POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Becarac-dok ima svezeg povrca


1. veca glavica crnog luka
2 cena belog luka
 700 gr svežih paprika
1 kg paradaiza
 2-3 kašike (zavisi od kiselosti paradaiza) šecera
 1 kom lovorov list
2.kašičice soli
1.kašičica mlevenog bibera
 1.kašičica vegete
2 kom jaja
1.supena kašika peršunovog lista
 1 dl ulja
ovo je sve kad pravim vecu kolicinu ,na slici je kolicina za dve osobe 
Paprike oprati, obrisati, očistiti od semena i peteljki i naseckati srednje krupno. Paradaiz oprati i očistiti od peteljki i usitniti seckanjem. Crni luk očistiti i sitno iseckati, pa propržiti staklasto na umerenoj temperaturi u zagrejanom ulju. Beli luk protisnuti kroz presu i dodati ga crnom luku da se kratko proprži, samo da pusti miris Isečene paprike dodati u beli luk i pojačati temperaturu, da se paprike prže, a ne da se kuvaju i pretvore u kašastu masu (treba da ostanu polučvrste, a pržene). Kada su paprike propržene, dodati paradaiz, šećer lovorov list, so i biber. Pržiti oko 15 - 20 minuta, pa dodati vegetu.U posebnu činijicu razbiti jaja i lagano umutiti viljuškom, ne treba da bude penasto. Posle 5 minuta u bećarac dotati umućena jaja, sipajući u mlazu, a istovremeno muteći viljuskom, da se jaja rasporede po celoj masi. Isključiti i dodati sitno naseckan peršunov list.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept