Potrebno je:
400 g šampinjona
1 srednji struk praziluka
1 ljubičasti luk 1 veći paradajz 2 sveže paprike
1 sveža ljuta papričica 100 ml pasiranog paradajza
3 veća čena belog luka 1 kašika aleve paprike
80 ml vode 1 kašičica brašna suvi biljni začin biber
posna testenina
Priprema 1
Ljubičasti luk iseckati na kockice i staviti ga u odgovarajuću posudu. Dodati praziluk, isečen na krugove. Preliti sa. vrlo, malo vode, poklopiti i staviti da se krčka, na tihoj temperaturi.
2
Kada luk, omekša dodati, iseckanu ljutu i svežu papriku.
1 ljubičasti luk 1 veći paradajz 2 sveže paprike
1 sveža ljuta papričica 100 ml pasiranog paradajza
3 veća čena belog luka 1 kašika aleve paprike
80 ml vode 1 kašičica brašna suvi biljni začin biber
posna testenina
Priprema 1
Ljubičasti luk iseckati na kockice i staviti ga u odgovarajuću posudu. Dodati praziluk, isečen na krugove. Preliti sa. vrlo, malo vode, poklopiti i staviti da se krčka, na tihoj temperaturi.
Promešati. Paradajz oljuštiti, iseckati na kockice i ubaciti u povrće.
Naliti sa pasiranim paradajzom i posuti sa suvim biljnim začinom i biberom (začine staviti po ukusu). Ostaviti da se krčka 10-ak minuta, pa dodati šampinjone, isečene na deblje listiće, kao i, sitno iseckani, beli luk.
3
Ostaviti da se krča, u polupokrivenoj posudi, dok pečurke ne omekšaju.
Zatim u 80 ml vode razmutiti jednu kašičicu brašna, pa preliti preko gulaša
. Promešati i posuti sa alevom paprikom
. Krčkati još 2-3 minuta, skloniti i poslužiti sa, obarenom, posnom testeninom.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta mozda nekom zatreba.u ovom postu imate i par video posnih recepata mozda vas interesuju.Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE