POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Bakine taske sa domacim dzemom

za taske
1/2 kg krompir pirea skuvanog od krompira
400gr mekog brasna tip 400
2 kom jaja
za fil dzem od kajsija ili bilo koji domaci koji volite
za odozgo
200gr kristal secera
200gr prezli
1/2 soljice ulja

Krompir oljustiti oprati i skuvati da omeksa. Vruc krompir ocediti i izmiksati mikserom da se lepo razbiju sve grudvice. Ostaviti pire da se ohladi. Odmeriti 1/2 kg pirea, dodati 400 gr belog mekog brasna i 2 cela jaja i umesiti testo za taske.Testo rastanjiti tanko na 3-4 mm na pobrasnjenoj povrsini i iseci zupcastim ili ravnim tockicem za secenje testa na pravougaonike 10x5 cm.Na svaki pravougaonik staviti kasicicu dzema od kajsije.Krajeve pravougaonika saviti i prstima pritisnuti rubove da se krajevi prilepeU serpu od 5l sipati vodu do dve trecine serpe i sipati kasiku ulja i ostaviti da voda provri. Kada provri stavljati taske u kljucalu vodu, oko 10ak komada i ostaviti da se kuvaju dok ne isplivaju na povrsinu, oko 5-6 min. Vaditi ih francuskom kasikom i stavljati na tacnu.Pripremiti prezle, na ulju isprziti prele da potamne i dodati secer i promesati. Vatrostalnu ciniju nauljiti i poredjati taske. Preko taski posuti fil od prezli.Peci ih u zagrejanoj rerni na 200C da malo porumene.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekoj mladoj domacici zatreba a starije da podseti na detinjstvo.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept