Fil sa plazmom:
250 g šlag krema
250 ml mineralne vode
150 ml slatke pavlake
200 g mlevene plazme
Fil sa višnjama:
250 g šlag krema
100 ml soka od isceđenih višanja
150 ml mineralne vode
150 ml slatke pavlake
100 g šećera u prahu
200 g oceđenih višanja
Obruč za tortu, veličine 26 cm, staviti na tacnu za tortu i unutrašnju stranu obložiti papirom za pečenje.Fil sa plazmom: U sud sipati šlag krem, mineralnu vodu i slatku pavlaku. Mikserom dobro umutiti, a zatim dodati plazmu i varjačom promešati. Smesu sipati na pripremljenu tacnu i izravnati.
Fil sa višnjama: U sud sipati šlag, sok od višanja, mineralnu vodu i slatku pavlaku. Dobro umutiti (možda će vam trebati malo više vremena u odnosu na prvi fil). Dodati šećer u prahu i još malo umutiti. Staviti oceđene višnje i varjačom promešati. Staviti preko prvog fila, izravnati i ostaviti u zamrzivaču najmanje na 2-3 h.
Izvaditi iz zamrzivača, skinuti obruč i papir i celu tortu iseći na željenu parčad, a onda držati u frižideru do služenja.
Dekorišite rendanom čokoladom ili po vašem ukusu.
Napomena: Koristite šlag krem (ne šlag penu), umesto višanja stavite maline ili neko drugo voće. U letnjim mesecima možete je čuvati u zamrzivaču, kao sladoled tortu. Ako vam se sviđa recept, podelite ga sa vašim prijateljima