POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Voce i plazma-savrsena kombinacija

Fil sa plazmom:

250 g šlag krema
250 ml mineralne vode
150 ml slatke pavlake
200 g mlevene plazme

Fil sa višnjama:

250 g šlag krema
100 ml soka od isceđenih višanja
150 ml mineralne vode
150 ml slatke pavlake
100 g šećera u prahu
200 g oceđenih višanja

Obruč za tortu, veličine 26 cm, staviti na tacnu za tortu i unutrašnju stranu obložiti papirom za pečenje.Fil sa plazmom: U sud sipati šlag krem, mineralnu vodu i slatku pavlaku. Mikserom dobro umutiti, a zatim dodati plazmu i varjačom promešati. Smesu sipati na pripremljenu tacnu i izravnati.

Fil sa višnjama: U sud sipati šlag, sok od višanja, mineralnu vodu i slatku pavlaku. Dobro umutiti (možda će vam trebati malo više vremena u odnosu na prvi fil). Dodati šećer u prahu i još malo umutiti. Staviti oceđene višnje i varjačom promešati. Staviti preko prvog fila, izravnati i ostaviti u zamrzivaču najmanje na 2-3 h.

Izvaditi iz zamrzivača, skinuti obruč i papir i celu tortu iseći na željenu parčad, a onda držati u frižideru do služenja.

Dekorišite rendanom čokoladom ili po vašem ukusu.

Napomena: Koristite šlag krem (ne šlag penu), umesto višanja stavite maline ili neko drugo voće. U letnjim mesecima možete je čuvati u zamrzivaču, kao sladoled tortu. Ako vam se sviđa recept, podelite ga sa vašim prijateljima

domace praline

  • 50 g crne čokolade.
  • 50 g čokolade za kuvanje
  • 100 g bele čokolade
  • 15 kom lešnika
  • 3 kaš. ulja
  • 20 g mlevene plazme
  • 1 kašičica kokosa
  • 100 g mlečne čokolade
  • Svaku čokoladu u posebni sud otopiti na pari na optimalnoj t sa po kasikom ulja, pripremiti mini silikonske kalupe i svaki premazati odnosno obloziti crnom čokoladom i staviti u frizider na 10-tak minuta. Nakon što izvadite kalupe svaki lešnik prepolovite na pola i stavite po jednu polovinu u svaki otvor i prelite mlečnom čokoladom, ali ostavite nekoliko mm do vrha, stavite u frižider i nakon sat/dva prelite belom čokoladom. kada su se stegle dobro ukrasite po volji klik na recept za domace krem bananice

persun kod bolesti urinarnog trakta za regulisanje rada jetre i menstrualnog ciklusa

                                      klik na recept kako napraviti vendoksin kapi

Buket od slatkisa za dan zaljubljenih -valentines ideas torta od piva ili kole


Ako zelite da budete originalni i iznenadite svoju srodnu dusu za dan zaljubljenih na internetu smo pronasli par ideja za vas,predlog broj 1 buket od slatkisa.Na slici su prikazane ferero roscer  kuglice ali vi mozete iskoristiti slatkise koje vasa voljena osoba voli,prosto i lako zar ne?Ako vasa ljubav ne preferira slatkise napravite u tom slucaju buket od slanine KLIK NA BUKET OD SLANINE 
Ferrero Rocher Bouquet:) Ferrero Rocher, Toothpicks, green tissue paper squares, green tissue paper sheets, sheet of burlap & ribbon:) Good for housewarmings, parties, XMAS or holiday gifts...









Good Idea..beer cake. Or you can do soda(:a mozete pokusati i predlog broj dva torta od piva ili od cole i omiljenog pica vase voljene osobe

izvor slike www pinterest

Posna strudla

Testo
400 g mekog brašna
60 g šećera
80 g rastopljenog margarina
20 g kvasca
prstohvat soli
1 narendana kora limuna
250 ml zauljene mlake vode
oko 100 g margarina za premazivanje testa
Fil od maka
300 g mlevenog maka
100 g šećera
1kesica vanil šećer
1 narendana kora limuna
200 ml mlake pouljene vode

Testo zamesiti od navedenih sastojaka Ostaviti da se odmara 1 sat Od testa oblikovati dve kore, veličine pleha i debljine 1 cm Kore premazati tanko margarinom, pa filom Nafilovane kore zaviti u štrudle Poređati u pleh i premazati uljem Ostaviti da se odmaraju 1/2 sata Peći u zagrejanoj rerni oko 1/2 sata.Po želji posuti prah šećerom,Ito tako mozete i praviti sa punjenjem od oraha.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta mozda nekom zatreba.

Domace slatko od lubenice


Na 1 kg iseckanih kora ide 700 g šećera 1-2 limuna
Sa gornje strane odsecite crveni,jestivi deo lubenice tako da ostane 3-4 milimetra.Spoljni,tanak sloj ogulite nožem.Isecite na sitnije komadice,a zatim prokuvajte minut-dva u malo vode.Ocedite lubenicu i ponovite to jos dva puta. Šećer stavite u šerpu u kojoj ćete kuvati slatko,dodajte oko decilitar vode i kuvajte uz mešanje dok se šećer ne istopi.Kada se istopi dodajte oceđene kockice lubenice. Kuvajte lagano uz povremeno mešanje dok ne dostigne gustinu meda i dok lubenica ne postane staklasto providna.Pred kraj dodajte opran i na tanke komade iseckan limun.Kuvajte još 10-ak minuta a zatim sklonite,i sipajte u tegle.Dobro zatvorite tegle i umotajte ih peškirom ili ćebetom da tako prenoće.Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije imate OVDE


Posna bajadera



  • 150 grama šećera
  • 150 grama biljnog margarina
  • 150 grama mlevenih oraha
  • 300 grama mlevenog posnog keksa ja sam koristila posnu plazmu 
  • glazura 
  • 3 štangle posne čokolade
  • mala kašičica margarina
  • ušpinovati šećer sa vodom i skloniti sa vatre.dodajemo biljni margarin,posni keks  i mlevene orahe dobro izmešamo smesu i podelimo je na dva dela,jednu ostavimo tako u drugu dodamo pola istopljene posne cokolade,.Na tacni oblikujemo prvo svetliji deo pa tamniji,debljine oko 2 cm.Sve poravnamo i ostavimo da odstoji da se malo stvrdne , zatim napravimo glazuru i prelijemo je po bajaderi
    na slici se nalaze i rafaelo kuglice klik na rafelo kuglice.
    Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE

    Domaci kiseli kupus koji nikad se ne pokvari--bez pretakanja -recept

    VIDEO ZA KUPUS KOJI NIKAD SE NE POKVARI IMATE OVDE  

     JOS MOJIH RECEPATA ZA ZIMNICU IMATE U TEKSTU 
    .







    SUBARICE-RUSKE KAPE

    Recept: Kora: 7 jaja 14 kašika šećera 10 kašika brašna 2 kašike kakao praha 7 kašika vode 1 prašak za pecivo 

    Fil: 0,5 l mlijeka 6 kašika gustina 6 kašika šećera 1 margarin
    Preliv: čokolada za kuvanje, malo ulja kokos
    Priprema: Kora: Mikserom umutiti jaja i šećer,zatim dodati vodu.
    Potom prosijati brašno,prašak za pecivo i kakao i dodati masi.Peći na oko 200 stepeni.kad je kora pecena vaditi sa malom casicom krugove i seci ih na pola,sastavljati polutke sa filom i okolo  ih uvaljati sa kokosom.
    Fil:se pravi tako sto se skuva mlijeko i gustin,a zatim ostaviti da se dobro ohladi.Mikserom umutiti margarin i šećer.i umesati u gustin.Od gore na gotovu subaricu izliti polako glazuru.
    Čokoladu otopiti na malo margarina, dodati malo ulja..Sve dobro umutiti i preliti kape 

    Starinski nedeljni kolac-strudla

    testo 1kg brasna
    100g margarina
    1 kvasac
    500ml mleka
    6 kasike secera
    so na vrh noza
    fil 400g mlevenog maka
    1 jaje
    mleka za popariti mak
    secera po ukusu

    2 fil
    mleveni orasi
    vanil secer
    sirup 80g secera
    vruce vode tek da prekrije secer
    Umesiti testo i ostaviti 15 minuta da odmara.Popariti mak, kad se malo prohladi, ubaciti secer i jaje.Spremiti i fil od orasa.Mak je za dve strudle Napraviti strudle i premazati zumancem.Ostaviti da nadodje.Napraviti sirup za premazivanje ,kad se ispece premazati dok je strudla jos vruca.Sirup malo prokuvati da se istopi secer.Ovaj sirup neda kori da se stvrdne, tako da ce  i sutra biti mekana.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

    Domaci prolecni sok od cvekle sargarepe i jabuka za popravljane krvne slike i podizanje imuniteta

    Ako ste anemicni ili imate problem sa stalnim padanjem imuniteta i cesto ste bolesljivi ,probajte ovaj sok .Glavni sastojak je cvekla za koju znamo da pomaze u popravljanu krvne slike
    sastojci-


    1 kilogram cvekle
    1 kilogram sargarepe
    1 kilogram jabuke
    4 kasike meda
    sok od dva limuna


    zribati sargarepu jabuku i cveklu dodati med i sok od dva limuna,sve promesati i ostaviti 24 casa da odtoji i slegne se.Iscediti sok kroz gazu i drzati u staklenim flasama u frizideru najbolje da se ne ukvari.Podelite recept sa prijateljima na svom fb,mozda nekom zatreba.Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE

