POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Punjeni cupavci

Za koru
6kom jaja
150gr secera
1/4 male kasikice soli
1 kasikica extrakta vanilije
165gr brasna
1ogr gustina
1/2vrecice praska za pecivo

Cokoladno punjenje
170gr tamne cokolade
40gr maslaca
180ml mlijeka
220gr secera u prahu
2kasike kakao
2kasike vrele vode
200gr kokosa

U zdjelu od mixera stavite zajedno mutiti svjeza jaja(sobne temperature!)sa secerom i soli,na najjacoj brzini 5-10 min.dok smjesa ne postane pjenasta.Dodajte vaniliju. Zagrite rernu na 180°C. Brasno,gustin,prasak za pecivo pomjesajte zajedno,pa lagano prosijano brasno dodaite u smjesu sa jajima i mjesajte zicom(pokretima odozdo prema gore)da smjesa ostane pjenasta.
.. Cetvrtasti pleh(23/23)samo dno,oblozite pek-papirom( koristite manji kalup priblizno isti velicina,jer kora mora biti visoka)istresite smjesu i pecite 15-20 min.dok kora ne bude pecena(provjera cackalicom)
Dok se kora pece,cokoladu,maslac i mlijeko zajedno otopite na pari. Maknite sa pare pa dodajte prosijani secer u prahu sa kakaom.Izmjesajte zicom.
 Ohladenu koru prepolovite vodoravno. Obadvije kore natopite sa cokoladnim punjenjem(odvojite 100ml za jednu,100ml za drugu koru) Spojite kore da punjenje ostane unutra,prepolovite koru na cetvrtine,pa svaku cetvrtinu na jos cetiri komada.
Dobit cete ukupno 16 tortica. U cokoladno punjenje sto vam je ostalo dodajte 2 kasike vrele vode i malo izmjesajte. U vecu zdijelu istresite sav kokos.
 Svaku torticu umacite sa svih strana u cokol.punjenje,pa ih uvaljajte u kokos,Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept