POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Domaca pileca supa

domaće pile 1 kom
• šargarepe 1-2 kom
• peršun i peršunovo lišće 1 kom
• paštrnak manje parče
• crni luk srednje veličine 1 glavica
• krupni biber,lovor po ukusu
• so,vegeta po ukusu
• krompir 1-2 kom
• voda

Pile iseći na delove,lepo oprati i staviti u lonac .Naliti vodom pile,posoliti i staviti da se kuva na tihoj vatri.U međuvremenu očistiti glavicu crnog luka ali ne sa savim, već ostaviti onaj zadnji sloj i ispeći luk na čistoj plohtni.Luk će dobiti boju i postaće mek, staviti ga u lonac sa mesom,dodati deo lovora i malo krupnog crnog bibera.Kada je meso zameklo(probati viljuškom), dodati zelen,krompir,vegetu i sve ostaviti da se još lagano kuva.Pri kraju kuvanja dodati peršunovo lišće,kratko kuvati i procediti supu na za to namenjenu cediljku.U supu zakuvati domaće rezance, kockice.ili domaće knedle od griza.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept