POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Sampita sa visnjama

kora: 10zumanaca
4kas.secera
3 kas.brasna
1/2p.p
1kas.vode
saum 10 bjelanaca
1 casa secera
agda 3 case secera
170ml vode
visnje 

kora:zumanca pjenasto umutiti sa secerom pa dodati vodu,p.p,i brasno i lagano promijesati.sipati u veci pleh od rerne.peci lagano dok ne porumeni i da se kora odvaja od tepsije.saum: 10bjelanaca umutiti sa secerom u cvrst snijeg .dok to mutimo staviti agdu da kuha dovoljno je da 3-4min da prokuha.i lagano muteci na najmanjoj brzini dodavati u tankom mlazu agdu to mutiti oko 20min.zapravo dok taj saum ne postane hladan.servirati ga na OBAVEZNO hladnu koru.po zelji vratiti malo u pecnicu da se zapece saum izmedju kore i malo sauma staviti voce po zelji visnje maline ili jagode pa opet saum ukrasiti po zelji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
loading...