za kalup ja sam stavila papir za pecenje umesto toga

Skuhati i ocjediti makarone.Kalup za tortu okrugli ili duguljasti,ja sam koristila  ovaj put okrugli.namazati maslacem i posipati mrvicama. ili obloziti papirom za pecenje,ja sam tako jer mi je prakticnije.Nasjeckati češnjak, bosiljak i šunku, posoliti .U veču posudu staviti testo obareno grašak ili sampinjone naribani sir,šunku sa začinima te promješati.U posebnoj posudi izmješati vrhnje, jaja i ajvar te uliti u testo i sve još jednom dobro izmješati.Staviti u kalup i peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 45 minuta.Izvaditi iz pečnice i ostaviti u kalupu još 10 minuta te ga onda skinuti. Posluživanje Savjet:na dno pećnice staviti posudu sa vručom vodom da se tjestenina prilikom pećenja ne zasuši.Podelite sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.Kako izgleda sa makaronama u duguljastom plehu imate kad kliknete OVDE

Luk u slaninici

Za ovo jelo su nam potrebne dve povece glavice luka ,moze i crvenog ,par kasika kecapa oko 250 gr suve slanine isecene na snite i papir za pecenje.

Luk ocistimo i isecemo na prstenove ,kao na slici sto je prikazano. Uvaljamo u kecap i obmotamo slaninicom. Stavimo u tepsiju koja je oblozena papirom za pecenje i pecemo u zagrejanoj rerni ,dok slaninica ne porumeni.

Trostruki uzitak

20 dkg šećera
2 kasike prezle
6 bjelanaca
3 kasike brašna
15 dkg mlevenih oraha
100 g čokolade
fil
6 žumanaca
20 dkg sećera
2 pudinga od vanilije
8dcl mlijeka
25 dkg margarina
Potrebno još:
250 g pettit keksa,solja mleka
Bjelanjke umutite u čvrst snijeg , pa dodajte ostale sastojke polako miješajući. Peći koru na 180 °C oko 25 minuta.fil napravite tako sto
Oduzimite od 8 dcl mlijeka malo mlijeka tj koju kasiku u koje ćete umutiti žumanjke,šećer,te puding od vanilije.Ostalo mlijeko stavite da prokuva i nakon što je uzavrelo dodajte prvu smjesu. Miješajte dok se ne zgusne..

Nakon što ste fil skuvali i dobro ohladili dodajte margarin i podijelite na dva dijela. U jedan dio stavite otopljenu čokoladu za kuhanje, a drugi deo ostavite žut. Na dobro ohlađeni biskvit stavite žuti fil .Na zuti fil pettit beure keks koji ste prethodno umočili u malo mlijeka Na kekse prelijte čokoladnu kremu te na kraju za ukras sve dobro pospite mljevenim orasima.

Predlog za rucak

Ovo je primer jednog mog nedeljnog rucka mada moze i za bilo koji dan.Sve recepte vec imam na blogu pa da vam ne pisem posebno vi kliknite na onaj koji vas interesuje.
slika broj 1 domaca supica recept OVDE
slika broj 2 pita sa sirom i blitvom Recept OVDE
slika broj 3 pile na flasi od piva RECEPT OVDE
slika broj 4 kolac starinski sa visnjama RECEPT OVDE

Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.

Prolecni rucak

Ovo je primer prolecnog rucka bez mesa.Sve recepte imam na blogu pa vi kliknite na onaj koji zelite recept.
Slika 1 paradajz corba recept OVDE
slika 2 pohovane tikvice Recept OVDE
slika 3 beli sos RECEPT OVDE
slika broj 4 strudla bez kvasca na brzaka REcept OVDE

Podelite recepte sa prijateljima mozda nekom zatreba Sada je sozona i jagoda i zove mozda ce vas interesovati i recepti ovi .
.Recept za liker od kombinacije jagoda i zove imate OVDE
Recept za sok od limuna i zove imate OVDE
Recept za sok od zove i narandze takozvana sokata .jer je ista kao fanta sokata se nalazi OVDE
Brzi dzem od jagoda 4 minute imate OVDE.
Sirup od jagoda koji se ne kuva se nalazi OVDE

Ledeni vetar sa visnjama



Sastojci

 Beli biskvit: 9 bjelanjaka 300 g šećera
 1 velika kasika jabučnog sirceta 
Krema: 9 žumanjaka 4 velike kasike šećera 0,5 l mlijeka 1 puding vanilija 250 g margarin
 Još potrebno: 3 kom šlag pjene 1 velika kasika šećera po potrebi šlag fix voće visnje ovaj put

Mikserom izraditi čvrst snijeg, dodati šećer i sirce i još malo miksati. 
Veliku tepsiju prekriti aluminijskom folijom, pouljiti i pobrašniti i na tome peći biskvit – oko 1 sat na 150oC. 
Ohlađenu koru lagano odvoji od aluminijske folije i isjeci na dva duguljasta dijela (može i na tri-ovisno koliku visinu kolača želite i koliko ćete vrsta voća koristiti ja sam ovde na tri).
U ovom slučaju korištene visnjei kajsije, a može i kombinacija jagoda. 
Kremu skuvati kao puding i u hladno umiješati 1 margarin. 
Šlag izraditi sa dodatkom 1 kasike šećera, i ako želite čvrstinu dodajte 1 šlag fix
.Na tacnu složiti kolač 
Prvo staviti beli biskvit, pa kremu, voće,u ovom slucaju visnje te premazati šlagom ili slatkom pavlakom. 
Ponoviti dva ili tri puta ovisno o želji i materijalu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.nIZE IMATE VIDEO RECEPTE ZA VISNJEVACU I LIKER OD LISTA VISNJE I DZEM OD VISNJE I KOMPOT IZ RERNE
TE VIDEO RECEPTE I OSTALE BRZE recepatE imate OVDE  
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
RECEPT ZA ARONIJU U MEDU I LEKOVITOST IMATE  OVDE
Tortu sa kiselom pavlakom i sladoledom iz kesice imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE
Recept za cuvarkucu protiv mioma cista i pomoc kod stitne zlezde i spas za sve zenske probleme imate OVDE






,

Coko Jabuke

3 jajeta
1 casa od 2dl jogurta
1 casa od 2dl ulja
1 casa od 2dl secera
2 case od 2dl brasna
1 kesica praska za pecivo
Fil:
1 kg narendanih jabuka
2 kasike ulja
1 kesica vanilin secera
1/2 kesice cimeta
po zelji secera/ako su jabuke kisele/
po potrebi 2-3 kasike griza
glazura od cokolade

U sud za mucenje staviti jaja i secer i mutiti dok se ne dobije lepa penasta smesa. Dodati ulje, jogurt i jos malo umutiti da se sve sjedini. Dodati brasno sa praskom za pecivo i lagano sjediniti sve sastojke u mekano testo. Ukoliko je ova smesa retka dodati 2-3 kasike griza da bi dobili gustinu fila. Rernu zagrejati na 200 stepeni. U podmazan i brasnom posut pleh staviti polovinu testa i peci ga 10 minuta da se malo uhvati korica. Izvaditi pleh, rasporediti fil od jabuka koji smo posuli cimetom i secerom vanilinim i prekriti drugom polovinom testa. Vratiti pleh u toplu rernu i peci oko 40 minuta. Probati cackalicom po sredini kolaca da li je dobro pecen. Cackalica mora biti suva. Ohladiti kolac,i preliti ga glazurom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ovaj jednostavan recept.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept