Potrebno je:
2 kg trešanja (očišćenih)
1 kg šećera
3 kesice vanilin šećera
Priprema
1 Trešnje oprati, očistiti i izmeriti.
Staviti ih u šerpu u kojoj će se kuvati, posuti šećerom (red trešanja, red šećera).
Poklopiti šerpu i staviti je u frižider na 3-4 sata, da trešnje malo puste sok.
2 Kuvati na umerenoj temperaturi da uvri tečnost i masa postane gusta, kad se izvadi na tanjirić da se ne razliva. Povremeno promešati.
3 Pred kraj kuvanja dodati vanilin šećer i promešati malo štapnim mikserom, smanjiti temperaturu i do kraja kuvanja neprestano mešati varjačom.
4 Suve i čiste tegle staviti u rernu, uključiti na 100 C. Posle 30-ak minuta ih izvaditi, ostaviti nekoliko minuta da se prohlade, pa topao pekmez sipati u tople tegle.
Rernu isključiti. Pune tegle vratiti unutra na 15 minuta, zatim ih izvaditi, dobro zatvoriti, uviti u peškir i ostaviti da se tako ohlade-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE
.Recept za strudlu sa korama za pitu imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE
Recept za domacu sokatu imate OVDE
Recept za najbolje i najlakse slatko imate OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE
2 kg trešanja (očišćenih)
1 kg šećera
3 kesice vanilin šećera
Priprema
1 Trešnje oprati, očistiti i izmeriti.
Staviti ih u šerpu u kojoj će se kuvati, posuti šećerom (red trešanja, red šećera).
Poklopiti šerpu i staviti je u frižider na 3-4 sata, da trešnje malo puste sok.
2 Kuvati na umerenoj temperaturi da uvri tečnost i masa postane gusta, kad se izvadi na tanjirić da se ne razliva. Povremeno promešati.
3 Pred kraj kuvanja dodati vanilin šećer i promešati malo štapnim mikserom, smanjiti temperaturu i do kraja kuvanja neprestano mešati varjačom.
4 Suve i čiste tegle staviti u rernu, uključiti na 100 C. Posle 30-ak minuta ih izvaditi, ostaviti nekoliko minuta da se prohlade, pa topao pekmez sipati u tople tegle.
Rernu isključiti. Pune tegle vratiti unutra na 15 minuta, zatim ih izvaditi, dobro zatvoriti, uviti u peškir i ostaviti da se tako ohlade-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE
.Recept za strudlu sa korama za pitu imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE
Recept za domacu sokatu imate OVDE
Recept za najbolje i najlakse slatko imate OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE