POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Rafaelo torta -za ljubitelje kokosa

Sastojci:
Za biskvit:
• 7 bjelanjaka
• 15 dkg šećera
• 7 dkg brašna
• prašak za pecivo
• vanilin šećer
• 15 dkg kokosa

Za kremu:
• 7 žumanjaka
• 2 vrećice pudinga od vanilije
• 7dcl mlijeka
• 10-13 dkg šećera (u prahu)
• 10 dkg maslaca
• 0,5 l vrhnja za šlag

Keksi:
• oko 12 komada petit keksa
• malo mlijeka pomiješanog sa 2-3 žlice maraskina (za umakanje keksa)
• 10-15 dkg kokosa za posipanje cijele torte

Bjelanjke lupati u snijeg i polako dodavati šećer sa vanilijom.Dalje ulupati da bude čvrst snijeg.Prašak za pecivo pomiješati sa brašnom te dodati bjelanjcima,zatim dodati kokos te kuhačom izmješati.Nek je pećnica ugrijana na 170c. Biskvit uliti u kalup (sa pekpapirom)promjera 27cm i peći 15 min(sasvim dovoljno,nek malo površina požuti). Izvaditi te hladiti.Na tacnu postaviti hladan biskvit,ali s tim da GORNJU PEČENU STRANU na tacnu stavite prema dolje,tako da strana koja je bila dolje na tacni bude gore. Krema: Žutanjke promiješati sa pudingom i 2 dcl mlijeka. Ostalo mlijeko staviti kuhati te primješati puding i kuhati dok se ne zgusne.Ohladiti. Maslac istući sa šećerom i dodati u hladnu kremu,sjediniti.Posebno istući vrhnje za šlag i umiješati u kremu od pudinga. Na biskvit staviti polovicu kreme. Zatim poslagati petit kekse predhodno umakane u tekućinu mlijeka sa maraskinom.ja sam bez maraskina pravila i nije se osetilo da fali. Preko keksa staviti ostalu kremu(i malo premazati okolo). Obilno posuti kokosom i odgore napraviti koju kuglicu i staviti , sto se tice ukrasavanja pustite masti na volju ,staviti hladiti.

Da privolite decu da pojedu papriku-ideja

Deca obicno ne vole povrce,ako vasa vole onda ste pravi srecnici.Znamo koliko je povrce zdravo u njihovom odrastanju pa se na sve nacine dovijamo da ih jedu.

Papriku iseci po sirini,zelenu crvenu,zutu koju god imate,Stavite u tuganj u koji ste nasuli malo ulja i u papriku sipate jaje,jaje zalivate polako kasikom sa uljem vrelim iz tiganja kao i obicno kad pecete jaje na oko.Mozete probati i da je okrenete ali vrlo pazljivo da se ne raspadne,zato je bolje da zalivate vrucim uljem iz tiganja.Servirajte po zelji.

Zdrava tinktura od maslacka-sirup za kasalj



300 komada cvjetova maslačka
 3 l vode 3 naranče
3 limuna 2 kg šećera
U prikladnu košaru nabrati cvjetove maslačka. Peteljke otkidati. Naranče i limun potopiti u smjesu sirceta, vode i sode bikarbone. Dobro oprane naranče i limun narezati na komade.

 Cvjetove i narezane agrume ubaciti u staklenku i preliti vodom. Promiješati i ostaviti 24h.
Slijedeći dan procijediti preko gaze. Kada u gazi ostanu komadi naranče i limuna s cvjetovima, sve dobro zavrnuti i procijediti. Na taj način iskoristit će se sve ono hranjivo i dobro iz namirnica. U dobivenu tekućinu dodati 2 kg šećera i kuhati.



Iscijedit će se manje tekućine nego što se stavilo, dobije se oko 2-2,5 l. Nakon što zavri smanjiti na tihu vatru i kuhati povremeno miješajući oko 2 h. Isprobati je li gotovo: na hladan tanjurić kapnuti kap sirupa i isprobati prstom.

