POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Njeno visocanstvo sampita


  Umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera, dodati 6 kašika tople vode i umešati 6 kašika brašna, te uliti u podmazan i brašnom posut pleh.Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta. ušpinovati 500 g šećera sa 1 dl vode, pa kad provri, dodati sok od 1/2 limuna i kuvati još 10 minuta.Belanca ulupati u veoma čvrst sneg, pa postepeno i neprekidno muteći sipati sirup. Miksati još 10 minuta, a potom čvrst fil premazati preko pečene kore. gore moze glazura a mozete i narendati cokoladu i ukrasiti po ukusu  

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept