3 jaja
3 kašike šećera
3 kašike tople vode
3 kašike brašna
2 kašike ulja
1,5 kašika kakaa
malo praška za pecivo
Krema:
1/2 l slatke pavlake
1 dl mlijeka
1 želatin
Glazura:
200 gr čokolade
150 gr margarina
Dobro umutiti žumanca sa šećerom, pa polako dodavati vodu, zatim dodati ulje, brašno, kakao i prašak za pecivo. Na kraju lagano umješati snjeg od bjelanjaka. Peći na umjerenoj temperaturi. Pleh u kojem ja pečem je okrugao. Od ostalih sastojaka na isti način ispeći još jednu koru ili dve,kako kad napravimod volje vam je-.Umutiti slatku pavlaku. Na laganoj vatri otopiti želatin u mlijeku. Dodati mlijeko sa želatinom u umućenu slatku pavlaku.
Na laganoj vatri otopiti čokoladu, margarin i mlijeko. Staviti jednu koru pa pola kreme, zatim preliti sa pola čokoladne glazure. Staviti na par minuta u frižider da se čokolada stegne, premazati sa drugim dijelom kreme, druga kora, pa preliti sa čokoladnom glazurom.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE