POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Posni mramorni kolac


Potrebno je:
5 soljica (od 150 ml) secera
4 soljice vode
3 soljice ulja
25 kasika brasna (500-550 g)
1 kesica praska za pecivo
1 kesica vanilin secera
2 kasike kakaoa
200 g secera
200 ml vode

Skuvati sirup od 200 g secera i vode, da vri vrlo kratko, oko 2 minuta. Sipati u posudu secer, vodu, ulje, vanilin secer i dodati brasno pomesano sa praskom za pecivo. Umutiti mikserom. Masu podeliti u dva suda i u jedan deo staviti kakao. Spremiti dve jednake male kutlace. U pouljenu i pobrasnjenu tepsiju precnika 28 cm, sipati u centar tepsije po jednu kutlacu jedne i druge mase, tako sto uve sipate u jedno isto mesto u sredini, naizmenicno obadve mase ja sam sarala iz cinije obe malo iz zute malo iz crne to je po zelji vasoj. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peci oko 45-50 minuta. Vruc kolac preliti prohladjenim sirupom. Za sluzenje posipati prah secerom. Ako zelite da vam kolac bude tanji mozete da koristite vecu tepsiju, Ja sam pekla u kalupu za srneca ledja.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba vreme je posta.Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept