Na 1 kg iseckanih kora ide 700 g šećera
1-2 limuna
Sa gornje strane odsecite crveni,jestivi deo lubenice tako da ostane 3-4 milimetra.Spoljni,tanak sloj ogulite nožem.Isecite na sitnije komadice,a zatim prokuvajte minut-dva u malo vode.Ocedite lubenicu i ponovite to jos dva puta.
Šećer stavite u šerpu u kojoj ćete kuvati slatko,dodajte oko decilitar vode i kuvajte uz mešanje dok se šećer ne istopi.Kada se istopi dodajte oceđene kockice lubenice.
Kuvajte lagano uz povremeno mešanje dok ne dostigne gustinu meda i dok lubenica ne postane staklasto providna.Pred kraj dodajte opran i na tanke komade iseckan limun.Kuvajte još 10-ak minuta a zatim sklonite,i sipajte u tegle.Dobro zatvorite tegle i umotajte ih peškirom ili ćebetom da tako prenoće.Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije imate OVDE