    Kiseli domaci luk za zimu


    1,5 kg sitijeg crnog luka
     60 gr soli
    500 ml alkoholnog sirceta 9%
    250 ml vode
     1 vezica mirodjije 1 koren rena
     2-3 kasike bibera u zrnu 2-3 kasike slacice
    Luk potopite u hladnu vodu i ostavite ga tako jedno 2-3 sata da mu ljuska omeksa,jer se posle lakse cisti. Odstajalom luku odsecite koren,odatle krenite da ga ljustite,zadnji deo ne secite,samo ga ocistite od ljuske,vodeci racuna da cela povrsina luka bude glatka.Lagano se cisti..... Ociscen luk pomesajte sa solju,poklopite ga i ostavite u frizider do sledeceg dana. Narednog dana,brzo operite luk pod mlazom hladne vode,stavite ga na krpu da se osusi,pa mu skinite tanku prozirnu kozicu,ako je negde zaostala. Sirce i vodu stavite da prokuva,pa ubacite polovinu luka(cela kolicina luka ne moze da stane)kuvajte ga na laganoj vatri dok ne bude staklast,to vam je oko 12-ak minuta.Skuvajte na isti nacin u istom rastvoru i drugu polovinu luka. Resetkastom kasikom povadite luk iz rastvora,ocedite ga i redjajte u sterilisane tegle,naizmenicno dodajuci iseckanu mirodjiju,ren iseckan na stapice i biber u zrnu.Po receptu ide i estragon,ja ga nisam nasla,pa sam stavila malo slacice. Vrelim rastvorom nalijte tegle i odmah zatvorite.Mozete ih zatvoriti poklopcem ili celofanom.

    Kupus ribanac-mali trik-kukuruz u zrnu

           VIDEO ZA KUPUS SA KUKURUZOM IMATE OVDE  




    50 glavica kupusa ( ostaviti 10 cjelih za sarmu a ostalo se nariba ne veći ribež)


    50-70 dag morske soli
    30 dag kukuruza u zrnu
    10 dag bibera u zrnu
    4-5 listića lovora 


    Očistiti glavice od oštećenih listova tako da budu ljepe glavice, zdrave i paziti ako ima koja crna točkica odstraniti Na drveni ribež naribati kupus.
     I kad je sve naribano sem par velikih glavica koje ostavljamo za sarmu.Oštricom noža izdubiti glavicama u korjenu udubinu i napuniti solju i slagati tako da je glavica sa udubinom korjena ispunjena solju okrenuta prema gore. 
    Na dno plastičnog bureta staviti par listova kupusa da pokrije dno i pospemo sollju ..zatim malo naribanog kupusa i to se jako pritisne rukama onda 2-3 glavice s tim da da je glavica sa udubinom korjena ispunjena solju okrenuta prema gore.zmem šaku soli i pospem po zelju stavim dio papra u zrnu i kukuruz u zrnu…

    Zatim opet narezani kupus posuti malo solju i dobro natisnemo rukama tako da se pod šakama osjeti sok , jako koliko god možete,ako su tu deca u blizini neka ga izgaze nogicama opet 2-3 glavice na isti način i opet red kupusa pospete solju i stavite biberu zrnu i kukuruz u zrnu.i lovor , I tako red glavica red ribanog kupusa dok ga ima.

    Ostaviti malo otklopljeno preko noći i sutradan naliti prokuhanu vodu ohlađenu i procjeđenu, staviti drvenu daščicu, i kamen i hermetički zatvoriti plastično bure. Sutra dan provjeriti da li ima dovoljno vode koja mora prekriti kupus jer kupus popije vodu pa doliti još vode tako da je i voda iznad rešetke i kamena u vodi. Drzati zatvoreno 40 dana i ne otvarati da se rasol ne zamuti.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba -Recept za  najbolju zimnicu na hladno imate  OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE
    .Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE

    Posno medeno srce

    šolja  je od 2,5 dcl
    1 i po šolja kisele
    2 i po šolje brašna
    1 šolja šećera
    5 velikih kašika meda
    1 velika kašika začina za medenjake -moze i bez toga jer ja nisam znala gde da nabavim to ni kako izgleda ali tako ide u original receptu ja sam stavila cimeta malo 

    2 velike kašike ulja 2 velike kašike kakaa 1 srednja kasika sode bikarbone malo pekmeza po želji (dunja, jabuka, kajsija) 100gr posne čokolade malo ulja komadić margarina Sve sastojke osim brašna i sode bikarbone izmješati te onda dodati brašno pomješano sa sodom bikarbonom. sipati u cetvrtastu tepsiju zapeći ga,izvaditi iz rerne premazati pekmezom po želji od jabuke, dunje, kajsije) pa preko preliti glazurom od čokolade koju ste pomješali sa malo ulja i komadićem margarina te istopili na pari.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
    Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE

    Grcki sladoled

    600 g šlaga
    1l kisele vode
    300 g mlevene plazme
    2 kesice nes kafe
    250 g šećera u prahu
    1 šlag krema od vanilije

    Umutiti šlag sa šećerom i kiselom vodom.Podeliti na 3 jednaka dela.U jedan dio staviti keks,u drugi nes kafu u treci šlag kremu od vanilije umucen.Umesto plazme, mogu se staviti mlevene napolitanke.Duboki kalup obližiti aluminijskom folijom sa svih strana i da viri van. Fil stavljati redom po zelji.Oblik zavisi od toga kakav kalup imate ja sam imala ovaj mada moze i u obican okrugli plehGore izvuci rebra viljuskom ili ukrasiti po zelji.Staviti u zamrzivac da se stegne sluziti hladno i drzati stalno u frizideru.

    Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

    procitaj i ovaj recept