Biskvit
100g margarina
120g šećera
dva jaja
150gbrašna
pola vrećice praška za pecivo
dve kašike kakao
jedan prstohvat soli
75mlmlijeka
Krem
600ml slatke pavlake
tri vrećice kremfixa
120gpuder šećera
jedna vrećica vanilla šećera
70gčokoladnih mrvica
jagode
Margarin i šećer ujediniti i izmiksati.
Dodati jaja i sve na pjenasto izmiksati.
Dodati brašno, prašak za pecivo, kakao, so i mlijeko.
Miksati da se dobije glatka masa (paziti da ne ostanu grudvice).
Masu uliti u kalup ili okruglu tepsiju pa lopaticom površinu mase ujednačiti.
Biskvit peći na 160°C.
Hladnom biskvitu kašikom lagano sredinu vaditi do okolice i dna cca. 2cm. Ostatke sredine vaditi u drugu zdjelu i izmrviti u što sitnije mrvice.a jagode i poredati u sredinu biskvita.
Krem: Slatku pavlaku sa kremfixom i oba šećera na čvrsto izmiksati, zatim dodati čokoladne mrvice pa ponovo lagano na kratko izmiksati.
Na jagode sav krem kupolasto nanijeti.Odvojenim mrvicama od biskvita prekriti sav krem i lagano rukama mrvice ispritiskati, oblikovati.Od gore moze dekoracija jagode ako su vam ostale.Kolač ostaviti u frižider nekoliko sati, a ponajbolje preko noći!Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najbrzi kolac sa jagodama koji fantasticno izgleda a ne pece se imate OVDE