POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Posna Menaz torta

Ima vise naziva za ovu tortu ja sam je u novinama nasla pod ovim imenom
300 g šećera
4 dl vode
18 kašika brašna
2 kašike kakaoa
4 kašike ulja
3 kašike đžema ja sam od kajsije stavila
2 kašičice sode bikarbone
1 šaka sjeckanih oraha
FIL:
1/2l vode
2 kesice pudinga od čokolade
200 g čokolade za kuvanje posne Menaz
250 g margarina
300 g šećera u prahu
300 g mljevene plazme posne
JOŠ: 500 ml slatke pavlake posne ili slaga

Kora: u vodi otopit šećer pa dodati ulje, brašno pomiješano sa sodom, kakao, orahe i đžem. Tijesto podijelit na dva dijela da se ispeku dvije kore. peći u tepsiji br.30 Pečene kore presjeći vodoravno tako od dvije kore da imamo 4 kore.Tako ide u original receptu ali ja sam se plasila da ne budu tanke pa sam pravila sa 3 kore
FIL: U vodi skuvati puding po upustvu. U kuvan puding dodati čokoladu da se istopi. U hladan fil dodati margarin koji smo dobro umutili sa šećerom Dobro smjesu sjediniti.na kraju dodati mljevenu plazmu. Posebno umutiti slatku pavlaku u čvrst snijeg.
Filovati kora plus fil plus šlag ili slatka pavlaka i tako naizmjenično dok se sve ne utroši.Recept i sliku nam je poslala Maja Milicevic.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta mozda nekom zatreba
loading...