Ako se masa rasteže gotovo je, ako ne još kuhati. Sirup će se još i hlađenjem zgusnuti.Prilikom kuhanja na površini se stvara pjena. Prije sipanja u staklenke pjenu pobrati sa sirupa.Spremiti u staklenke. Korisiti u čajevima ili uzimati kasicicom kod kašlja.


 Bitno je brati prve cvjetove maslačka, ne poslije kada npr. nakon košnje trave narastu novi cvjetovi. Ti cvjetovi su preslabi i nemaju svoju jačinu u okusu koja je potrebna. Odlican je kod dece za iskasljavanje i za mnoge druge tegobe.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za domacu sokatu imate OVDE

Predlog za posni rucak


Sastojci
 400 gr svezih sampinjona 150 ml soka od paradajza
100 gr crnog luka 1/2 kasicice ljute aleve paprike
1 kasicica mlevene crvene paprike
2 kasicice vegete 30 ml ulja
2 lovorova lista po ukusu bibera
1. Ocistiti crni luk i isecite ga na kockice, ocistiti sampinjone i isecite na krupne komade.
 2. Zagrejte ulje u serpi odgovarajuce velicine, kada je ulje dovoljno zagrejano, dodajte naseceni crni luk i przite ga dok blago ne porumeni, oko desetak minuta, dodajte sampinjone i i dinstaj te ih dok ne omeksaju, Sampinjoni ce prilikom dinstanja ispustiti sopstveni sok i uglavnom nije potrebno dolivati vodu ili je potrebno doliti sasvim malo. U svakom slucaju, mesajte ih da ne bi zagoreli.
 3. U prodinstane sampinjone dodajte mlevenu ljutu i slatku papriku, zacinite vegetom i biberom, dodajte lovorov list i sok od paradajza, Paprikas kuvajte oko 10 minuta uz povremeno mesanje, ukoliko je suvise tecan dodajte kasicicu skrobnog brasna (gustina)
Posluživanje Ovo mozete posluziti kao prilog sa pirincem, kuvanim  posnim testom makaronama ili sa pire krompirom .Ovaj put sam ja uz pire krompir posluzila .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE

Rodjendanska kapri torta

6 belanaca
250 g šećera
2 kašike brašna
1 kašika sirćeta
Sastojci za preliv od čokolade:
150 g čokolade za kuvanje
50 g margarina
Sastojci za fil od vanile:
6 žumanaca
250 g šećera
4 kašike gustina
2 pudinga od vanile
1 litar mleka
1,5 margarin
Sastojci za fil od jagode:
600 g jagoda
250 g šećera
2 dl soka od jagoda
3 pudinga od jagode
2 dl.slatke pavlake
Za ukrašavanje:
200 g šlaga
300 ml vode

Priprema kore: Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, dodati sirće i mutiti još malo. Varjačom polako umešati brašno. Masu sipati na pleh obložen papirom za pečenje. Koru sušiti na 120°C 90 minuta. Otopiti čokoladu sa margarinom i preliti preko prohladjene kore. Fil od vanile: Odvojiti od mleka nekoliko kašika za puding, ostatak staviti da prokuva. Umutiti žumanaca sa šećerom. Posebno razmutiti gustin i prašak za puding sa malo mleka koje ste odvojili i dodati u žumanca. Zakuvati u provrelo mleko. Kuvati nekoliko minuta da se fil zgusne. Posebno umutiti margarin i spojiti sa hladnim filom. Fil od jagoda: Staviti jagode, šećer i polovinu soka da se kuva 5 minuta. U drugoj polovini soka razmutiti puding od jagoda i zakuvati u jagode. Kad se ohladi, spojiti sa umućenom slatkom pavlakom. Filovanje: Na koru prelivenu čokoladom stavite fil od vanile, zatim fil od jagoda. Ukrasite umućenim šlagom u boji i figuricama i slikom po želji. Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekoj mami zatreba.

Puding pitice -ukusne i socne

VIDEO IMATE OVDE 
Potrebno nam je pakovanje tankih kora, 3 pudinga od vanile ili cokolade,

13 kasika secera, litra mleka, vanil secer, 3 jaja, casa jogurta, 2 dcl ulja , pola case griza I prasak za pecivo.

Tri pudinga od vanile skuvati sa 10 kasika secera u litri mleka, ostaviti da se dobro ohladi. Umutiti 3 jaja, 3 kasike secera, jogurt, griz, ulje i prasak za pecivo. Ovim premazujemo svaku koru. Kada se puding ohladio pocinjemo sa pravljenjem pite. Izbrojimo koliko ima kora I podelimo in na tri dela, svaku koru premazujemo prelivom, i onu zadnju na koru stavljamo puding koju urolamo u rolat ili pitu. Pecemo u rerni. Pre sluzenja isecenu pitu pospemo secerom I prahu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Posne gomboce- knedle sa pekmezom

500 g krompira
30 g margarina
100 g griza
50 g brašna
malo soli
prezle
cimet
ulje


Krompir oguliti, posoliti i skuvati. Izgnječiti ga pa dodati margarin. Kad se malo prohladi dodati griz i brašno. Dobro sjediniti testo i razvući ga na pobrašnjen sto debljine po ukusu. Testo seći na kocke i u svaku stavljati po jednu šljivu. (prethodno ih operem i izbacim košticu) ili pekmez Knedle stavljati u prokuvalu vodu (u koju takođe stavite malo soli i ulja). Ređati onoliko knedla koliko stane u šerpu, ali ostaviti i malo razmaka da mogu kad se skuvaju slobodno da "plivaju" na površini. Kad su kuvane i kad isplivaju ostavite ih još nekoliko minuta. (ja ostavim i 5-8 min jer volim da je griz dobro skuvan) Vaditi ih i stavljati na papirni ubrus. Zatim ih staviti u tiganj u koji ste prethodno zagrejali ulje, stavili cimet i prezle. (količina prezli i cimeta je po ukusu, ja stavim 1 kašičicu cimeta i dosta prezli jer volim da su bogate) Okretati ih u tiganju sa svih strana da budu prekrivene orezlama. Posle ih vaditi i posuti šećerom, ko voli može i mlevenim orasima ili posnom plazmom.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta mozda nekom zatreba.

Recepti za sezonsku salatu od maslacka i od maslacka i krompira-vrlo zdravo


Poznat po ljekovitim svojstvima, maslačak je izvrstan i u kuhinji

povedite računa gde su listovi ubrani. Najbolje ih je brati na ekološki čistim područjima, dosta udaljenim od saobraćajnica. Kada naberete listove, potopite ih u vodu i ostavite preko noći nek tako odstoje. Na taj način će oni manje gorčiti, što je mnogima i jedina zamerka.
 Ubrane listove još jednom operite pod jačim mlazom vode. Dodajte im malo maslinovog ulja, limunov sok i sve začinite sa morskom solju. Sve na kraju možete začiniti sa jestivim cvetovima jagorčevine, kojih takođe ima u ovom periodu. Dobro sve izmešajte i vaša maslačak salata je spremna za posluženje. 

 
salata od maslačka i krompira.
 Potrebno: 4 pune šake mladih listova maslačka (prethodno dobro očiščenih),
 kilogram domaćeg krompira, 1 do 2 čena belog luka,
 maslinovo ulje, jabukovo sirće, himalajska so (može i morska kao zamena).
 Priprema salate: Najpre skuvajte sav krompir u kori i gulite dok je još dovoljno vruć. Isecite ga na ravnomerne kocke i izručite u posudu u kojoj se već nalaze sveži listovi maslačka. 


Svemu pridodajte iseckan luk, malo jabukovog sirćeta, maslinovog ulja i himalajske soli. Sve to odmah izmešajte i to što bolje. Ovako pripremljena salata od listova maslačka i krompira može se služiti topla ili hladna. Sasvim je dovoljna za samostalni obrok. možete joj dodati i tvrdo kuvana jaja.Podelite sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za domacu sokatu imate OVDE-RECEPT ZA NAJEPSU SALATU SA PECENIM PAPRIKAMA IMATE OVDE

Cokoladni jeftini mramorni kuglof sa jogurtom

4 jajeta
150 g šećera
2 dl jogurta
1 dl ulja
1 kesica praška za pecivo
1 kašika kakaoa
300 g mekog brašna
šećer u prahu za posipanje
prezle za posipanje pleha
cokolada za glazuru

Pripema: 1. Jaja dobro ulupati sa šećerom, a zatim postepeno dodavati jogurt, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo. 2. Sve lepo sjediniti i smesu podeliti na dva dela, te u jedan dodati kašiku kakaoa. 3. Kuglof podmazati i posuti prezlama ili brašnom. 4. Zatim prvo uliti žuti deo testa, pa preko rasporediti testo sa kakaom. 5. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. 6. Gotov kolač ostaviti da se ohladi, pa ga preliti glazurom od cokolade.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Kiflice sa virslama

1 kg brasno
180 gr kisela pavlaka
virsle po potrebi ja sam stavljala manje virslice
1 kafena kasicica secera
1 supena kasika soli
2 jaja
1 jaje za premazivanje
1 kocka kvasac
susam
mlaka voda po potrebi

u mlaku vodi dodati kvasac i kasicicu secera i kasicicu brasna, ostaviti kvasac da nadodje. u odgovarajcu posudu stavimo brasno i sve sastojke i zamesimo testo pokrijemo sa krpom i ostavimo da nadodje oko 40 min. onda podelimo testo na 3 dela svaki deo se posebno rasiri sa oklagijom u obliku kruga i stavimo virslu i uvijamo kiflu i redjamo u tepsiju i premaziti razmucenim jajetom i posuti sa susamom i pustimo da nadodju 10 min. ovo se pece na 200C dok ne dobije zlatkastu boju

Punjeni cupavci

Za koru
6kom jaja
150gr secera
1/4 male kasikice soli
1 kasikica extrakta vanilije
165gr brasna
1ogr gustina
1/2vrecice praska za pecivo

Cokoladno punjenje
170gr tamne cokolade
40gr maslaca
180ml mlijeka
220gr secera u prahu
2kasike kakao
2kasike vrele vode
200gr kokosa

U zdjelu od mixera stavite zajedno mutiti svjeza jaja(sobne temperature!)sa secerom i soli,na najjacoj brzini 5-10 min.dok smjesa ne postane pjenasta.Dodajte vaniliju. Zagrite rernu na 180°C. Brasno,gustin,prasak za pecivo pomjesajte zajedno,pa lagano prosijano brasno dodaite u smjesu sa jajima i mjesajte zicom(pokretima odozdo prema gore)da smjesa ostane pjenasta.
.. Cetvrtasti pleh(23/23)samo dno,oblozite pek-papirom( koristite manji kalup priblizno isti velicina,jer kora mora biti visoka)istresite smjesu i pecite 15-20 min.dok kora ne bude pecena(provjera cackalicom)
Dok se kora pece,cokoladu,maslac i mlijeko zajedno otopite na pari. Maknite sa pare pa dodajte prosijani secer u prahu sa kakaom.Izmjesajte zicom.
 Ohladenu koru prepolovite vodoravno. Obadvije kore natopite sa cokoladnim punjenjem(odvojite 100ml za jednu,100ml za drugu koru) Spojite kore da punjenje ostane unutra,prepolovite koru na cetvrtine,pa svaku cetvrtinu na jos cetiri komada.
Dobit cete ukupno 16 tortica. U cokoladno punjenje sto vam je ostalo dodajte 2 kasike vrele vode i malo izmjesajte. U vecu zdijelu istresite sav kokos.
 Svaku torticu umacite sa svih strana u cokol.punjenje,pa ih uvaljajte u kokos,Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

Torta mrena sa plazmom-savrsena za rodjendane


Sastojci  Kora 6 jaja
6 kasika secera 6 kasika punih oraha
 2 kasike kakaoa 1 prasak za pecivo
200 ml soka od narandze 2 kasike brasna
prvi fil 300 gr mlevenog Plazma keksa
casa od 200 ml soka od narandze 100 gr cokolade za kuvanje
125 gr margarina 50 gr secera u prahu
drugi fil 250 gr oraha 2 kasike secera 100 ml mleka 125 gr margarina
 50 gr secera u prahu
 treci fil 2 pudinga od vanile 750 ml mleka 125 gr margarina
 100 gr secera u prahu
odozgo 2 slatke pavlake
Priprema 1. Kora se priprema jednostavno. Umute se najpre belanca, zatim se doda secer, pa zumanca, pa onda brasno i prasak za pecivo, kakao i na kraju se kasikom u to umesaju orasi. Pece se na 180 stepeni, dok se kora ne odvoji od ivica pleha, a pleh je velicine 25×35 cm. Ali svako prilagodjava plehu koji ima, moze i malo manji, kora ce biti deblja.
 2. Kada se kora ohladi, pospe se sokom od nacedjene pomorandze, ako je malo 200 ml koliko stoji u receptu, moze da se doda jos malo, po slobodnoj proceni domacice.
 3. Prvi fil se pravi tako sto se Plazma keks prelije sokom od narandze i ostavi se malo da upije, a onda se posebno dobro umuti margarin sa secerom u prahu. Toj smesi se dodaje plazma keks, a zatim i otopljena cokolada. Ako je smesa tvrda, slobodno se doda jos soka od narandze, da se dobije masa koja moze da se maze preko kore.
 4. Za drugi fil se najpre orasi malo podpeku u rerni, zatim se samelju, pa se popare u mleku koje se malo zaseceri. Kada se ohlade, takodje se sastave, sa prethodno umucenim margarinom i secerom u prahu.
5. Treci fil se napravi prvi, kako bi se hladio dok se drugi filovi prave. Dakle skuva se puding od vanile, ali se ne stavi 8 vec 4 kasike secera. Dok se fil hladi, umuti se margarin sa secerom u prahu, a zatim se sastavi sa pudingom. Dobije se prekrasna, glatka smesa.
 Na koru se najpre stavi fil sa Plazma keksom, pa fil od oraha, a na kraju zuti fil. Odozgo se torta premaze sa dve umucene slatke pavlake.
 Posluživanje Trebalo bi da prenoci, makar jednu noc u frizideru, da se lepo ohladi.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba /

Domaci pekmez od malina bez konzervansa

1 kg malina
500 g secera
1 limun



Maline i secer pomijesati i pusti neka odstoji nekoliko sati da se secer otopi i voce pusti sok uz povremeno mijesanje Moze cak i preko noci. Limunu naribati koricu i ostavtii sa strane , a sok i iscijedjene polutke dodati vocu i staviti kuvati .
 Neka kuva 15-tak mn. dok voce ne omeksa . Polako skidati penu kako se bude stvarala . Skuvano voce skinuti sa vatre i ispasirati, ako vam ne smetaju semenke samo izvaditi polutke od limuna i preskociti ovaj korak . Vocnu kasicu vratiti na vatru i kuvati uz mesanje jos 15-tak min. , U sterilizirane i vrele tegle sipaj vreli pekmez , cvrsto zatvoriti tegle i okreni ih naopako . Neka tako stoje nekoliko sati . Okrenuti tegle na pravu stranu i cuvati na hladnom i tamnom mjestu do upotrebe .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za strudlu sa korama za pitu imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE
Recept za domacu sokatu imate OVDE.Recept za najbolje i najlakse slatko imate OVDE


Posni mramorni kolac


Potrebno je:
5 soljica (od 150 ml) secera
4 soljice vode
3 soljice ulja
25 kasika brasna (500-550 g)
1 kesica praska za pecivo
1 kesica vanilin secera
2 kasike kakaoa
200 g secera
200 ml vode

Skuvati sirup od 200 g secera i vode, da vri vrlo kratko, oko 2 minuta. Sipati u posudu secer, vodu, ulje, vanilin secer i dodati brasno pomesano sa praskom za pecivo. Umutiti mikserom. Masu podeliti u dva suda i u jedan deo staviti kakao. Spremiti dve jednake male kutlace. U pouljenu i pobrasnjenu tepsiju precnika 28 cm, sipati u centar tepsije po jednu kutlacu jedne i druge mase, tako sto uve sipate u jedno isto mesto u sredini, naizmenicno obadve mase ja sam sarala iz cinije obe malo iz zute malo iz crne to je po zelji vasoj. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peci oko 45-50 minuta. Vruc kolac preliti prohladjenim sirupom. Za sluzenje posipati prah secerom. Ako zelite da vam kolac bude tanji mozete da koristite vecu tepsiju, Ja sam pekla u kalupu za srneca ledja.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba vreme je posta.Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE

2 savrsena predjela-rozen slana torta i ajvar kocke -predlog za Uskrs


AJVAR KOCKE


Kora od spanaca 4 jaja 4 kasike brasna 300g spanaca 1dc pavlake 1 prasak za pecivo so
 Fil: 500g kravljeg sira 3 kasike ajvara 1/2 kascice bjelog luka
Ostalo: 3 Palacinke 150g sunke 150g gaude
Zelena kora:Bjelanjke odvojiti od zumanjaka.Bjelanjke izmutiti mikserom u cvrst snijeg. Spanac obariti u u vreloj vodi,a zatim ga procjediti i sitno isjeckati. Posebno umutiti zumanjke,dodati spanac,brasno, pavlaku i pras.za pecivo.Sve fino posoliti. Sad fino spojitri bjelanjke i ostalu smjesu,rucno.Uzeti pleh,staviti papir za pecenje i nasuti u njega smjesu.Peci na 200C dok ne porumeni.Pleh je manji od rerne.
 Fil:Sir kravlji izmjesati sa ajvarom i bjelim lukom u prahu.Palacinke radite na uobicajen nacin.Poslozite po palacinkama, 3 sunke(lista) i narendane gaude-to po zelji.Zarolati. Finalni postupak:Sa pecene kore skinuti pek papir i koru presjeci na pola.Na pladanj stavite koru.Na koru namazite polovinom fila,poredati tri palacinke jednu do druge sa malo lufta,da bi dosao tu malo fila.Ja pravim vece palacinke,mislim, tava mi je veca ako vam bude falilo samo donastavite palacinke. Preko palacinaka nanjeti preostali fil od ajvara i poravnati.Odozgo prekriti drugom polovinom kore.Blago pritisnuti.I u frizider da se stegne. Ukrasiti mozete sa majonezom i rendanom gaudom ili po zelji.
SLANA ROZEN TORTA
 1 pakovanje slanih rozen kora sa susamom
 200 ml majoneza
400 ml kisele pavlake
200 g krem sira
 6 kuvanih jaja
300 g stišnjene šunke
300 g trapista
 Sjediniti majonez, kiselu pavlaku i krem sir. Podeliti na 3 jednaka dela. U prvi deo dodati sitno narendanu šunku i sve lepo sjediniti. U drugi deo dodati narendana kuvana jaja i sjediniti. U treći deo dodati sitno narendani trapist i sjediniti. Uzeti kore i premazivati ih naizmenično filovima po redosledu: šunka, jaja pa sir. Dovoljno je 2-3 kašike fila po kori. Poslednju koru nemojte premazati odmah, pritisnite rozenku nekim težim predmetom i ostaviti je u frižideru preko noći da se lepo ohladi i kore spoje sa filom Sutradan gornju koru premazati po želji majonezom ili pavlakom i ukrasiti rendanim sirom. Meni je ostalo nekoliko kašika fila s trapistom tako da sam njime premazala gornju koru. Ostaviti je još nekoliko sati u frižideru.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je praznika mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept