POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Burek sa mesom kao iz pekare

Tijesto
750g glatko brasno
450ml topla voda
1 kasika soli
2 kasike suncokretovo ulje
Za fil
150g telece mljeveno meso
150g govede mljeveno meso i
2 luk
1 kasika bibera
1 kasika soli
3 kasike masti


Umesiti testo od brašna, vode i soli.Tijesto mora biti mekano. Pokriti sa plasticnom folijom i ostaviti da odmara 1 sat.Podeliti testo na 5 loptica veličine šake.Razviti loptice na jufke prečnika 15-ak cmJufke slagati u šerpicu koja je prethodno do pola nalivena mešavinom ulja i masti u odnosu 1:1,poprziti luk i meso prije nadjevanja.Sve dok tekucina nestane, dakle oko 10 minuta. Dodati zacine.Posle pola sata jufke vaditi iz masnoće jednu po jednu i stavljati direkt na radnu ploču.Na radnoj ploči rukama razvući testo .Krajeve razvući povlačeći testo u vazduhu.Po prvoj kori posuti fili preklapati svaki kraj prema sredini.Takvu koru odlažemo sa strane. Sledeću jufku razvući kao prvu, posuti je filom i na sredinu staviti onu prvu preklopljenu koru. Preklapati na isti način kao i prvu. Ovakav postupak se ponavlja sa svih 5 kora što znači da imamo koru u kori.Tako pripremljen burek prebaciti u tepsiju i dodatno oblikovati, peći na 200 dok ne dobije zlatnu boju.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept