Maline i secer pomijesati i pusti neka odstoji nekoliko sati da se secer otopi i voce pusti sok uz povremeno mijesanje Moze cak i preko noci. Limunu naribati koricu i ostavtii sa strane , a sok i iscijedjene polutke dodati vocu i staviti kuvati .
Neka kuva 15-tak mn. dok voce ne omeksa . Polako skidati penu kako se bude stvarala .
Skuvano voce skinuti sa vatre i ispasirati, ako vam ne smetaju semenke samo izvaditi polutke od limuna i preskociti ovaj korak .
Vocnu kasicu vratiti na vatru i kuvati uz mesanje jos 15-tak min. , U sterilizirane i vrele tegle sipaj vreli pekmez , cvrsto zatvoriti tegle i okreni ih naopako . Neka tako stoje nekoliko sati . Okrenuti tegle na pravu stranu i cuvati na hladnom i tamnom mjestu do upotrebe .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za strudlu sa korama za pitu imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE
Recept za domacu sokatu imate OVDE.Recept za najbolje i najlakse slatko imate OVDE