testo 1kg brasna
100g margarina
1 kvasac
500ml mleka
6 kasike secera
so na vrh noza
fil 400g mlevenog maka
1 jaje
mleka za popariti mak
secera po ukusu
100g margarina
1 kvasac
500ml mleka
6 kasike secera
so na vrh noza
fil 400g mlevenog maka
1 jaje
mleka za popariti mak
secera po ukusu
2 fil
mleveni orasi
vanil secer
sirup 80g secera
vruce vode tek da prekrije secer
Umesiti testo i ostaviti 15 minuta da odmara.Popariti mak, kad se malo prohladi, ubaciti secer i jaje.Spremiti i fil od orasa.Mak je za dve strudle Napraviti strudle i premazati zumancem.Ostaviti da nadodje.Napraviti sirup za premazivanje ,kad se ispece premazati dok je strudla jos vruca.Sirup malo prokuvati da se istopi secer.Ovaj sirup neda kori da se stvrdne, tako da ce i sutra biti mekana.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.