Testo:
1 list oblande
6 belanaca
200 g šećera u prahu 200 g mlevenih oraha
4 kašike prezli
Fil: 250 g margarina
200 g šećera u prahu
6 žumanaca
1 puding od vanile 300 ml mleka
Dekoracija:
30 g mlevenih oraha
Belanca umutiti u čvrst sneg; Dodati šećer u prahu i sve zajedno i sve zajedno dobro izmiksati. Nakon toga pažljivo umešati mlevene orahe i prezlu. Oblandu položiti u tepsiju. Namazati je pripremljenim filom od oraha.
2 Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
Paziti da se ne isuši previše.
3 Puding sa žumancima i malo mleka pomešati tako da nema grudvica. Preostalo mleko staviti da provri te u njemu zakuvati puding. Ostaviti da se ohladi. Margarin sobne temperature izmiksati sa šećerom u prahu i sjediniti s hladnim filom.
4 Na ohlađenu koru namazati fil i posuti mlevenim orasima.
5
Ostaviti preko noći da se stegne pa ga iseći na šnite i poslužiti.Recept za najnoviju coko moko tortu sa vocem imateOVDERecepte za mancmelo mafine koji uvek najbolje prodju imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE
200 g šećera u prahu 200 g mlevenih oraha
4 kašike prezli
Fil: 250 g margarina
200 g šećera u prahu
6 žumanaca
1 puding od vanile 300 ml mleka
Belanca umutiti u čvrst sneg; Dodati šećer u prahu i sve zajedno i sve zajedno dobro izmiksati. Nakon toga pažljivo umešati mlevene orahe i prezlu. Oblandu položiti u tepsiju. Namazati je pripremljenim filom od oraha.
2 Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
Paziti da se ne isuši previše.
3 Puding sa žumancima i malo mleka pomešati tako da nema grudvica. Preostalo mleko staviti da provri te u njemu zakuvati puding. Ostaviti da se ohladi. Margarin sobne temperature izmiksati sa šećerom u prahu i sjediniti s hladnim filom.
4 Na ohlađenu koru namazati fil i posuti mlevenim orasima.