300-400gr sira
100gr kajmaka
(ako nema sira ili kajmaka, može i krem sir ili kisela pavlaka, ali se mora paziti na količine)
2 šolje kiselog mleka ili jogurta
pola šolje ulja
3 manja ili 2 veća jaja
prašak za pecivo
so po ukusu
2-2,5 pune šolje pšeničnog brašna
Umutiti dobro jogurt, pavlaku, ulje i jaja. Dodati onda prašak za pecivo i brašno. Dodati onda izmrvljeni sir (rukom) i kajmak, ako ga imate. Umutiti u glatku masu. Posoliti masu da bude prijatno, ne previše slano. Umesto pavlake ili kao dodatak može da posluži krem sir, ali se on dosta teško “diže” i masti, otežava celu pitu. Sve gore navedeno sjediniti u jednoličnu masu, sir može malo da štrči u komadićima. Ostaviti 10-15 minuta da se “odmori” i prašak za pecivo uradi svoje, a onda peći u namazanoj tepsiji (margarinom) oko 30 minuta na 200C, a to pre svega zavisi od rerne.Po zelji po pecenju lagano premazati pavlakom.Postoje razna imena za ovo jelo,u svakim kraju se zove drugacije .Podelite recept sa prijatelji,a ma fb mozda nekom zatreba.