Za palacinke
300ml mineralne vode
200ml mlijeka
soli
1 jaje
14 kasika brasna
Za punjenje:
500gr svježeg sira
2,5dl spinata zaleđenog
1 jaje
so
2kasike sira rendanog
za posipat:
oko 100gr sira rendanog
Besamel sos:
40gr maslaca
1kasika brasna
300ml vrhnja za kuhanje
muskati orasćić,
1kasika parmezana
Ispeci palacinke kao inace.odmrznuti spinat pa dodati sireve,jaje posoliti i sve dobro izmjesati.Za besamel otopiti maslac pa dodati brasno dobro izmjesati pa zaliti vrhnjem i dodati muskati orasčić.Kuhati na laganoj vatri dok provrije uz stalno mjesanje da nebi zagorilo. Umijesto vrhnja možete koristiti i pola mljeko pola vrhnje.Na svaku palacinku staviti po malo fila urolati ih pa stavljati u vatrostalnu posudu jednu do druge.Na kraju ih zarezati po sredini da se dobije 14 manjih palaćinki.,a i ne moraZaliti ih besamelom i posuti sirom. Peći ih u ugrijanoj pećnici na 200C oko 15-20 min dok ne porumene.Seci kao pitu .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.