Tijesto
750g glatko brasno
450ml topla voda
1 kasika soli
2 kasike suncokretovo ulje
Za fil
150g telece mljeveno meso
150g govede mljeveno meso i
2 luk
1 kasika bibera
1 kasika soli
3 kasike masti
750g glatko brasno
450ml topla voda
1 kasika soli
2 kasike suncokretovo ulje
Za fil
150g telece mljeveno meso
150g govede mljeveno meso i
2 luk
1 kasika bibera
1 kasika soli
3 kasike masti
Umesiti testo od brašna, vode i soli.Tijesto mora biti mekano. Pokriti sa plasticnom folijom i ostaviti da odmara 1 sat.Podeliti testo na 5 loptica veličine šake.Razviti loptice na jufke prečnika 15-ak cmJufke slagati u šerpicu koja je prethodno do pola nalivena mešavinom ulja i masti u odnosu 1:1,poprziti luk i meso prije nadjevanja.Sve dok tekucina nestane, dakle oko 10 minuta. Dodati zacine.Posle pola sata jufke vaditi iz masnoće jednu po jednu i stavljati direkt na radnu ploču.Na radnoj ploči rukama razvući testo .Krajeve razvući povlačeći testo u vazduhu.Po prvoj kori posuti fili preklapati svaki kraj prema sredini.Takvu koru odlažemo sa strane. Sledeću jufku razvući kao prvu, posuti je filom i na sredinu staviti onu prvu preklopljenu koru. Preklapati na isti način kao i prvu. Ovakav postupak se ponavlja sa svih 5 kora što znači da imamo koru u kori.Tako pripremljen burek prebaciti u tepsiju i dodatno oblikovati, peći na 200 dok ne dobije zlatnu boju.