POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Pile samo na soli-bez masti i ulja -only the salts of the grease and oil


Verovali ili ne moze pile da se pece samo na soli,i ne nije preslano nego je kozica super hrskava ,ako ste ljubitelj probajte.
1 celo pile
1 šaka soli
Pile operite i posušite krpom. U lim za pečenje (bez ijedne kapi masnoće) stavite 1 punu šaku soli na mjestu gdje će pile ležati prsima. Položite pile u lim i to tako da polegnete pile prsima na sol. Pritisnite da dobro prilegne. Uključite pećnicu na 180 st. C i zaboravite na pile 1 sat. Nema polijevanja, dolijevanja, prelijevanja, okretanja. Ništa. Nakon sat vremena (ako je pile teže iznad kilograma, produžite vrijeme pečenja za desetak minuta) pile je pečeno. Izvadite ga, prohladite, izrežite (kosti se same odvajaju od mesa) poslužite.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept