POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Pita od sljiva

30-40 dg brašna (mekog)
10 dg margarina
1 kasika masti
1 jaje
1/2 p.p.
prstohvat soli
1 kasika kisele pavlake
10 dg šećera
Fil
1 tegla kompota od šljiva ili domace sveze ako imate
2 kasikeš ećera
2 kasicice gustina
pekmez od šljiva 
video za socnu pitu od sljiva imate ovde

Zamijesi tijesto od navedenih sastojaka. Dodati brašna po potrebi da postane kompaktno. Tijesto podijeli na loptice u omjeru 1:3. Onaj manji dio tijesta potreban je za trakice. Razvaljati krug oko pola cm debljine (ne pretanko) za donju koru. Posložiti u kalup za torte (staviti na pek papir).Zapeći u pećnici na 200°C oko 3-5min (samo da dobije laganu koricu). Zatim izvaditi i tanko premazati pekmezom od šljiva. Rasporediti fil. Priprema fila: Nasjeckati nožem šljive iz kompota i izvaditi koštice. U posudu umiješati šljive, šećer i gustin.

Staviti natrag u zagrijanu pećnicu i peći na 180°C oko 30 min dok ne pozlati gore.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept